Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Πηγαίνοντας στο Μπανγκόκ

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024

Ποιες αεροπορικές εταιρείες πετούν προς Μπανγκόκ από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο; Και πώς να ταξιδέψετε από την Μπανγκόκ σε όλη την Ταϊλάνδη και τη Νοτιοανατολική Ασία; Πού να κλείσετε εισιτήρια για λεωφορείο ή τρένο; Διαβάστε σε αυτό το κεφάλαιο.

Συγκρίνετε τιμές πτήσεων προς Μπανγκόκ

Πτήσεις από όλο τον κόσμο

Η Μπανγκόκ λειτουργεί ως ένας από τους σημαντικότερους αεροπορικούς κόμβους στην Ασία. Πολλά δρομολόγια προς ολόκληρη την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία περνούν από την Μπανγκόκ και μια απλή αλλαγή αεροπλάνου στα τοπικά αεροδρόμια μπορεί να χρησιμεύσει ως ευπρόσδεκτη στάση για μια γρήγορη επίσκεψη στην πόλη.

Υπάρχουν δύο διεθνή αεροδρόμια στην Μπανγκόκ:

 • Bangkok / Suvarnabhumi (BKK) - Ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου με ευρύ φάσμα διεθνών και εγχώριων προορισμών.
 • Bangkok / Don Mueang (DMK) - το πρώην κύριο αεροδρόμιο, με πτήσεις κυρίως εσωτερικού και συνδέσεις με γειτονικές χώρες

Η Μπανγκόκ εξυπηρετείται από απευθείας πτήσεις από όλο τον κόσμο.

Οι πιο πολυσύχναστες συνδέσεις αφορούν χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις προς την Αφρική.

Αεροπορικώς μέσα και γύρω από την Ταϊλάνδη

Από την Μπανγκόκ μπορείτε να πετάξετε προς όλες τις μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης και των γύρω χωρών σε λίγο πολύ συμβολικές τιμές. Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια απλής μετάβασης γύρω από την Ταϊλάνδη ακόμη και ένα μήνα πριν από την αναχώρηση για ποσά μεταξύ 20 και 50 usd, και πτήσεις προς τις γύρω χώρες έως 100 usd.

Όλες οι μεγάλες ασιατικές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους πετούν στην Μπανγκόκ, αναζητήστε εισιτήρια κυρίως με αυτές τις εταιρείες:

 • Air Asia (airasia.com) - Το ευρύτερο δίκτυο προορισμών της Νοτιοανατολικής Ασίας και συχνές συνδέσεις με την Μπανγκόκ και τις μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης, που πετούν από το αεροδρόμιο Don Mueang
 • Nok Air (nokair.com) - το ευρύτερο δίκτυο προορισμών στην Ταϊλάνδη, με πτήσεις προς όλα σχεδόν τα αεροδρόμια με τακτικές πτήσεις, με πτήσεις από το αεροδρόμιο Don Mueang
 • Thai Lion Air (lionairthai.com) - συνδέσεις από την Μπανγκόκ προς μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης, καθώς και προς την Κίνα, το Νεπάλ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Ινδονησία, με πτήσεις από το αεροδρόμιο Don Mueang
 • VietJetAir (vietjetair.com) - πολύ συχνές συνδέσεις με μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης και γειτονικές χώρες (ιδίως το Βιετνάμ), με πτήσεις από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi
 • Bangkok Airways (bangkokair.com) - πιο ακριβή αεροπορική εταιρεία, αλλά προσφέρει ευρείες συνδέσεις με μέρη που δεν εξυπηρετούνται από άλλες αεροπορικές εταιρείες, πετώντας από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi
 • Thai Smile (thaismileair.com) - παρακλάδι της εθνικής ταϊλανδικής αεροπορικής εταιρείας Thai, πετάει από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi

Με τρένο από/προς Μπανγκόκ

Με τρένο από την Μπανγκόκ μπορείτε να φτάσετε σε σημαντικούς προορισμούς στην Ταϊλάνδη.

Το ταξίδι με το τρένο δεν είναι το ταχύτερο και αν ταξιδεύετε με βαγόνια με κρεβάτι, το κόστος για μεγαλύτερες αποστάσεις μπορεί να συγκριθεί ακόμη και με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Τα δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο των σιδηροδρόμων της Ταϊλάνδης railway.co.th (αλλά είναι προσβάσιμα μόνο από διευθύνσεις IP της Ταϊλάνδης), ενώ εισιτήρια μεγάλων αποστάσεων μπορείτε να αγοράσετε μέσω του παγκόσμιου ιστότοπου dticket.railway.co.th.

Τα εισιτήρια για τα περιφερειακά τρένα με την ένδειξη "Ordinary" δεν μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά, αλλά μόνο στα εκδοτήρια.

Όπως και να έχει, το ταξίδι με τρένο είναι μια εμπειρία, την οποία καλύπτουμε περισσότερο στον οδηγό μας για την Ταϊλάνδη.

Υπάρχουν γραμμές από 5 κύριες κατευθύνσεις που κατευθύνονται προς την Μπανγκόκ, αλλά δεν καταλήγουν όλες στον ίδιο σταθμό.

Ο κεντρικός σταθμός Krung Thep Aphiwat (Bang Sue)

Βρίσκεται στα βόρεια της Μπανγκόκ (τοποθεσία στο google.com/maps) και είναι προσβάσιμος με την μπλε γραμμή του μετρό, η κόκκινη γραμμή του μετρό καταλήγει επίσης εδώ και οι λεωφορειακές γραμμές 3, 49, 50, 52, 65, 67, 70, 97 και 138 σταματούν εδώ.

Όλα τα υπεραστικά δρομολόγια προς το βορρά, το νότο και την ανατολή αναχωρούν από αυτόν το σταθμό. Από το Krung Thep Aphiwat, αυτό θα σας μεταφέρει στη θάλασσα στο νότο (Surat Thani, Hat Yai, Chumphon, Hua Hin και άλλα), σε πόλεις στο βορρά (Chiang Mai, Phitsanulok, Udon Thani και άλλα) και σε κέντρα διασκέδασης στα ανατολικά (Pattaya), για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε περιφερειακά τρένα από εδώ για τουριστικούς προορισμούς όπως η Αγιούταγια ή η Ανγκ Θονγκ.

Στο σταθμό θα βρείτε αρκετά αναψυκτήρια καθώς και νέες δωρεάν καθαρές τουαλέτες και ακόμη και ντους για το κοινό, τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα όχι μόνο όταν ταξιδεύετε με νυχτερινό τρένο, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και αν δεν είστε επιβάτης.

Συμβουλή διαμονής: Προς το παρόν δεν υπάρχουν ξενοδοχεία σε άμεση γειτνίαση με το σταθμό. Η πλησιέστερη διαμονή σε ένα καλά βαθμολογημένο ξενοδοχείο Boutique Poo-Yai Lee *** απέχει περίπου 1 χλμ. από το σταθμό.

Το πλησιέστερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο Grand Tower Inn Rama 6 **** βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ. νότια του σταθμού.

Σταθμός Hua Lamphong

Ο πρώην κεντρικός σταθμός ακριβώς στο κέντρο της Μπανγκόκ είναι κλειστός από τον Ιανουάριο του 2022 και όλες οι υπηρεσίες τελειώνουν/ξεκινούν στο σταθμό Krung Thep Aphiwat (Bang Sue).

Σταθμός Thon Buri

Αυτός ο σταθμός στα δυτικά της Μπανγκόκ χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τους τουρίστες, καθώς από εδώ εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων του διάσημου ταϊλανδο-μπουρμέζικου "Σιδηροδρόμου του Θανάτου". Από το Thonburi μπορείτε να φτάσετε στις πόλεις Kanchanaburi (η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Kwai), Nam Tok (ο τερματικός σταθμός) και κυρίως στις γέφυρες Tham Krasae.

Ο σταθμός Thonburi βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Chao Phraya (θέση στο google.com/maps). Ο πλησιέστερος σταθμός της μπλε γραμμής του μετρό ονομάζεται Bang Khun Non και μπορείτε να περπατήσετε από εκεί μέχρι το τρένο σε περίπου 10 λεπτά. Τα τρένα σταματούν ακόμη και ακριβώς σε αυτόν τον σταθμό του μετρό, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή μόνο όταν επιστρέφετε στην Μπανγκόκ, καθώς ενδέχεται να μην μπορείτε να καθίσετε σε αυτή τη στάση κατά την έξοδό σας από την πόλη μετά την ένταξή σας.

Προς την άλλη κατεύθυνση, μπορείτε επίσης να περπατήσετε από το σταθμό μέχρι το "Thonburi Railway Station", από όπου εκτελούνται δρομολόγια του Chao Phraya Express Boat σε περίπου 15 λεπτά, μέσω της αγοράς και της περιοχής του δημόσιου νοσοκομείου (βλ. ενότητα Μεταφορές ).

Σε απόσταση περίπου 15 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό, μπορείτε να μείνετε στο νέο ξενοδοχείο Kaya Heritage Hotel **** με τιμές από 27 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δωμάτιο 2 κλινών.

Σταθμός Wongwian Yan

Ένας εγκαταλελειμμένος σταθμός monorail στη νοτιοδυτική Μπανγκόκ εξυπηρετεί την τοπική γραμμή προς το Mahachai και στη συνέχεια προς το Maek Long με τη διάσημη αγορά του στις ράγες. Γράφουμε περισσότερα για το ταξίδι στην "αγορά του τρένου" στο κεφάλαιο Δραστηριότητες.

Ο σταθμός Wongiwan Yan στην ίδια συνοικία αρκετά μακριά από το κέντρο (τοποθεσία στο google.com/maps) και ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εδώ είναι με ταξί. Ο πλησιέστερος σταθμός στη σκούρα πράσινη γραμμή του μετρό ονομάζεται Wongwian Yan και βρίσκεται περίπου 650 μέτρα νότια. Τα λεωφορεία 20, 21, 37, 57, 82, 85 και 529 σταματούν επίσης απευθείας στο σταθμό.

Με λεωφορείο από/προς Μπανγκόκ

Τα υπεραστικά και περιφερειακά λεωφορεία είναι πολύ διαδεδομένα στην Ταϊλάνδη, αλλά με την πρώτη ματιά είναι τα πιο δύσκολα για έναν τουρίστα στην πλοήγηση. Εάν κατευθύνεστε προς θέρετρα ή μεγάλες πόλεις, είναι πάντα προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το αεροπλάνο.

Ωστόσο, τα λεωφορεία αποτελούν μια φθηνή επιλογή για διεθνή ταξίδια προς την Καμπότζη ή το Λάος, καθώς και προς κοντινές πόλεις γύρω από την Μπανγκόκ που δεν είναι προσβάσιμες με αεροπλάνο, ιδίως τα θέρετρα της Πατάγια, του Ραγιόνγκ, του Χουά Χιν ή τις πλωτές αγορές του Ντάμνοεν Σαντουάκ ή της Αμπάουα.

Υπάρχουν 3 κύριοι σταθμοί λεωφορείων στην Μπανγκόκ.

Τερματικός σταθμός λεωφορείων Mo Chit (Chatuchak)

Ο σταθμός λεωφορείων Mo Chit (μερικές φορές γράφεται Mochit και συχνά αποκαλείται Chatuchak μεταξύ των ντόπιων από την περιοχή στην οποία βρίσκεται) είναι ο μεγαλύτερος σταθμός σε όλη την Ταϊλάνδη.

Χωρίζεται σε δύο τμήματα - το νέο κτίριο του Βόρειου Σταθμού Λεωφορείων Mochit, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως μεγάλα υπεραστικά λεωφορεία, και το παλιό Mo Chit 2, όπου φτάνουν τα μίνι βαν και τα φορτηγά. Οι δύο τερματικοί σταθμοί απέχουν μεταξύ τους περίπου 150 μέτρα.

Τα λεωφορεία και τα φορτηγά εκτελούν δρομολόγια από το Mo Chit προς προορισμούς σε όλη την Ταϊλάνδη.

Ο σταθμός βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης (τοποθεσία στη διεύθυνση google.com/maps) και μπορεί να προσεγγιστεί με διάφορους τρόπους:

 • Ταξί - ο ευκολότερος και πιο απλός, η τιμή από το κέντρο θα είναι περίπου 150 thb
 • Μπλε γραμμή του μετρό μέχρι το σταθμό Kamphaeng Pet και μετά από αυτό 2 χλμ. με τα πόδια ή με τις λεωφορειακές γραμμές 3, 16, 96, 122, 134, 136, 138 ή 145
 • Απευθείας λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών προς το ιστορικό κέντρο: 3, 49
 • Απευθείας λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας προς την πλατεία Siam και την περιοχή Si Phraya: 16
 • Απευθείας λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας προς την περιοχή Si Lom και Sala Daeng: 77

Ο σταθμός Mochit light green line του μετρό δεν είναι πολύ βολικός για να φτάσετε στο σταθμό λεωφορείων. Δεν υπάρχει άμεση διαδρομή μέσα από το πάρκο και θα πρέπει να κάνετε μια δύσκολη βόλτα γύρω από την αγορά Chatuchak για να φτάσετε στις πλησιέστερες στάσεις.

Συμβουλή διαμονής: Δεν θα βρείτε κάποιο κατάλυμα σε κοντινή απόσταση, αλλά αν δεν θέλετε να οδηγήσετε πολύ μακριά για μια πρωινή αναχώρηση, επιλέξτε το νέο και μοντέρνο Aora Boutique Hotel Chatuchak *** που απέχει περίπου 10 λεπτά με ταξί.

Σταθμός λεωφορείων Southern Bus Terminal (Sai Tai Mai)

Ο νότιος σταθμός λεωφορείων βρίσκεται στην πραγματικότητα στα δυτικά της πόλης (τοποθεσία στο google.com/maps) και χρησιμοποιείται για αναχωρήσεις κυρίως προς τα νότια θέρετρα και τις πόλεις δυτικά της Μπανγκόκ. Πολλά λεωφορεία ξεκινούν/τερματίζουν το ταξίδι τους εδώ, αλλά πολλά στην πραγματικότητα αναχωρούν από το σταθμό Mo Chit και απλά σταματούν εδώ. Είναι ιδιαίτερα βολικό για ταξίδια με μίνι βαν και βαν προς τις πλωτές αγορές του Damnoen Saduak, της Amphawa ή της αγοράς τρένων Mae Klong.

Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων Souhtern είναι αρκετά δύσκολα προσβάσιμος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ταξί (περίπου 150 έως 180 thb) για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Από εδώ μπορείτε να πάρετε τα λεωφορεία 35, 123, 124 και 127 για την περιοχή του ιστορικού κέντρου, με απευθείας σύνδεση με την περιοχή γύρω από την πλατεία Siam με τη γραμμή 79.

Συμβουλή για διαμονή κοντά στο σταθμό - Λόγω της κακής προσβασιμότητας του σταθμού, για τις πρωινές αναχωρήσεις αξίζει να μείνετε στο υπέροχο και άνετο ξενοδοχείο SUNKISS που βρίσκεται περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό.

Σταθμός λεωφορείων Ekkamai

Για ταξίδια προς τα ανατολικά για Pattaya, Trat ή Rayong, εκτός από το σταθμό Mo Chit, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σταθμό λεωφορείων Ekkamai East (τοποθεσία στη διεύθυνση google.com/maps). Αυτός είναι ο πιο προσβάσιμος από όλους τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, καθώς ο ανοιχτοπράσινος σταθμός του μετρό Ekkamai βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.