Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Καιρός σε Μπανγκόκ και καλύτερη ώρα για να πάτε

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται σε μια τροπική κλιματική ζώνη, αλλά είναι κλιματικά πολύ διαφορετική και το κλίμα δεν είναι το ίδιο σε όλα τα μέρη.

Η Μπανγκόκ βρίσκεται σε μια επίπεδη περιοχή κοντά στη θάλασσα και απολαμβάνει πολύ ζεστό έως θερμό καιρό όλο το χρόνο. Το κλίμα στην Μπανγκόκ χωρίζεται σε δύο βασικές εποχές: την ξηρή και την βροχερή. Ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πιο ζωηρής εποχής των μουσώνων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, δεν μπορείτε να πείτε ότι θα χάσετε ολόκληρη τη διαμονή σας.

Κάντε κράτηση σε ξενοδοχεία με εκπτώσεις εκτός εποχής

Θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Η θερμοκρασία της Μπανγκόκ όλο το χρόνο δεν πέφτει κάτω από τους 29°C κατά μέσο όρο, αλλά και οι ακραίες τιμές δεν εμφανίζονται πολύ συχνά. Σπάνια είναι πιο ζεστή από 35 °C.

Ο χειμώνας, η περίοδος από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, χαρακτηρίζεται από θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 32 °C και σχεδόν συνεχή καθαρό ουρανό.

Τοκαλοκαίρι στην Μπανγκόκ αρχίζει τον Μάιο και τελειώνει τον Οκτώβριο. Φέρνει πολύ αποπνικτικό καιρό με συχνές βροχές, αλλά οι παρατεταμένες βροχές δεν είναι ασυνήθιστες ακόμη και κατά την περίοδο των μουσώνων από τον Αύγουστο έως τα μέσα Οκτωβρίου. Ωστόσο, μπορεί να έχει συννεφιά για 2 ή 3 συνεχόμενες ημέρες, αλλά αυτό δεν πειράζει. Η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από τους 25°C με συννεφιασμένο ουρανό, καθιστώντας την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους υποφερτή, ακόμη και με υψηλή υγρασία.

Δείτε επίσης τη λεπτομερή ανάλυση του καιρού για ολόκληρη την Ταϊλάνδη.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Μπανγκόκ - Καιρός και θερμοκρασία νερού στα πλησιέστερα θέρετρα

Μήνας
Καιρός
Air
Νερό
Ιανουάριος
ήλιος
27 °C
28 °C
Φεβρουάριος
ήλιος
29 °C
28 °C
Μάρτιος
ηλιόλουστο
30 °C
29 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
31 °C
30 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
30 °C
31 °C
Ιούνιος
βροχερό
30 °C
30 °C
Ιούλιος
βροχερό
30 °C
30 °C
Αύγουστος
βροχερό
30 °C
29 °C
Σεπτέμβριος
βροχερό
28 °C
29 °C
Οκτώβριος
βροχερό
28 °C
29 °C
Νοέμβριος
ηλιόλουστο
28 °C
29 °C
Δεκέμβριος
ήλιος
27 °C
28 °C

Πότε να πάτε στο Μπανγκόκ

Η Μπανγκόκ πιθανόν να μην είναι ο κύριος προορισμός σας, αλλά θα σταματήσετε εδώ μόνο για λίγες ώρες ή ημέρες καθ' οδόν προς άλλους προορισμούς στην Ταϊλάνδη ή τη Νοτιοανατολική Ασία. Με λίγη υπερβολή, θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν έχει πραγματικά σημασία πότε ταξιδεύετε στην Μπανγκόκ.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ

Προγραμματίστε την κατάλληλη περίοδο όσον αφορά το κλίμα και τον καιρό, ειδικά ανάλογα με τον κύριο προορισμό σας.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι παραπάνω γραμμές δείχνουν ότι ο καλύτερος καιρός για περιήγηση στην πόλη είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες, η υγρασία είναι χαμηλότερη και η πιθανότητα δυσάρεστης συννεφιάς με βροχή είναι μικρή.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.