Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Chinatown

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024
Chintown

Η Chinatown της Μπανγκόκ είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό Chinatown εκτός Κίνας και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Διαμονή στην Μπανγκόκ εκ των προτέρων στην καλύτερη τιμή

Η ιστορία της Chinatown στην Μπανγκόκ χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν οι Κινέζοι άρχισαν να μετακινούνται σε μεγαλύτερους αριθμούς στην Ταϊλάνδη σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Η μετανάστευση κορυφώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Chinatown μεγάλωσε στο σημερινό της μέγεθος.

Η Chinatown εκτείνεται από την αποβάθρα στη Si Phraya μέχρι την αγορά Sampheng κοντά στο ναό Wat Pho.

Ζήστε όλες τις μυρωδιές και τις γεύσεις και την Κίνα

Μια βόλτα στην Chinatown είναι μια εμπειρία για τους οσφρητικούς και γευστικούς κάλυκες. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι είναι γεμάτοι με καταστήματα τροφίμων, μικρές επιχειρήσεις με όλων των ειδών τα πράγματα και κάθε λίγα μέτρα θα συναντήσετε ένα εστιατόριο, ένα εστιατόριο ή ακόμα και μια ολόκληρη αγορά.

Η Chinatown στην Μπανγκόκ είναι μία από τις πιο αυθεντικές στον κόσμο και αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την πραγματική Κίνα, τότε σίγουρα κατευθυνθείτε προς τα εδώ.

Η Chinatown αρχίζει να ζωντανεύει το πρωί, όταν ανοίγουν τα εστιατόρια, τα μπιστρό και οι μεμονωμένες επιχειρήσεις και σφύζει από ζωή μέχρι αργά το βράδυ στις πολυάριθμες αγορές.

Διαμονή στην Chinatown

Η περιοχή μπορεί να φαίνεται λίγο ατημέλητη με την πρώτη ματιά, αλλά είναι ασφαλής και θα βρείτε μερικά πολύ ωραία και φτηνά καταλύματα με καλές συνδέσεις με τα πόδια τόσο με την παλιά Μπανγκόκ όσο και με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Για φτηνούς ξενώνες 22 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δύο, σας προτείνουμε το Pho Place ακριβώς στην καρδιά της Chinatown.

Πώς να φτάσετε στην Chinatown

Η συνοικία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Μπανγκόκ, δυτικά του πρώην σταθμού Hua Lamphong.

  • Μετρό - σταθμός Wat Mangkon στο κέντρο της Chinatown, σταθμός Hua Lamphong στην ανατολική άκρη - και οι δύο στην μπλε γραμμή
  • Σκάφος - Προβλήτα Ratchawong και Τμήμα Ναυτιλίας

Ένας μεγάλος αριθμός λεωφορειακών γραμμών περνά επίσης από την Chinatown. Αυτά χρησιμοποιούνται για τα ταξίδια προς τους ακόλουθους προορισμούς:

  • Η περιοχή γύρω από το Μεγάλο Παλάτι και το Wat Pho: 1, 25, 53, 73, 507
  • Οδός Khaosan: 25, 53, 507
  • Silom: 4, 507
  • Sukhumvit: 25, 40
  • Siam: 25, 40, 73
  • Asiatique Waterfront: 1
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.