Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Grand Palace

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024
Μεγάλο Παλάτι

Το Μεγάλο ή Βασιλικό Παλάτι είναι ένα τεράστιο συγκρότημα κτιρίων που χρησιμεύει ως κατοικία των βασιλιάδων της Ταϊλάνδης. Οι εξωτερικοί χώροι, μια εσωτερική αίθουσα και το παρακείμενο Μουσείο της Βασίλισσας Sirikit είναι ανοιχτά για το κοινό.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείων εκ των προτέρων με έκπτωση

Οι χώροι περιλαμβάνουν επίσης τον βουδιστικό ναό του Σμαραγδένιου Βούδα , Wat Phra Kaeo, και το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας της Βασίλισσας Sirikit, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε ως μέρος ενός ενιαίου εισιτηρίου.

Το Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ ολοκληρώθηκε το 1782.

Τι να δείτε στο Βασιλικό Παλάτι;

Η περιήγηση στους χώρους του παλατιού ξεκινά ακριβώς από το Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα για να σας μεταφέρει στην αυλή του ίδιου του Βασιλικού Παλατιού.

Μπορείτε να θαυμάσετε το κύριο μεγαλοπρεπές κτίριο του παλατιού μόνο από το εξωτερικό, αλλά η βόρεια ξεχωριστή πτέρυγα με την αίθουσα του θρόνου μπορεί επίσης να επισκεφθείτε από το εσωτερικό χωρίς επιπλέον χρέωση. Σε κάθε περίπτωση, μόνο ένα μικρό μέρος του συγκροτήματος του παλατιού είναι ανοιχτό για το κοινό.

Προς το τέλος της ξενάγησης, επισκεφθείτε το μικρό Μουσείο του Βασιλικού Παλατιού για να μάθετε τα πάντα για την ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. Η τελευταία είσοδος είναι στις 15:30, όταν κλείνουν τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 500 thb και μπορεί να πληρωθεί με κάρτα. Η είσοδος περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, στους χώρους του Βασιλικού Παλατιού και στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας της Βασίλισσας Sirikit.

Επίσημη ιστοσελίδα: royalgrandpalace.th/en

Μεταφορά στο Βασιλικό Παλάτι

Η κύρια είσοδος βρίσκεται στην οδό Na Phra Lan Road.

  • Μετρό - σταθμός Sanam Chai της μπλε γραμμής σε απόσταση περίπου 1.300 μέτρων από την είσοδο.
  • Σκάφος - Προβλήτα Tha Chang (περίπου 250 μέτρα από την είσοδο): πορτοκαλί και κίτρινο-πράσινη γραμμή Chao Phraya Express Boat, γραμμή Chao Phraya Tourist Boat και πράσινη γραμμή MINE Smart Ferry
  • Λεωφορείο - στάση περίπου 100 μέτρα από την είσοδο: γραμμές 3 (Khaosan, εμπορικό κέντρο ICONSIAM, σταθμός λεωφορείων Mochit), 25 (σταθμός Hua Lamphong, περιοχή Siam και Sukhumvit), 53 (Khaosan, σταθμός Hua Lamphong, Dusit), 124 (Southern Bus Terminal).
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.