Φρούριο Hwaseong

Hwaseong

Η ιστορική, εκτεταμένη οχύρωση Hwaseong στο Suwon (μερικές φορές ονομάζεται Suwon Hwaseong) είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μνημεία της Κορέας. Το σύστημα οχυρών και τειχών χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Joseon.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Σεούλ

Η οχύρωση Hwaseong αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1997.

Το παλάτι μέσα στα τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων

Τα τείχη γύρω από το κέντρο της Σουόν είναι πραγματικά μνημειώδη, με συνολική έκταση άνω των 5,5 χιλιομέτρων. Τόσο οι οχυρώσεις όσο και το ίδιο το παλάτι Hwaseong είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένα και έχουν σχεδόν την ίδια εμφάνιση με εκείνη που είχαν όταν χτίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, ο βασιλιάς Jeongjo αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της δυναστείας Joseon από τη Σεούλ στο Suwon, 35 χιλιόμετρα μακριά, το οποίο είχε πιο στρατηγική πρόσβαση στη θάλασσα. Ολόκληρη η οχύρωση χτίστηκε μεταξύ 1794 και 1796, ενώ το εσωτερικό παλάτι Haenggung χτίστηκε μόλις δύο χρόνια αργότερα.

Επίσκεψη στο φρούριο

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο είναι ένας περίπατος κατά μήκος ολόκληρων των προμαχώνων μήκους 5 χιλιομέτρων και πλέον. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ίδιο το παλάτι Haenggung, το οποίο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το παλάτι της Σεούλ.

Οι προμαχώνες

  • Ανοιχτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. (Μάρτιος-Οκτώβριος) ή 5:00 μ.μ. (Νοέμβριος-Φεβρουάριος)
  • Τιμή εισιτηρίου -1 000 krw

Παλάτι

  • Ανοικτό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. (Μάρτιος-Οκτώβριος) ή έως τις 5:00 μ.μ. (Νοέμβριος-Φεβρουάριος)
  • Τιμή εισιτηρίου - 1 500 krw

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ολοκληρωμένο εισιτήριο προς 6 500 krw για να επισκεφθείτε το παλάτι, τα τείχη και τα δύο μουσεία της δυναστείας Joseon ακριβώς στην πόλη Suwon.

Επίσημος δικτυακός τόπος: www.swcf.or.kr

Μεταφορά στο Suwon

Το Suwon βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, αλλά και πάλι σε κοντινή απόσταση από το μετρό ή τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Χρειάζονται περίπου 40-45 λεπτά για να φτάσετε εδώ από το κέντρο της Σεούλ.

  • ΣταθμόςHwaseo (περίπου 2,3 χλμ.) - σκούρα μπλε γραμμή 1
  • ΣταθμόςSuwon (περίπου 1,9 χλμ.) - σκούρα μπλε γραμμή 1 + κίτρινη γραμμή Suin-Bundang

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Νότια Κορέα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.