Νόμισμα και τιμές σε Νότια Κορέα

Νότια Κορέα

Με ποιο νόμισμα πληρώνετε στη Νότια Κορέα; Πόσο κοστίζουν τα αγαθά σε ένα κανονικό σούπερ μάρκετ και πόσο σε ένα εστιατόριο; Και πόσο κοστίζει μια εβδομάδα στην πόλη; Μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο.

Πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία; Μάθετε τις τιμές των ξενοδοχείων τώρα

Κορεάτικα γουόν

Η πληρωμή γίνεται σε κορεατικά γουόν, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο χαρτονομίσματα όσο και κέρματα. Το γουόν διαιρείται σε chons, τα οποία χρησιμοποιούνται ελάχιστα στην πράξη.

Πληρώνεται με κέρματα και χαρτονομίσματα, με τα κέρματα να αξίζουν 10, 50, 100 και 500. Τα χαρτονομίσματα στη συνέχεια υπάρχουν σε ονομαστικές αξίες των 1.000, 5.000, 10.000 και 50.000.

Το κορεατικό γουόν γράφεται στην καθημερινή ζωή με τη συντομογραφία ₩, ενώ ο διεθνής κωδικός του γουόν είναι KRW.

Τα ξένα νομίσματα σπάνια γίνονται δεκτά στην Κορέα, και όταν γίνονται, είναι μόνο τα δολάρια ΗΠΑ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για διάφορα ταξίδια με τοπικές ταξιδιωτικές εταιρείες, για παράδειγμα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Συνάλλαγμα και πληρωμές με κάρτα

Η Κορέα είναι μια πολύ σύγχρονη χώρα, αλλά οι πληρωμές με κάρτες δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένες όσο στην Ευρώπη ή την Κίνα.

Πού μπορώ να πληρώσω με κάρτα;

Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ του τύπου, στα ξενοδοχεία, στα καλύτερα εστιατόρια και σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα. Αντίθετα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου χρειάζεστε μετρητά σε όλες τις πόλεις της Κορέας.

Ακόμη και οι πωλητές φαγητού στο δρόμο και τα αγροτικά ή φθηνότερα εστιατόρια συνήθως δεν δέχονται κάρτες.

Όταν ταξιδεύετε με τρένο μεγάλων αποστάσεων, υπάρχουν ξεχωριστά μηχανήματα για κορεατικές και ξένες κάρτες.

Τα περισσότερα κορεατικά τερματικά πληρωμών για ξένες κάρτες δεν επιτρέπουν ανέπαφες πληρωμές- πρέπει να εισάγετε την κάρτα στο τερματικό με τον "παλιομοδίτικο" τρόπο.

ΑΤΜ

Δεν υπάρχει έλλειψη ΑΤΜ στην Κορέα. Βρίσκονται φυσικά σε τράπεζες, τις οποίες θα βρείτε παντού στις μεγάλες πόλεις, ενώ ΑΤΜ βρίσκονται συνήθως σε σταθμούς του μετρό, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Ποια είναι τα τέλη ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ στη Νότια Κορέα;

Ανεξάρτητα από το αν η τράπεζά σας χρεώνει για αναλήψεις σε ξένα ΑΤΜ, οι περισσότερες κορεατικές τράπεζες έχουν τις δικές τους χρεώσεις για αναλήψεις με ξένες τραπεζικές κάρτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρέωση αυτή είναι περίπου 3 500 krw, ανεξάρτητα από το ποσό που αναλαμβάνετε.

Ωστόσο, υπάρχουν τράπεζες που επιτρέπουν δωρεάν αναλήψεις, για παράδειγμα:

 • NH Bank
 • KB Kookmin Bank
 • Busan Bank

Γραφεία συναλλάγματος

Θα βρείτε ανταλλακτήρια συναλλάγματος μόνο στα αεροδρόμια, δεν υπάρχουν εξειδικευμένα ανταλλακτήρια στο δρόμο. Ωστόσο, μπορείτε φυσικά να ανταλλάξετε χρήματα σε μια τράπεζα.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στα αεροδρόμια Incheon ή Busan τείνουν να είναι σχετικά ευνοϊκές και είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταλλάξετε δολάρια ή ευρώ.

Τιμές στη Νότια Κορέα ή Πόσο κοστίζει

Η Νότια Κορέα είναι μια σχετικά ακριβή χώρα, όπου οι τιμές μπορούν να συγκριθούν με τιμές ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, είναι φθηνότερη από, για παράδειγμα, τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία.

Παραδείγματα τιμών

Πόσο κοστίζουν τα βασικά τρόφιμα, τα τουριστικά αξιοθέατα ή οι μεταφορές στη Νότια Κορέα; Δείτε τον ενδεικτικό πίνακα τιμών.

Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο (τιμές ανά διανυκτέρευση):

Εστιατόριο φαγητού:

 • Ένα ζεστό κύριο γεύμα σε κανονικό εστιατόριο - 10 000 krw
 • Μενού σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού - 8 000 krw
 • Μενού τριών πιάτων για 2 άτομα σε ένα καλύτερο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης - 50 000 krw
 • Εσπρέσο ή καπουτσίνο - 4 800 krw
 • Νερό 0,33 l - 1 000 krw
 • Fanta/Coca Cola/Sprite 0,5 l - 2 000 krw
 • Βαρελίσια μπύρα - 4 000 krw

Τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ:

 • Νερό 1,5 l - 1 400 krw
 • Συσκευασμένη μπαγκέτα - 2 000 krw
 • Coca Cola (και άλλα αναψυκτικά) - 1 800 krw
 • Γάλα 1l - 2 600 krw
 • Σπάτουλα παγωτού - 1 000 krw
 • Μήλα - 8 200 krw / kg
 • Μπανάνες - 4 400 krw / kg

Ναυτιλία:

Αλκοόλ και τσιγάρα:

 • Μπουκάλι κρασί στο κατάστημα - 20 000 krw
 • Κουτί τοπικής μπύρας - 3 200 krw
 • Κοκτέιλ στο μπαρ - 8 000 krw έως 10 000 krw
 • Ένα πακέτο τσιγάρα - 4 500 krw

Φιλοδωρήματα και διαπραγμάτευση

Το φιλοδώρημα δεν είναι συνηθισμένο. Τα περισσότερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία προσθέτουν 10% στο λογαριασμό σας ως χρέωση υπηρεσιών. Οι οδηγοί ταξί το εκτιμούν αν τους αφήνετε ψιλά (jandon gajiseyo στα κορεατικά), αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Είναι ευγενικό να αφήνετε μια μικρή χρηματική δωρεά όταν επισκέπτεστε μια εκκλησία ή ένα ιερό, ακόμη και αν η είσοδος είναι δωρεάν.

Το παζάρεμα δεν είναι συνηθισμένο στη νοτιοκορεατική κουλτούρα, ακόμη και στις αγορές.

Τι να εξοικονομήσετε

Όταν ταξιδεύετε στην Κορέα, θα εξοικονομήσετε τα περισσότερα σε δύο στοιχεία: τη διαμονή και τη μεταφορά.

Στις μεγαλύτερες πόλεις λειτουργούν πολλοί οικονομικοί ξενώνες με τιμές που ξεκινούν από 18 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ αν προτιμάτε τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, προτιμήστε τις τοπικές μάρκες από τα διεθνή. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 30% επί της τιμής.

Η Κορέα διαθέτει ένα καλό δίκτυο δημόσιων και υπεραστικών συγκοινωνιών και ακριβές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οπότε θα εξοικονομήσετε τα περισσότερα μόνο αν πάρετε τρένα και λεωφορεία αντί για αυτοκίνητα.

Αν ταξιδεύετε για περισσότερες από λίγες ημέρες, αξίζει σίγουρα να αγοράσετε μια κάρτα μεταφορών Tmoney, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να έχετε μικρές εκπτώσεις. Στην Κορέα, θα πληρώνετε πάντα ακριβώς το ποσό που ξοδεύετε. Στις πόλεις, είναι εύκολο να εξοικονομήσετε χρήματα απλά περπατώντας.

Ημερήσιος προϋπολογισμός

Οι ανάγκες των ταξιδιωτών ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, γι' αυτό παραθέτουμε ένα γενικό παράδειγμα για το πόσα χρήματα πρέπει να προϋπολογίσετε για μια ημέρα στην Κορέα. Υπολογίζουμε τις τιμές σε περίπτωση που ταξιδεύετε με 2 άτομα και δίνουμε την τιμή που προκύπτει για 1 άτομο.

Μπορείτε να βρείτε διαμονή για 1 διανυκτέρευση σε ένα 2κλινο δωμάτιο σε ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο 3* με μέση τιμή 48 ευρώ. Έτσι, για μια ημέρα όταν ταξιδεύετε με 2 άτομα θα ξοδέψετε περίπου 24 eur.

Οι μεταφορές στις μεγάλες πόλεις θα σας κοστίσουν περίπου 6 000 krw, αν κάνετε 2 ταξίδια με τρένο από τη Σεούλ στο Μπουσάν κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαμονής σας, για παράδειγμα, προετοιμαστείτε για περίπου 130 000 krw. Αφού προϋπολογίσετε τις δαπάνες σας ανά ημέρα, φτάνουμε σε περίπου 24 000 krw.

Για ένα ζεστό γεύμα την ημέρα θα πληρώσετε περίπου 10 000 krw, και μαζί για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και διάφορα σνακ θα πληρώσετε άλλα 20 000 krw.

Τα τέλη εισόδου σε διάφορα αξιοθέατα, μουσεία ή σημεία θέασης θα σας κοστίσουν περίπου 15 000 krw ανά ημέρα κατά μέσο όρο.

Συνολικά, ο μέσος ταξιδιώτης θα πληρώσει περίπου 115 000 krw.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.