Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Νότια Κορέα

Νότια Κορέα

Ανακαλύψτε την κορεατική ύπαιθρο και την άγρια ακτογραμμή γεμάτη γραφικές εικόνες. Ενώ μπορείτε να φτάσετε σε μικρά χωριά με λεωφορείο, τα αγροτικά δρομολόγια συχνά εκτελούνται μόνο λίγες φορές την ημέρα.

Αν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί επίσης να αποδώσει οικονομικά, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι σχετικά ακριβά.

Η οδήγηση στη Νότια Κορέα έχει τις ιδιαιτερότητές της, αλλά το οδικό δίκτυο είναι πολύ καλό και καλά διαμορφωμένο. Μπορείτε να διαβάσετε για τα δύσκολα πράγματα στους δρόμους της Νότιας Κορέας σε αυτό το άρθρο.

Κράτηση αυτοκινήτου στη Νότια Κορέα

Πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στη Νότια Κορέα; Και ποιες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δραστηριοποιούνται εδώ;

Η Νότια Κορέα είναι μια λίγο ιδιόμορφη χώρα, με σχετικά λίγες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Από τις ξένες εταιρείες, θα συναντήσετε την Avis ή την Hertz, η οποία δραστηριοποιείται εδώ μέσω της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων της Κορέας, της Lotte Rent a Car. Η δεύτερη μεγαλύτερη τοπική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων είναι η SK Rent a Car. Όλες οι εταιρείες που αναφέρθηκαν είναι αξιόπιστες και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αθέμιτες συναλλαγές.

Για να κάνετε κράτηση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή σύγκρισης που συγκρίνει τις τιμές όλων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων σύμφωνα με τα κριτήρια που έχετε ορίσει.

Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα δεν εξαρτώνται τόσο από τις εποχές όσο σε άλλες χώρες και συνήθως για τη χαμηλότερη τιμή αρκεί να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας.

Σύγκριση τιμών - κράτηση αυτοκινήτου

Τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κορέα

Ακόμη και με μικρό ανταγωνισμό, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα είναι αρκετά υψηλές. Κατά μέσο όρο, θα πληρώσετε περίπου την ίδια τιμή για μια εβδομάδα ενοικίασης 715 000 krw ανεξάρτητα από την εποχή. Οι τιμές είναι πολύ υψηλές για την ενοικίαση μεγαλύτερων SUV ή πιο πολυτελών λιμουζινών.

Ωστόσο, συνήθως δεν τα χρειάζεστε αυτά όταν ταξιδεύετε στην Κορέα. Δεν θα συναντήσετε κακούς σπασμένους δρόμους ή εξαιρετικά μεγάλες ανηφόρες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες στο νησί Τζέτζου, όπου μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από 515 000 krw για μια εβδομάδα στην περίοδο εκτός αιχμής. Οι ταξιδιώτες συνήθως νοικιάζουν αυτοκίνητα στα διεθνή αεροδρόμια, όπου οι αυτοκινητόδρομοι είναι πάντα η ευκολότερη μεταφορά.

Διεθνής άδεια οδήγησης και άλλα έγγραφα

Για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στη Νότια Κορέα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διεθνή άδεια οδήγησης (συντομογραφία "IDP"), η οποία ισχύει μόνο σε συνδυασμό με μια εθνική άδεια οδήγησης. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας και τις δύο άδειες όταν ταξιδεύετε.

Οι κορεατικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνήθως εξακολουθούν να απαιτούν αυστηρά πιστωτική κάρτα για την κράτηση και δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με μια απλή χρεωστική κάρτα.

Μπορείτε να επιλέξετε την ασφάλειά σας σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις όταν κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας. Αναλυτικές γενικές πληροφορίες όχι μόνο για την ασφάλιση παρέχονται στο άρθρο Πώς να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο εξωτερικό.

Οι κορεατικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαιτούν ελάχιστη ηλικία 21 ετών και δίπλωμα οδήγησης ηλικίας τουλάχιστον 12 μηνών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νότια Κορέα

Οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας στην Κορέα είναι παρόμοιοι με εκείνους άλλων πολιτισμένων χωρών. Οι ντόπιοι οδηγοί δεν είναι από τους πιο διακριτικούς και συχνά παραβιάζουν τους κανόνες, ιδίως όταν πρόκειται για υπερβολική ταχύτητα και συχνά παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια.

Βασικοί κανόνες και αρχές οδικής κυκλοφορίας:

 • Οδήγηση στα δεξιά (όπως στις ΗΠΑ ή στην ηπειρωτική Ευρώπη)
 • Μέγιστη ταχύτητα στο χωριό - 60 km/h
 • Μέγιστη ταχύτητα εκτός του χωριού - 80 km/h
 • Μέγιστη ταχύτητα στους αυτοκινητόδρομους - καθορίζεται πάντα από τις πινακίδες, μεταξύ 80 και 120 km/h

Δεν αξίζει να τρέχετε με υπερβολική ταχύτητα, διότι υπάρχουν κάμερες κυκλοφορίας κυριολεκτικά σε κάθε γωνία στην Κορέα. Σε περίπτωση επιβολής προστίμου, η εταιρεία ενοικίασης θα χρεώσει αυτόματα το ποσό στην πιστωτική κάρτα που δηλώσατε.

Άλλοι κανόνες:

 • 0,05%.
 • Τα οχήματα που κινούνται σε κυκλικούς κόμβους έχουν προτεραιότητα.
 • Οι ζώνες ασφαλείας πρέπει να φοριούνται.
 • Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, εκτός από το hands-free
 • Η αριστερή στροφή σε διασταυρώσεις με φανάρια είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχει ξεχωριστό φανάρι με αριστερό βέλος
 • Είναι νόμιμο να στρίψετε δεξιά σε κόκκινο φανάρι, αλλά πρέπει να σταματήσετε το όχημα πριν εισέλθετε στη διασταύρωση

Οι υψηλότερες ποινές επιβάλλονται για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση ή οδήγηση σε λωρίδα λεωφορείων.

Οι πεζοί έχουν επισήμως προτεραιότητα στις διαβάσεις, αλλά μόνο οι ελάχιστοι οδηγοί τηρούν αυτόν τον κανόνα. Είναι όμως γεγονός ότι οι περισσότερες διαβάσεις καλύπτονται από φωτεινούς σηματοδότες.

Κυκλοφοριακές πινακίδες

Οι κορεατικές πινακίδες κυκλοφορίας είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις ευρωπαϊκές. Οι πινακίδες κατεύθυνσης συνοδεύονται πάντα από πινακίδες στα αγγλικά, ενώ το πρόσθετο κείμενο σε άλλες πινακίδες είναι εξ ολοκλήρου στα κορεατικά.

Οι φωτεινοί σηματοδότες βρίσκονται συνήθως μετά τη διασταύρωση και όχι μπροστά από αυτήν.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Στη Νότια Κορέα, θα συναντήσετε πολλά άτακτα πράγματα στους δρόμους που μπορεί να σας ενοχλήσουν.

Μοτοσικλέτες. Είναι πανταχού παρόντα στις μεγάλες πόλεις και τα χωριά και αγνοούν ριζικά κάθε κανονισμό. Ειδικά σε μποτιλιάρισμα, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά: μια μοτοσικλέτα μπορεί να εμφανιστεί από αριστερά, από δεξιά, με λίγα λόγια, οπουδήποτε.

Αλλαγή λωρίδας. Αν και είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε το φλας όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας, δεν τηρούν όλοι αυτόν τον κανόνα. Επιπλέον, οι οδηγοί συχνά αλλάζουν λωρίδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Διοδίων

Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι και οι αυτοκινητόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας πολλαπλών λωρίδων είναι δρόμοι με διόδια. Στην Κορέα, δεν υπάρχουν βινιέτες αυτοκινητοδρόμων, αλλά τα διόδια πληρώνονται στις πύλες διοδίων, οι οποίες βρίσκονται σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε απευθείας στους αυτοκινητοδρόμους είτε στις εξόδους ή στις ράμπες εισόδου.

Οι τιμές των διοδίων ποικίλλουν. Ορισμένοι σταθμοί διοδίων χρεώνουν ανά διανυθείσα απόσταση, ενώ άλλοι έχουν σταθερή τιμή ανά πάσο. Εάν πληρώνετε ανά απόσταση, παίρνετε ένα εισιτήριο από το μηχάνημα κατά την είσοδό σας στον αυτοκινητόδρομο, το οποίο τοποθετείτε ξανά στο μηχάνημα κατά την έξοδό σας και πληρώνετε το ποσό.

Όλοι οι σταθμοί διοδίων διαθέτουν ειδικές γρήγορες μπλε λωρίδες για την πληρωμή του Hi-Pass χωρίς στάση. Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ωστόσο, συνήθως δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα, οπότε πρέπει να μπείτε σε λωρίδα με φυσική είσπραξη διοδίων. Επιβραδύνετε πριν πλησιάσετε την πύλη διοδίων και αποφύγετε την μπλε λωρίδα με την ένδειξη "Hi-Pass".

Οι λωρίδες πληρωμής με μετρητά ή κάρτα φέρουν την ένδειξη"현금 ".

Η πληρωμή μπορεί πάντα να γίνει με μετρητά και ξένες πιστωτικές κάρτες. Η πληρωμή με κάρτα είναι δυνατή αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον υπάλληλο, ενώ τα μετρητά δίνονται συνήθως απευθείας στον ζωντανό υπάλληλο. Εκτός από τις κανονικές πιστωτικές κάρτες, μπορείτε να πληρώσετε και με την κάρτα μεταφοράς T-Money, την οποία πρέπει να έχετε προμηθευτεί στο αεροδρόμιο για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το συνηθισμένο κόμιστρο κυμαίνεται μεταξύ 1 800 krw και 5 000 krw.

Τιμές βενζίνης και πρατήρια καυσίμων

Η βενζίνη και το ντίζελ είναι γενικά φθηνότερα στη Νότια Κορέα από ό,τι στην Ευρώπη, αλλά ακριβότερα από ό,τι στις ΗΠΑ. Η τιμή ανά λίτρο κυμαίνεται στα 1 600 krw.

Τα βενζινάδικα είναι πανταχού παρόντα, τόσο στις πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές. Η συντριπτική πλειονότητα των αντλιών είναι αυτοεξυπηρετούμενες και το σύστημα λειτουργεί παρόμοια με τις ΗΠΑ. Θα σας περιγράψουμε βήμα προς βήμα πώς να ανεφοδιάζεστε με βενζίνη χωρίς βοήθεια. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των μηχανημάτων πληρωμής είναι μόνο στα κορεατικά, αλλά ακόμη κι έτσι, δεν είναι τόσο δύσκολο να ανεφοδιαστείτε.

 1. Σταματήστε στην αντλία όπως θα κάνατε οπουδήποτε στον κόσμο.
 2. Βγείτε από το αυτοκίνητο, περπατήστε μέχρι το περίπτερο και στην οθόνη αφής κάντε κλικ στο start = το πλαίσιο με την ένδειξη 시작하기
 3. Θα εμφανιστεί ένα αίτημα να χρησιμοποιήσετε ένα αντιστατικό μαξιλάρι στο περίπτερο για να μειώσετε τον κίνδυνο δημιουργίας στατικού ηλεκτρισμού. Συνήθως υπάρχει μια πράσινη περιοχή κάπου κοντά στην οθόνη με την εικόνα μιας παλάμης την οποία αγγίζετε και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο continue = πλαίσιο με την ένδειξη 계속하기 στην οθόνη. Αν ακολουθήσετε άλλους οδηγούς, το 99% αυτών θα πατήσουν το κουμπί χωρίς να αγγίξουν την αντιστατική επιφάνεια.
 4. Επιλέξτε τον τύπο καυσίμου που θέλετε να ανακτήσετε και:
  • ΠΡΑΣΙΝΟ = DIESEL (경유) (επισημαίνεται επίσης με μπλε χρώμα στις πινακίδες τιμών).
  • ΚΙΤΡΙΝΟ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) = ΒΕΝΖΙΝΗ (휘발유) (επισημαίνεται επίσης με κόκκινο χρώμα στις πινακίδες τιμών)
 5. Επιλέξτε τύπο πληρωμής. Διαφορετικές αντλίες θα έχουν διαφορετική σειρά πεδίων, αλλά το κείμενο είναι πάντα το ίδιο:
  • 현금 = μετρητά
  • 신용카드 = πιστωτική κάρτα
  • άλλες παραλλαγές αναφέρονται σε κάρτες επιβράβευσης ή κουπόνια κινητών τηλεφώνων και δεν χρειάζεται να συζητηθούν για τους ξένους επισκέπτες
 6. Επιλέξτε την ποσότητα της βενζίνης:
  • (1 = 10 000 krw, 2 = 20 000 krw κ.ο.κ.), εάν επιλέξετε αυτή την επιλογή, η αντλία θα σταματήσει μόνη της μετά την εξάντληση της επιλεγμένης ποσότητας
  • τα άλλα πεδία είναι για την εισαγωγή συγκεκριμένου ποσού εκτός από τα πολλαπλάσια των δέκα χιλιάδων
  • εάν επιλέξετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που πραγματικά χωράει στη δεξαμενή σας, η διαφορά θα επιστραφεί αμέσως ή δεν θα υπολογιστεί (εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα)
 7. Εισάγετε την κάρτα σας στον αναγνώστη.
 8. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε το όπλο στη δεξαμενή και να αρχίσετε να γεμίζετε. Για άλλη μια φορά, σας υπενθυμίζουμε ότι:
  • (경유)
  • ΚΊΤΡΙΝΟ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ) = ΒΕΝΖΊΝΗ (휘발유)
 9. Μετά τον ανεφοδιασμό, απλά βάλτε το όπλο πίσω στο ράφι και μην ξεχάσετε την κάρτα στον αναγνώστη.

Ποιότητα δρόμου και κυκλοφορία

Οι κορεατικοί δρόμοι είναι εξαιρετικά καλά συντηρημένοι, ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι η ποιότητα των δρόμων στη Νότια Κορέα είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Η κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις είναι πολύ έντονη, αλλά οι δρόμοι είναι συχνά πολλαπλών λωρίδων και ακόμη και αν κολλήσετε σε μποτιλιάρισμα, είναι σπάνιο να κολλήσετε σε ένα σημείο για πολλά λεπτά. Μπορεί να πηγαίνετε αργά, αλλά θα πηγαίνετε.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.