Τουριστική θεώρηση για το Νότια Κορέα

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα εφαρμόζει την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ινδία και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια K-ETA και να πληρώσετε ένα διοικητικό τέλος πριν ταξιδέψετε.

Ελεύθερη είσοδος χωρίς K-ETA

Για την προώθηση του τουρισμού, η Νότια Κορέα έχει απαλλάξει από την υποχρέωση συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας K-ETA για ταξίδια μεταξύ 1.4.2023 και 31.12.2024.

Κατά την άφιξη, απλώς συμπληρώστε την κάρτα άφιξης και παρουσιάστε το διαβατήριό σας.

Ταξίδι χωρίς βίζα με την K-ETA

Μπορείτε να ταξιδέψετε στη χώρα για μέγιστο χρονικό διάστημα 90 ημερών χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσετε παραδοσιακή θεώρηση στις πρεσβείες της Δημοκρατίας της Κορέας.

Συμπληρώστε την αίτηση στον επίσημο ιστότοπο k-eta.go.kr, σε καμία περίπτωση μην συμπληρώσετε το K-ETA σε ιστότοπο με διαφορετική διεύθυνση. Πρόκειται για δόλιους ιστότοπους που θα σας αποσπάσουν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που πραγματικά αξίζει η K-ETA.

Η ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μπορεί επίσης να συμπληρωθεί μέσω της εφαρμογής k-eta για κινητά (Google Play / App Store).

Πόσο καιρό πριν ταξιδέψω πρέπει να συμπληρώσω την K-ETA;

Πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. Αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας για να λάβετε απόφαση σχετικά με την έγκριση ή μη της K-ETA. Εκτός εάν έχετε ιστορικό παράνομης εισόδου στη Νότια Κορέα ή έχετε διαπράξει κάποιο έγκλημα στη χώρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μη έγκριση της K-ETA.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πληροφορίες για την έγκριση θα φτάσουν εντός 30 λεπτών στο email που έχετε δηλώσει.

Σας συνιστούμε να εκτυπώσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το K-ETA ελέγχεται πάντα κατά την επιβίβασή σας στο αεροπλάνο και μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου το wi-fi δεν λειτουργεί στο αεροδρόμιο από το οποίο πετάτε (συμβαίνει συχνά στην Κίνα ή ακόμη και στη Σαουδική Αραβία). Δεν θα σας επιτραπεί η επιβίβαση στο αεροπλάνο χωρίς την επίδειξη εγκεκριμένης εξουσιοδότησης K-ETA.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει η K-ETA;

Η κορεατική K-ETA ισχύει για 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να κάνετε όσα ταξίδια θέλετε στη Νότια Κορέα.

Πόσο κοστίζει η K-ETA και πώς μπορώ να την πληρώσω;

Η ταξιδιωτική άδεια K-ETA κοστίζει 10 000 krw και καταβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής στο k-eta.go.kr.

Ποιος πρέπει να συμπληρώσει μια K-ETA;

Η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια K-ETA πρέπει να συμπληρώνεται από όλους τους ταξιδιώτες στη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώνουν και να πληρώνουν το δικό τους K-ETA.

Εξαίρεση αποτελούν οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Κορέα για περισσότερες από 90 ημέρες και έχουν τη δική τους βίζα από την πρεσβεία. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν εξουσιοδότηση K-ETA.

Ισχύς διαβατηρίου

Ποια πρέπει να είναι η ισχύς του διαβατηρίου μου για να ταξιδέψω στη Δημοκρατία της Κορέας;

Το διαβατήριο πρέπει πάντα να είναι έγκυρο για όλους τους ταξιδιώτες για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την αναχώρηση από την Κορέα (δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού).

Αντίθετα, δεν υπάρχει χρονικό όριο για το πόσο παλιό πρέπει να είναι το διαβατήριο πριν από το ταξίδι στη χώρα. Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Νότια Κορέα με ολοκαίνουργιο διαβατήριο.

Θεωρήσεις για διαμονή άνω των 90 ημερών

Εάν ταξιδεύετε στην Κορέα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τυποποιημένη θεώρηση από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση τυποποιημένης βίζας, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: www.immigration.go.kr.

Πώς λειτουργεί η συνέντευξη για τη μετανάστευση;

Κατά την άφιξή σας στη Νότια Κορέα (ή την άφιξή σας με πλοίο), θα υποβληθείτε σε τυπικό έλεγχο διαβατηρίου. Ενώ βρίσκεστε ακόμη στο αεροπλάνο, θα σας δοθεί μια χάρτινη κάρτα για να συμπληρώσετε, η οποία είναι μια τελωνειακή δήλωση.

Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα έντυπα εισόδου στα ράφια πριν από τον έλεγχο διαβατηρίων, αλλά αυτά δεν συμπληρώνονται από τους κατόχους K-ETA. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε κατευθείαν από το αεροπλάνο στον έλεγχο διαβατηρίων χωρίς καθυστέρηση.

Η ίδια η συνέντευξη για τη μετανάστευση περιλαμβάνει δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφία προσώπου. Συνήθως θα παραμείνετε στον συνοριακό έλεγχο για 1-2 λεπτά το πολύ. Θα λάβετε απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης με τη μορφή αυτοκόλλητου διαβατηρίου.

Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων, θα παραλάβετε τις αποσκευές σας και θα περάσετε από έναν ακόμη τελωνειακό έλεγχο, ο οποίος συνίσταται μόνο στην ακτινοσκόπηση των αποσκευών σας. Ταυτόχρονα, θα παραδώσετε το έντυπο που σας δόθηκε στο αεροπλάνο. Εάν δεν το πήρατε στο αεροπλάνο, τα έντυπα αυτά είναι και πάλι διαθέσιμα στο περίπτερο έξω από το τελωνείο.

Όταν φεύγετε από την Κορέα, δεν χρειάζεται να περάσετε καθόλου από τον συνοριοφύλακα. Απλώς κατευθυνθείτε προς τις αυτόματες πύλες που αναγνωρίζουν το πρόσωπό σας και σας αφήνουν να περάσετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτές οι αυτόματες πύλες είναι διαθέσιμες όχι μόνο για τους Κορεάτες πολίτες αλλά και για όλους τους αλλοδαπούς.

Άλλα έγγραφα

Δεν απαιτούνται άλλα έγγραφα εκτός από ένα έγκυρο διαβατήριο και ένα συμπληρωμένο έντυπο K-ETA (το οποίο ελέγχεται κατά τον έλεγχο).

Συνιστάται να έχετε το ταξιδιωτικό έγγραφο επιστροφής εκτυπωμένο ή πρόχειρο στο τηλέφωνό σας, αλλά ελέγχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Τελωνειακοί κανονισμοί

Τα άτομα άνω των 20 ετών μπορούν να εισάγουν στη χώρα αφορολόγητα:

  • 200 τσιγάρα,
  • 50 πούρα,
  • 250 γραμμάρια καπνού πίπας,
  • 1 λίτρο αλκοολούχων ποτών,
  • 2 ουγγιές αρώματος,
  • είδη δώρου μέχρι την αξία των 400 usd.

Μετρητά άνω των 10 000 usd πρέπει να δηλωθούν εγγράφως κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τα έντυπα που μοιράζονται στο αεροπλάνο.

Ισχύει αυστηρή πολιτική απαγόρευσης εισαγωγών:

  • ναρκωτικά,
  • φρούτα,
  • προϊόντα κρέατος,
  • δημοσιεύσεις και βιντεοκασέτες βορειοκορεατικής προέλευσης.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εξάγετε πολιτιστικά κειμήλια και εθνικές αρχαιότητες, απαιτείται επιθεώρηση και έγκριση από το Γραφείο Αξιολόγησης Τέχνης και Αρχαιοτήτων της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης της Σεούλ στη Σεούλ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.