Σαρδηνία
Σαρδηνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σαρδηνία

Παλάου

David Eiselt ενημερωμένο 16. 4. 2024
Παλάου

Το Palau είναι ένα ζωντανό θέρετρο στα βόρεια της Σαρδηνίας σε ένα γραφικό τοπίο με απόκρημνες ακτές, όρμους και βράχους με ιδιόμορφα σχήματα. Χρησιμεύει ως αφετηρία για εκδρομές στο αρχιπέλαγος La Maddalena και ως προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία με ιδανικές συνθήκες για κολύμπι με αναπνευστήρα, καταδύσεις ή ακόμη και γκολφ.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία

Η ίδια η πόλη είναι γεμάτη από εστιατόρια, καταστήματα και προσφέρει διάφορες εκδρομές ή θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ψάχνετε για την πολιτεία Παλάου στην Ωκεανία; Έχουμε έναν οδηγό και γι' αυτό.

Παραλίες και κολύμπι

Ακριβώς στο Palau, στη δυτική άκρη της πόλης, βρίσκεται η όμορφη παραλία La Sciumara, η οποία καλύπτεται από πιο χοντρή χρυσή άμμο και περιβάλλεται από ένα ήσυχο αγροτικό περιβάλλον. Εδώ μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ποδήλατα ή καγιάκ και να αγοράσετε σνακ από το μπαρ.

Πολλές άλλες μικρές παραλίες μπορείτε να βρείτε σε όλη την ακτή, ιδίως δυτικά του Palau, αλλά στις περισσότερες μπορείτε να φτάσετε μόνο με αυτοκίνητο.

Υπάρχουν όμορφες παραλίες στο αρχιπέλαγος La Maddalena, στο οποίο φτάνετε με τακτικά πορθμεία από το Παλάου.

Διαμονή στο Παλάου

Η διαμονή στο Παλάου γίνεται συνήθως σε μικρότερα ξενοδοχεία, θέρετρα ή διαμερίσματα. Οι τιμές κατά την υψηλή περίοδο κυμαίνονται μεταξύ 100 και 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, ενώ πέφτουν ελάχιστα κατά τη χαμηλή περίοδο.

Πώς να πάτε εκεί

Το Palau είναι ο κόμβος για τα ταξίδια προς το αρχιπέλαγος La Maddalena, το οποίο εξυπηρετείται από τα δημόσια πορθμεία του Delcomar, τα οποία εκτελούν δρομολόγια ανά μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου μία φορά την ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας(πρόγραμμα δρομολογίων). Η κρουαζιέρα από το Palau προς τη La Maddalena διαρκεί 20 λεπτά.

Άλλα μέρη της Σαρδηνίας είναι προσβάσιμα με λεωφορεία που σταματούν στο κέντρο της πόλης:

  • Olbia - λεωφορείο 601 (ARST), 10 (SunLines).
  • Olbia - αεροδρόμιο - λεωφορείο 601 (ARST), 10 (SunLines)
  • Santa Teresa Gallura (πορθμεία Κορσικής) - λεωφορείο 601 (ARST)
  • Tempio Pausania - λεωφορείο 9328 (ARST)
Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.