Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Σιντριβάνι Gefion

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Phonate Gefion

Το μεγάλο και εκτεταμένο σιντριβάνι απεικονίζει τη Γέφυρα, τη σκανδιναβική θεά των παρθένων και της γεωργίας, να οδηγεί ένα άγημα ζώων. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Αλβανού που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Θα βρείτε το σιντριβάνι στο πάρκο Langelinie στα σύνορα μεταξύ του κέντρου της πόλης και της περιοχής Østerbro και θα το προσπεράσετε πηγαίνοντας προς τη Μικρή Γοργόνα.

Ιστορία και εμφάνιση του σιντριβανιού

Το σιντριβάνι είναι χτισμένο πάνω σε μια σκάλα μήκους περίπου 30 μέτρων και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ευρώπη. Το σιντριβάνι απεικονίζει τη γέννηση του δανέζικου νησιού Ζηλανδία, στο οποίο βρίσκεται η πόλη της Κοπεγχάγης.

Στην κορυφή, η θεά Gefjon στέκεται καβάλα σε τέσσερα βόδια που τραβούν ένα άροτρο. Από το γλυπτό, το νερό πέφτει σε 4 φαρδείς καταρράκτες σε μια πισίνα δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Το σιντριβάνι Γκέφιον σχεδιάστηκε από τον Δανό καλλιτέχνη Anders Bundgaard και κατασκευάστηκε μεταξύ 1897 και 1908.

Πώς θα φτάσετε στο σιντριβάνι;

Το γλυπτό Gefjun βρίσκεται κοντά στην είσοδο του φρουρίου Kastelet και μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια από το Nyhavn σε περίπου 20 λεπτά.

Σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το σιντριβάνι βρίσκεται η αποβάθρα για τα λεωφορεία Nordre Toldbod 991 και 992.

Σε απόσταση μικρότερη από 1 χλμ. βρίσκεται ο μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός Østerport, όπου σταματούν επίσης οι γραμμές M3 + M4 του μετρό και οι γραμμές 23 και 27 του λεωφορείου.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.