Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Nyboder

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Nyborder

Η ιστορική συνοικία με τα παλιά σπίτια των ναυτικών, Nyboder, βρίσκεται βόρεια του κέντρου κοντά στο φρούριο Kastelet και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Σήμερα, οι πολυκατοικίες των ναυτικών στρατών απλώνονται σε 8 παράλληλους δρόμους και δεν έχουν χάσει τίποτα από τα αρχικά τους χαρακτηριστικά του 17ου και 18ου αιώνα.

Το Nyboder μέσα από την ιστορία

Η ανάγκη για νέες σειρές κατοικιών για το ναυτικό προέκυψε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Christian IV, όταν το Βασιλικό Ναυτικό της Δανίας αναπτυσσόταν μαζικά.

Νέες κατοικίες για τους ναυτικούς χτίστηκαν κοντά στο λιμάνι σε διάφορα στάδια από τα μέσα του 17ου αιώνα έως τα τέλη του 18ου αιώνα.

Ακόμη και μετά από αρκετούς αιώνες, το Nyboder δεν έχει χάσει τίποτα από τον αρχικό του προορισμό. Ακόμη και σήμερα, τα σπίτια στεγάζουν μέλη του ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Δανίας. Ωστόσο, η περιοχή είναι ελεύθερα προσβάσιμη και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω του ιστορικού της χαρακτήρα.

"Nyboder yellow"

Λόγω της χαρακτηριστικής απόχρωσης του κίτρινου που είναι κοινή σε όλα τα σπίτια της συνοικίας, το "nyboder yellow" χρησιμοποιείται ακόμη και ως γενικός όρος στα δανικά για τη συγκεκριμένη απόχρωση του κίτρινου.

Ιστορικά, ωστόσο, τα σπίτια ήταν κόκκινα και λευκά. Πήραν το κίτρινο χρώμα τους μόνο μετά από ανακαινίσεις τον 19ο αιώνα.

Μεταφορά στο Nyboder

Η γειτονιά βρίσκεται μόλις 250 μέτρα νότια του μεγάλου συγκοινωνιακού κόμβου Østerport, όπου τερματίζουν πολλά αστικά και υπεραστικά τρένα και διέρχονται οι γραμμές M3 και M4 του μετρό.

Για τη μεταφορά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 23.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.