Γύρω από το Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κύρια εναλλακτική λύση για να μετακινηθείτε στην Κοπεγχάγη είναι το ποδήλατο. Οι ποδηλάτες είναι περισσότεροι από τους οδηγούς. Ωστόσο, το κέντρο της πόλης είναι μικρό, οπότε αν δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε από τα προάστια για τη διαμονή σας, μπορείτε να τα καταφέρετε με τα πόδια κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Εναλλακτικά, οι δημόσιες συγκοινωνίες με τη μορφή του μετρό, των τρένων, των λεωφορείων και των πλοίων είναι επίσης μια επιλογή.

Περπατώντας

Χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να περπατήσετε από το λούνα παρκ Tivoli μέσω του κέντρου Indre By μέχρι τη Μικρή Γοργόνα. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι, αν τα πόδια σας δεν πονάνε, μπορείτε να ανακαλύψετε τα σημαντικότερα σημεία μέσα σε μια μέρα χωρίς να χρειαστείτε κάποιο μεταφορικό μέσο.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης δεν είναι πολύ πυκνή, οπότε το περπάτημα στην Κοπεγχάγη είναι ασφαλές και χαλαρωτικό.

Εκτός από τους δρόμους, θα περπατάτε επίσης κατά μήκος των πολυάριθμων υδάτινων καναλιών, γεγονός που κάνει το περπάτημα ακόμη πιο ευχάριστο.

Ποδήλατο

Οι λάτρεις της ποδηλασίας, καθώς και οι απλοί τουρίστες, θα πρέπει να νοικιάσουν ένα ποδήλατο στη Δανία. Είναι μια τυπική δραστηριότητα που σας συντονίζει με τον δανέζικο ρυθμό, ενώ αν χρειαστεί να μεταβείτε σε γειτονιές εκτός του κεντρικού κέντρου, θα εξοικονομήσετε επίσης πολύ χρόνο.

Τα ποδήλατα ενοικιάζονται εύκολα στην Κοπεγχάγη. Απλώς βρείτε έναν από τους δεκάδες σταθμούς ποδηλάτων της Donkey Republic, που βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Κοπεγχάγη, δημιουργήστε λογαριασμό και απλά πάρτε το ποδήλατο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό εκ των προτέρων ή στο tablet στο ποδήλατο, το οποίο περιλαμβάνεται πάντα. Μπορείτε επίσης εύκολα να εισάγετε τη λειτουργία για να επιστρέψετε το ποδήλατο και η πλοήγηση θα σας κατευθύνει. Ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Donkey Republic για κινητά (Google Play / App Store), μέσω της οποίας μπορείτε να εγγραφείτε, να πληρώσετε και να ξεκλειδώσετε τα ποδήλατα.

Οι υποδομές ποδηλασίας στην Κοπεγχάγη είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Η πόλη είναι επίπεδη, οπότε η οδήγηση δεν είναι επίπονη.

Υπάρχουν ξεχωριστοί ποδηλατόδρομοι κυριολεκτικά σε κάθε δρόμο μέσα και έξω από το κέντρο, και η ποδηλασία αποτελεί σαφή προτεραιότητα στην Κοπεγχάγη.

Τιμές της Δημοκρατίας του Γάιδαρου

Διατίθενται κλασικά ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ωστόσο, οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές και αν ταξιδεύετε συχνά σε μεγαλύτερες αποστάσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής:

  • 15 λεπτά - 18,50 δρχ.
  • 30 λεπτά - 26 δρχ.
  • 1 ώρα - 39 δρχ.
  • 1 ημέρα - 180 δρχ.

Δημόσιες συγκοινωνίες

Τα λεωφορεία, το μετρό, τα τρένα, καθώς και τα θαλάσσια πορθμεία αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων μεταφορών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα μεταφοράς σε ολόκληρη την πόλη και το πολεοδομικό συγκρότημα με ένα εισιτήριο.

Βρείτε τη βέλτιστη διαδρομή, τα δρομολόγια και άλλες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του διοργανωτή μεταφορών DOT: dinoffentligetransport.dk/en

Εισιτήρια - τιμές και πού να αγοράσετε

Η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από τον αριθμό των ζωνών εντός των οποίων θέλετε να ταξιδέψετε. Για παράδειγμα, υπάρχουν τρεις ζώνες (4, 3 και 1) από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης και το πολύ δύο ζώνες εντός της πόλης.

Συνήθεις τιμές εισιτηρίων στην Κοπεγχάγη:

  • (ζώνες 1-4) - 90 δρχ.
  • 48 ώρες (ζώνες 1-4) - 160 δρχ.
  • 72 ώρες (ζώνες 1-4) - 220 δρχ.
  • 90 λεπτά για 3 ζώνες σύνδεσης (π.χ. μετάβαση στο αεροδρόμιο) - - 30 dkk
  • 75 λεπτά για 2 ζώνες σύνδεσης (μετακίνηση μόνο στο κέντρο) - - 24 dkk

Δεν πωλούνται ημερήσια και πολυήμερα εισιτήρια μόνο για το κέντρο της πόλης (ζώνη 1).

Χάρτης ζωνών Κοπεγχάγη και ευρύτερη περιοχή:

Τα εισιτήρια μπορούν να πληρωθούν στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα ή μετρητά.

Οι αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων έχουν τετράγωνο σχήμα και είναι ασημί. Βρίσκονται σε σταθμούς του μετρό ή σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου συμπληρώνονται από κόκκινα μηχανήματα εισιτηρίων DSB. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κοπεγχάγη που ισχύουν για τα λεωφορεία ή το μετρό.

Τα στρογγυλά μικρότερα μηχανήματα είναι για την εκπτωτική κάρτα Rejsekort των 80 dkk, η οποία αξίζει μόνο για πιο συχνά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στη Δανία.

Τα εισιτήρια από το μηχάνημα αρχίζουν να ισχύουν από τη στιγμή που εκτυπώνονται και δεν σημαίνονται περαιτέρω.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήριο είναι μέσω της εφαρμογής DOT Tickets για κινητά. Όταν αγοράζετε ένα εισιτήριο από την εφαρμογή, επιλέγετε την ημερομηνία και την ακριβή ώρα που θα ισχύει το εισιτήριο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα άλλο. Ο κωδικός ανακτάται από την εφαρμογή μόνο κατά τον όχι πολύ συχνό έλεγχο των εισιτηρίων από τους ελεγκτές εισιτηρίων.

Μετρό

Το μετρό της Κοπεγχάγης διαθέτει τέσσερις γραμμές. Λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο με ημερήσια διαστήματα 2-6 λεπτών και νυχτερινά διαστήματα 15-20 λεπτών. Είναι μη επανδρωμένο μετρό, δηλαδή αυτοματοποιημένοι συρμοί χωρίς οδηγό.

Λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα με ημερήσια διαστήματα 2-6 λεπτών και νυχτερινά διαστήματα 15-20 λεπτών.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των εισιτηρίων του μετρό, πού θα βρείτε χάρτες των γραμμών ή πώς είναι οι σταθμοί, ανατρέξτε στο ξεχωριστό κεφάλαιο Μετρό στην Κοπεγχάγη.

Τρένα

Το κέντρο της πόλης της Κοπεγχάγης διασχίζεται από βορρά προς νότο από μια κύρια σιδηροδρομική γραμμή με πολύ συχνά δρομολόγια ανά 2-10 λεπτά.

Τα τρένα είναι πιο χρήσιμα όταν ταξιδεύετε από τον κεντρικό σταθμό København H προς τον σταθμό Østerport, από όπου είναι σύντομος ο περίπατος προς τη Μικρή Γοργόνα ή το φρούριο Kastelet. Αυτή η βασική γραμμή συμπληρώνεται στη συνέχεια από διάφορους προαστιακούς ή κυκλικούς σιδηροδρόμους εντός της Κοπεγχάγης.

Ταεισιτήρια πόλης στις ζώνες 1-4 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε τρένο: κόκκινα S-tog ή μπλε-γκρι-κόκκινα περιφερειακά δρομολόγια Re καθώς και υπεραστικά IC και ICL. Τα εισιτήρια πωλούνται στα μηχανήματα εισιτηρίων σε όλους τους σταθμούς. Δεν επισημαίνονται με κανέναν τρόπο κατά την είσοδό σας στο τρένο, τα επιδεικνύετε μόνο στον ελεγκτή κατόπιν αιτήματος.

Οισταθμοί είναι συνήθως εξοπλισμένοι με περίπτερα και μίνι μάρκετ 7Eleven με αναψυκτικά. Οι τουαλέτες δεν είναι συνηθισμένες στους σταθμούς και βρίσκονται μόνο στον κεντρικό σταθμό και στο σταθμό Østerport (πληρωτέα με κάρτα, τέλος 5 dkk).

Λεωφορεία

Τα δρομολόγια των λεωφορείων διασχίζουν την πόλη και τα ευρύτερα περίχωρά της, παρέχοντας συνδέσεις προς όλες τις γωνιές της πόλης.

Τα λεωφορεία είναι πολύ συχνά, ωστόσο, είναι αργά και όχι πολύ καθαρά μέσα στο κέντρο. Στις στάσεις των λεωφορείων δεν υπάρχουν χάρτες γραμμών και ακριβή δρομολόγια για να σας ενημερώσουν ακριβώς πού ή πότε εκτελείται μια γραμμή.

Ιδανικά, χρησιμοποιήστε τον προγραμματιστή μεταφορών μέσω της ιστοσελίδας dinoffentligetransport.dk/en. Οι χάρτες των δρομολογίων των λεωφορείων είναι διαθέσιμοι για λήψη από αυτόν τον σύνδεσμο.

Η επιβίβαση μεόλες τις πόρτες είναι δυνατή στις γραμμές που επισημαίνονται με τα γράμματα "A" και "C" (π.χ. 7A ή 5C), οι οποίες διαθέτουν κίτρινα και κόκκινα ή κίτρινα και τυρκουάζ οχήματα.

Σε όλες τις άλλες γραμμές (κίτρινα ή κίτρινα-μπλε λεωφορεία), η επιβίβαση γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα και η έξοδος από την πίσω πόρτα.

Πλοία

Το πλωτό οχηματαγωγό εκτελεί ένα αρκετά μεγάλο τμήμα από τη Μικρή Γοργόνα, μέσω της Όπερας και του Nyhavn, προς το Slotsholmen (Christianborg) και στη συνέχεια νότια της πόλης. Πρόκειται για τις γραμμές 991 (προς νότο) και 992 (προς βορρά), οι οποίες εκτελούν δρομολόγια ανά μισή ώρα.

Από άποψη μεταφορών, οι γραμμές πλοίων έχουν νόημα, ιδίως για τη γρήγορη εξυπηρέτηση προς την Όπερα. Από τουριστική άποψη, η κρουαζιέρα στο κανάλι είναι μια μοναδική δραστηριότητα, όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα της πόλης.

Για τα λεωφορεία του λιμανιού ισχύουνκανονικές τιμές. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από τους συνοδούς των πλοίων ή από τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στους σταθμούς, στο μετρό ή μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.