Καιρός σε Κοπεγχάγη και καλύτερη ώρα για να πάτε

Κοπεγχάγη

Το ήπιο κλίμα, που μετριάζεται από το ρεύμα του Κόλπου, εξασφαλίζει ένα ελαφρώς θερμότερο κλίμα από αυτό που θα ήταν κατάλληλο για το γεωγραφικό πλάτος.

Υπολογίστε στις τυπικές τέσσερις εποχές, με την άνοιξη τον Απρίλιο και τον Μάιο, το καλοκαίρι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και το φθινόπωρο από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, το οποίο τείνει να είναι βροχερό και σχεδόν πάντα συννεφιασμένο.

Οι χειμώνες τείνουν να είναι ήπιοι, αλλά στην Κοπεγχάγη μπορεί επίσης να σημειωθεί παγετός και χιόνι. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των βροχοπτώσεων είναι βροχή και οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν δεν είναι τόσο συχνές όσο σε άλλες σκανδιναβικές πρωτεύουσες.

Κλείστε ένα ξενοδοχείο στην Κοπεγχάγη με έκπτωση

Ποιοι είναι οι θερμότεροι μήνες στην Κοπεγχάγη;

Το καλοκαίρι επισκέπτεται την πόλη μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, όταν οι θερμοκρασίες είναι οι υψηλότερες.

Η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών είναι περίπου 23 °C, με μέγιστη τους 30 °C, αλλά δεν είναι ασυνήθιστες οι πολύ κρύες ημέρες με θερμοκρασία γύρω στους 15 °C, ειδικά όταν βρέχει.

Πότε κάνει περισσότερο κρύο στην Κοπεγχάγη;

Ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι ψυχρότεροι μήνες, με μέση θερμοκρασία γύρω στους 3 °C. Οι σκληροί παγετοί είναι σπάνιοι, αλλά ειδικά τη νύχτα η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους -1 έως -2 °C αρκετά συχνά.

Ποιοι είναι οι πιο βροχεροί μήνες στην Κοπεγχάγη;

Οι βροχοπτώσεις κατανέμονται περισσότερο ή λιγότερο ομοιόμορφα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν υπάρχει περίοδος βροχών στην Κοπεγχάγη κατά την οποία να βρέχει σημαντικά περισσότερο.

Στατιστικά, οι πιο βροχεροί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο λόγω των ισχυρότερων καταιγίδων που φέρνουν περισσότερο νερό, αλλά από την άλλη πλευρά βρέχει για μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι τον χειμώνα.

Η Κοπεγχάγη σπάνια δέχεται παρατεταμένες βροχές και συνήθως βρέχει το πολύ για μία ημέρα. Ωστόσο, ο συννεφιασμένος ουρανός μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες, ιδίως τον χειμώνα.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Κοπεγχάγη - Καιρός για την πόλη

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
χιόνι
3 °C
Φεβρουάριος
χιόνι
3 °C
Μάρτιος
βροχερό
6 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
11 °C
μπορεί
ήλιος
16 °C
Ιούνιος
ήλιος
20 °C
Ιούλιος
ήλιος
22 °C
Αύγουστος
ήλιος
22 °C
Σεπτέμβριος
ηλιόλουστο
17 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
12 °C
Νοέμβριος
βροχερό
7 °C
Δεκέμβριος
χιόνι
5 °C

Πότε να πάτε στο Κοπεγχάγη

Η ιδανική εποχή για να την επισκεφθείτε είναι αναμφίβολα η άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν μπορείτε να απολαύσετε την ανθισμένη φύση στο έπακρο και να μην χρειάζεται να κουβαλάτε μια βαλίτσα με ζεστά ρούχα.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Κοπεγχάγη δεν είναι επιρρεπής σε ακραία ζέστη, οπότε ένα ταξίδι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο πρακτικά εγγυάται πολύ ευχάριστο καλοκαιρινό καιρό. Να υπολογίζετε πάντα στο γεγονός ότι ένα ελαφρύ μπουφάν βροχής ή ένα ελαφρύ πουλόβερ μπορεί να σας φανεί χρήσιμο ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Κοπεγχάγη

Ο χειμώνας και το φθινόπωρο χαρακτηρίζονται συχνά από ζοφερό καιρό με δυσμενείς θερμοκρασίες μεταξύ 3°C και 10°C, αλλά με πολλές εσωτερικές δραστηριότητες και συχνά πολύ φθηνές πτήσεις, μην απορρίψετε μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.