Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Operaen

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Operaen

Η Όπερα της Κοπεγχάγης διαθέτει την πιο σύγχρονη όπερα του κόσμου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2005. Με συνολικό κόστος άνω των 370 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η Όπερα της Κοπεγχάγης έγινε το ακριβότερο κτίριο του είδους του στον κόσμο.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Το σύγχρονο κτίριο βρίσκεται στο νησί Holmen απέναντι από το ιστορικό κέντρο.

Στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπερας χωρητικότητας 1.700 θέσεων και άλλες 5 μικρότερες αίθουσες. Εκτός από την όπερα, εδώ παρουσιάζονται μπαλέτα και περιστασιακά θεατρικά έργα.

Ξεναγήσεις στο κτίριο

Κατά μέσο όρο, οι ξεναγήσεις στη νέα όπερα γίνονται 3-4 φορές την εβδομάδα σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα και ώρες στα αγγλικά και συχνότερα στα δανικά.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και κοστίζει 150 δρχ.

Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση εκ των προτέρων και μπορείτε να την κάνετε στον επίσημο ιστότοπο: kglteater.dk/en

Αν θέλετε να πάτε απευθείας στην παράσταση, μπορείτε επίσης να βρείτε το τρέχον πρόγραμμα στον επίσημο ιστότοπο: kglteater.dk/en/shows

Πώς θα φτάσετε στην όπερα;

Ακριβώς δίπλα στο κτίριο βρίσκεται η προβλήτα Operaen, όπου σταματούν οι γραμμές 991 και 992. Βόρεια της εισόδου θα βρείτε επίσης τη στάση του λεωφορείου Opera της γραμμής 2A.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.