Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Frederiks Kirke

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Frederik Kirke

Το Frederiks Kirke είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα του κέντρου της Κοπεγχάγης. Για το περίτεχνο στυλ ροκοκό, η εκκλησία είναι γνωστή στην περιοχή ως Μαρμάρινη Εκκλησία (Marmokirken).

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Η εκκλησία ανήκει στην Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία και συχνά αποδίδεται λανθασμένα στο βασιλικό συγκρότημα Amalienborg λόγω της εγγύτητάς του με την εκκλησία.

Ο γιγάντιος τρούλος με θέα

Η Marmokirken έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και στην πραγματικότητα αποτελείται από έναν μόνο τεράστιο θόλο, ο οποίος χρησιμεύει και ως κλίτος της εκκλησίας.

Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε το 1749 και ολοκληρώθηκε το 1894. Είναι εξ ολοκλήρου στο στυλ του περίτεχνου ροκοκό.

Ο τρούλος, με άνοιγμα 31 μέτρων και ύψος 46 μέτρων, είναι ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία και ξεπερνά κατά πολύ όλα τα γύρω κτίρια εντός του ιστορικού κέντρου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η εκκλησία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία περιήγησης, καθώς πάνω στον τρούλο θα βρείτε μια μικρή πλατφόρμα θέασης.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η εκκλησία είναι ανοιχτή για τους τουρίστες τις ακόλουθες ώρες:

  • Δευτέρα έως Πέμπτη + Σάββατο: 10:00-17:00.
  • Παρασκευή: 12:00-17:00
  • Κυριακή: 12:30-17:00

Ο τρούλος είναι προσβάσιμος μόνο στις 13:00 και 15:00 και μόνο το Σάββατο και την Κυριακή.

Η τιμή του εισιτηρίου για τον θόλο είναι 50 δρχ. Η είσοδος στον ίδιο το ναό είναι δωρεάν.

Επίσημος δικτυακός τόπος: marmorkirken.dk/admission

Πώς να φτάσετε στην εκκλησία;

Η μετακίνηση προς την εκκλησία Frederiks Kirke είναι πολύ εύκολη. Ακριβώς δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται ο σταθμός Marmokirken του μετρό, όπου σταματούν οι γραμμές M3 και M4. Η στάση του λεωφορείου Borgergade με αριθμό 23 βρίσκεται επίσης σε απόσταση 75 μέτρων.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.