Πηγαίνοντας στο Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη βρίσκεται στα νησιά Zealand και Amager στην ακτή του πορθμού Øresund που χωρίζει τη Δανία από τη Σουηδία.

Η πόλη έχει εξαιρετικές αεροπορικές συνδέσεις με τον κόσμο και πολύ καλές σιδηροδρομικές και λεωφορειακές συνδέσεις με ολόκληρη τη Δανία, τη Σουηδία ή τη Γερμανία. Υπάρχουν επίσης πλοία από την Κοπεγχάγη προς το Όσλο της Νορβηγίας.

Αεροπορικώς προς Κοπεγχάγη

Στα νότια της πόλης, μόλις 15 λεπτά με το μετρό ή το τρένο από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται το μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο Κοπεγχάγης - Kastrup CPH.

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με απευθείας πτήσεις προς όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Λόγω του υψηλού ανταγωνισμού, οι πτήσεις προς Κοπεγχάγη είναι από τις φθηνότερες, ιδίως από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς προορισμούς.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για Κοπεγχάγη:

 • flysas.com - Απευθείας πτήσεις προς περίπου 150 προορισμούς στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία
 • easyjet.com - απευθείας πτήσεις προς περίπου 20 ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μιλάνο, Βερολίνο, Παρίσι κ.λπ. με τιμές εισιτηρίων μετ' επιστροφής γύρω στα 80 ευρώ
 • norwegian.com - απευθείας πτήσεις προς περίπου 80 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική
 • ryanair.com - από περίπου 30 ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο, η Πράγα, η Ρώμη, η Βιέννη, η Βουδαπέστη κ.λπ. με τιμή εισιτηρίου μετ' επιστροφής περίπου 70 eur
 • klm.com - μέσω Άμστερνταμ
 • lufthansa.com - μέσω Φρανκφούρτης

Ή συγκρίνετε τις τιμές όλων των αεροπορικών εταιρειών στη μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εταιρειών:

Κοπεγχάγη

Με τρένο

Ο κεντρικός σταθμόςKøbenhavn H βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Κοπεγχάγης και όλα τα υπεραστικά τρένα σταματούν εκεί. Τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν μέσω του κεντρικού σταθμού Nørreport προς το σταθμό Østerport στα βόρεια του κέντρου της πόλης, κοντά στο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας.

Από την Κοπεγχάγη εκτελούνται απευθείας δρομολόγια προς τους περισσότερους προορισμούς της Δανίας, αλλά οι γραμμές περνούν επίσης πάνω από τη γέφυρα Öresund προς το Μάλμε της Σουηδίας, από όπου πολλά δρομολόγια συνεχίζουν προς τη Στοκχόλμη ή το Γκέτεμποργκ χωρίς αλλαγή.

Τα τρένα εκτελούν επίσης δρομολόγια προς το Αμβούργο της Γερμανίας.

Χρόνος διαδρομής των τρένων και κατά προσέγγιση τιμές από κάθε πόλη:

 • Aarhus - Κοπεγχάγη: 3,5 έως 4 ώρες, τιμή από 99 δρχ.
 • Aalborg - Κοπεγχάγη: 4,5 έως 5 ώρες, τιμή από 99 δρχ.
 • Odense - Κοπεγχάγη: 1,5 ώρα, τιμή από 89 δρχ.
 • Μάλμε - Κοπεγχάγη: 30 λεπτά, τιμή από 135 sek
 • Γκέτεμποργκ - Κοπεγχάγη: 3,5 ώρες, τιμή από 509 sek
 • Στοκχόλμη - Κοπεγχάγη: 5,5 ώρες, τιμή από 809 sek

Οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα των τρένων και είναι συνήθως φθηνότερες όταν αγοράζονται νωρίτερα. Τα φθηνότερα εισιτήρια "πορτοκαλί εισιτήριο" είναι διαθέσιμα για προορισμούς στη Δανία μέσω του δικτυακού τόπου dsb.dk μόνο με μεγαλύτερη προειδοποίηση (περίπου 2-3 εβδομάδες).

Πού να αγοράσετε εισιτήρια τρένου για την Κοπεγχάγη:

 • dsb.dk από όλη τη Δανία (κρατικοί σιδηρόδρομοι της Δανίας)
 • oresundstag.se από το Μάλμε και το Γκέτεμποργκ
 • sj.se από άλλους σουηδικούς προορισμούς
 • bahn.de από τη Γερμανία (μόνο με αλλαγή στην πόλη Fredericia της Δανίας)

Με λεωφορείο

Περίπου 250 μέτρα νότια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού βρίσκεται το κτίριο του αθλητικού συγκροτήματος DGI Byen, με στάσεις υπεραστικών λεωφορείων στο δρόμο (τοποθεσία στο google.com/maps).

Μάταια θα αναζητήσετε έναν κλασικό κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην Κοπεγχάγη.

Τα υπεραστικά λεωφορεία προς προορισμούς στη Δανία και τη Σουηδία είναι συνήθως ελαφρώς φθηνότερα από το τρένο, με σημαντικότερη διαφορά τιμής υπέρ του λεωφορείου σε σύντομο χρονικό διάστημα (1-7 ημέρες).

Από πού να αγοράσετε εισιτήρια λεωφορείων για την Κοπεγχάγη;

Διαφορετικοί μεταφορείς εκτελούν διαφορετικά δρομολόγια, μερικές φορές πολλά ταυτόχρονα. Οι τιμές είναι παρόμοιες και αξίζει πάντα να ελέγχετε τις ιστοσελίδες όλων των διαθέσιμων μεταφορέων.

 • Aarhus, Aalborg, Odense, Randers, Vejle, Viborg και άλλες πόλεις της Δανίας - flixbus.com ή kombardoexpressen.dk
 • Γκέτεμποργκ, Στοκχόλμη, Λουντ, Χέλσινγκμποργκ, Μάλμε και άλλες σουηδικές πόλεις - flixbus.com ή vybuss.com
 • Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες - flixbus.com

Οι τιμές των εισιτηρίων για τη Δανία κυμαίνονται μεταξύ 80 dkk και 150 dkk και για τη Σουηδία και τη Νορβηγία από 300 dkk.

Με πλοίο

Η ναυτιλιακή εταιρεία DFDS Seaways συνδέει δια θαλάσσης την Κοπεγχάγη με τη νορβηγική πρωτεύουσα Όσλο. Μπορείτε να κάνετε το ταξίδι μία φορά την ημέρα και να ταξιδέψετε για 19 ώρες.

Τα εισιτήρια του πλοίου κοστίζουν 42 ευρώ όταν αγοράζονται εκ των προτέρων. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο directferries.com.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.