Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Μικρή γοργόνα

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Μικρή γοργόνα

Ένας από τους πολλούς παραμυθένιους χαρακτήρες του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έχει απαθανατιστεί με τη μορφή αγάλματος στην ακτή του βορειοανατολικού τμήματος της Κοπεγχάγης.

Η Μικρή Γοργόνα έχει γίνει ένα σύμβολο της πόλης και είναι σίγουρα ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε, όπως θα πιστοποιήσει το πανταχού παρόν πλήθος φωτογράφων και τουριστών.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κοπεγχάγη

Στα δανικά, το όνομα Den Lille Havfrue χρησιμοποιείται για το άγαλμα αυτό.

Ένα μέτρο και ένα τέταρτο σύμβολο της Δανίας

Για πολλούς επισκέπτες, η ομοιότητα του αγάλματος, το οποίο έγινε γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα της Δανίας, μπορεί να αποτελέσει μια μικρή απογοήτευση. Το χάλκινο άγαλμα βρίσκεται σε έναν βράχο στην προκυμαία και έχει ύψος μόλις 1,25 μέτρα.

Η Μικρή Γοργόνα αποκαλύφθηκε το 1913 και ο γλύπτης Edvard Eriksen έδωσε στο χάλκινο άγαλμα τη μορφή του.

Η Ellen Price, μια μπαλαρίνα στο Βασιλικό Θέατρο, ήταν το μοντέλο για τη δημιουργία, αλλά αρνήθηκε να γδυθεί, οπότε μόνο το κεφάλι της είχε ως πρότυπο. Στη συνέχεια, ο γλύπτης χρησιμοποίησε τη δική του σύζυγο, την Eline Eriksen, ως μοντέλο για το σώμα της Μικρής Γοργόνας.

Πώς να φτάσετε στο άγαλμα

Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας βρίσκεται λίγο έξω από το κεντρικό κέντρο, και παρόλο που θα διαβάσετε σε πολλούς ιστότοπους, κάπως ακατανόητα, την παραπλανητική πληροφορία ότι βρίσκεται ακριβώς στο παλιό λιμάνι Nyhavn, αυτό δεν ισχύει και δεν ίσχυε ποτέ.

Το άγαλμα βρίσκεται πάνω σε μια πέτρα στον παραλιακό πεζόδρομο Langelinie στη βόρεια είσοδο του παλιού λιμανιού, δίπλα στο φρούριο Kastelet.

Αν ο καιρός είναι καλός, κάντε έναν ωραίο περίπατο από το κέντρο μέχρι το άγαλμα μέσα από την παλιά πόλη και το πάρκο κατά μήκος της θάλασσας. Η απόσταση των 2 χιλιομέτρων μπορεί να περπατηθεί με αργό ρυθμό σε περίπου 25 λεπτά, δείτε τον χάρτη της διαδρομής για περπάτημα. Χρησιμοποιήστε τους ακόλουθους σταθμούς όταν ταξιδεύετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

  • Μετρό M3, M4 και τρένο - σταθμός Østerport περίπου 1 χλμ.
  • Λεωφορείο 27 - στάση Indiakaj περίπου 500 μέτρα
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.