Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Christiansborg

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Christianborg

Το πρώην βασιλικό παλάτι λειτουργεί σήμερα ως έδρα του Κοινοβουλίου της Δανίας, του κυβερνητικού γραφείου και του μουσείου. Είναι χτισμένο στο νησί Slotsholmen.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Παρόλο που το Christiansborg είναι ενεργή έδρα του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, μεγάλο μέρος του εσωτερικού των πρώην βασιλικών αιθουσών είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε μέρα.

Το υπέροχο παλάτι στην καρδιά της πόλης

Το Christiansborg χρησίμευσε ως βασιλικό παλάτι και μία από τις κύριες κατοικίες των Δανών βασιλιάδων από τις αρχές του 18ου αιώνα. Μετά από δύο τεράστιες πυρκαγιές στα τέλη του 18ου και στα μέσα του 19ου αιώνα, χτίστηκε το λεγόμενο "Τρίτο Christiansborg", το οποίο εξακολουθεί να στέκει μέχρι σήμερα.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1907 και ολοκληρώθηκε το 1928. Το παλάτι είναι χτισμένο σε νεομπαρόκ στυλ και περιλαμβάνει διάφορα οικοδομικά τετράγωνα, καθώς και μια βασιλική αίθουσα ιππασίας με στάβλους για άλογα.

Το μόνο παλαιότερο κτίριο που σώζεται είναι η κεντρική εκκλησία του παλατιού, που χρονολογείται από το 1826, η οποία δεν επηρεάστηκε από τη δεύτερη πυρκαγιά.

Το Christiansborg σήμερα

Το συγκρότημα των ανακτόρων χωρίζεται σήμερα περίπου σε δύο μέρη.

Το νότιο τμήμα δεν είναι ανοιχτό στο κοινό και περιλαμβάνει το Κοινοβούλιο της Δανίας, το κυβερνητικό γραφείο και το Ανώτατο Δικαστήριο. Το βόρειο τμήμα εξακολουθεί να προορίζεται για βασιλική χρήση και έχει ανακατασκευαστεί εν μέρει ως μουσείο των βασιλικών δωματίων.

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι οι βασιλικοί στάβλοι και η εσωτερική αυλή, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χώρος εκγύμνασης αλόγων.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Οι πρώην βασιλικοί θάλαμοι είναι επί του παρόντος ανοικτοί στο κοινό:

  • Οι βασιλικές αίθουσες υποδοχής
  • Η βασιλική κουζίνα
  • Οι βασιλικοί στάβλοι
  • Εκκλησία του Παλατιού
  • Ένα μικρό μέρος των ερειπίων του αρχικού παλατιού

Ανοιχτά καθημερινά από τις 10:00-18:00, με μικρότερο ωράριο το χειμώνα και κλειστά τη Δευτέρα, βλ. επίσημο δικτυακό τόπο.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 1:

  • Ερείπια, βασιλικοί στάβλοι ή βασιλική κουζίνα - το καθένα ξεχωριστά - 60 δρχ.
  • Βασιλικές αίθουσες υποδοχής - 95 δρχ.
  • Όλα μαζί - 120 dkk
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.