Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Børsen

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Børsen

Το ιστορικό κτίριο του χρηματιστηρίου, που ονομάζεται Børsen στα δανικά, είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Κοπεγχάγης.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Το Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης βρίσκεται στο νησί Slotsholmen ακριβώς στο κέντρο, κοντά στο Κοινοβούλιο Christiansborg.

Το εντυπωσιακό κτίριο με τον σπειροειδή πύργο του

Το Χρηματιστήριο της Δανίας ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Christian IV και το κεντρικό κτίριο χτίστηκε μεταξύ 1619 και 1640.

Το επίμηκες χαμηλό συγκρότημα διαθέτει περίτεχνη ολλανδική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με τυπικά σκανδιναβικά στοιχεία με τη μορφή τούβλινης πρόσοψης.

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του χρηματιστηρίου είναι ένας σπειροειδής πύργος ύψους 56 μέτρων σε σχήμα τεσσάρων ουρών δράκου που περιπλέκονται μεταξύ τους.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Το ιστορικό κτίριο δεν είναι κανονικά ανοιχτό για το κοινό, αλλά αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, τουλάχιστον απ' έξω.

Σήμερα, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας στεγάζεται μέσα στο κτίριο Børsen.

Η καλύτερη θέα του πύργου και του κτιρίου είναι από τον παραλιακό δρόμο Børsgade. Ακριβώς μπροστά από το κτίριο υπάρχει στάση λεωφορείου για τα λεωφορεία 2A, 31 και 37.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.