Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Den Sorte Diamant

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Βασιλική Βιβλιοθήκη

Το Den Sorte Diamant, ή αλλιώς το Μαύρο Διαμάντι, είναι ένα μοντέρνο κτίριο στην προκυμαία της Κοπεγχάγης και η έδρα της Βασιλικής Βιβλιοθήκης της Δανίας (Det Kongelige Bibliotek).

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Εκτός από τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα, το κτίριο φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί από μόνο του τουριστικό αξιοθέατο χάρη στην πρωτότυπη μοντέρνα αρχιτεκτονική του.

Το όνομα Μαύρο Διαμάντι έχει δώσει στη βιβλιοθήκη το σχήμα και το χρώμα του κτιρίου. Είναι χτισμένο από έντονα διαμορφωμένους όγκους μαύρου γρανίτη της Ζιμπάμπουε και ολοκληρώθηκε το 1999.

Η είσοδος στο κτίριο είναι ελεύθερη κάθε εργάσιμη ημέρα από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ., το Σάββατο έως τις 7 μ.μ. και παραμένει κλειστή τις Κυριακές.

Επίσημος δικτυακός τόπος της βιβλιοθήκης: www.kb.dk

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.