Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Rådhus

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Δημαρχείο Κοπεγχάγης

Το Δημαρχείο της Κοπεγχάγης είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης και ένα από τα κύρια ορόσημα του ιστορικού κέντρου.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Ακόμη και σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο εξακολουθεί να κατοικεί στο ιστορικό κτίριο σε μία από τις κύριες πλατείες της Κοπεγχάγης, τη Rådhuspladsen.

Το σημερινό δημαρχείο χτίστηκε το 1905 σε ένα τυπικά σκανδιναβικό εθνικορομαντικό στυλ. Η περίτεχνη πρόσοψη με τον λεπτό πύργο ύψους 105 μέτρων είναι εμπνευσμένη από το δημαρχείο της ιστορικής πόλης Σιένα στην Ιταλία.

Ρολόι Jens Olsen

Εκτός από τις συνήθεις αίθουσες γραφείων, το εσωτερικό του δημαρχείου περιλαμβάνει ένα κόσμημα με τη μορφή του παγκόσμιου ρολογιού Jens Olsen, επίσης γνωστού ως Verdensur.

Το αστρονομικό ρολόι, που δημιουργήθηκε το 1936, αποτελείται από συνολικά 15.448 μέρη και 12 μηχανισμούς και είναι ένα από τα ωραιότερα ρολόγια της Σκανδιναβίας.

Η αίθουσα του ρολογιού λειτουργεί δωρεάν τις καθημερινές από τις 9:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ., τα Σάββατα μόνο έως τη 1 μ.μ. και είναι κλειστή τις Κυριακές.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.