Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Strøget

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Stroget

Στα 1.100 μέτρα, ο Strøget είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης. Αν και δεν είναι πολύ αποδοτικό να κάνετε ψώνια στην Κοπεγχάγη, κάντε μια βόλτα έτσι κι αλλιώς. Είναι ζωντανός και ωραίος, επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και τα βήματά σας θα κατευθύνονται έτσι κι αλλιώς προς τα εκεί.

Δείτε τιμές για ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Στη μία άκρη βρίσκεται το δημαρχείο Københavns Rådhus και στην άλλη το παλιό λιμάνι Nyhavn.

Η λεωφόρος περνάει μέσα από τη σημαντική πλατεία Nytorv ή από την εκκλησία Helligaandskirchen.

Αγορές στην οδό Strøget

Η οδός Strøget μετατράπηκε σε πεζόδρομο το 1962 και το μέτρο γνώρισε γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Νέα εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα άρχισαν να ξεφυτρώνουν και μέσα σε λίγα χρόνια ο Strøget έγινε ο κύριος εμπορικός δρόμος της Δανίας, κάτι που εξακολουθεί να είναι και σήμερα.

Κοντά στην πλατεία Kongens Nytorv, ο Strøget προορίζεται για τις ακριβές μάρκες όπως η Prada, η Louis Vuitton, η Dior και άλλες. Προς το δημαρχείο, θα συναντήσετε επίσης τις συνήθεις μεσαίες και χαμηλότερες μάρκες ρούχων, κοσμημάτων και ρολογιών.

Όλο το Strøget είναι γεμάτο εστιατόρια, τα οποία συνιστούμε να αποφεύγετε. Οι τιμές εδώ είναι μακράν οι υψηλότερες στην Κοπεγχάγη και δεν ανταποκρίνονται πάντα στην ποιότητα.

Καλλιτέχνες του δρόμου

Το Strøget είναι ένα δημοφιλές σημείο για καλλιτέχνες του δρόμου και διάφορα μικρά τουριστικά αξιοθέατα. Οι παραστάσεις από διάφορους μουσικούς ή μάγους είναι πιο συνηθισμένες γύρω από την πλατεία Amagertorv.

Να είστε πάντα σε εγρήγορση αν οι καλλιτέχνες προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν απευθείας. Οι μικροαπάτες και οι τουριστικές παγίδες είναι πολύ συνηθισμένες εδώ.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.