Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Κοπεγχάγη

Rundetaarn

Krystof Hajek ενημερωμένο 22. 3. 2024
Rundetaarn

Ο στρογγυλός πύργος του Rundetaarn χτίστηκε τον 17ο αιώνα για να χρησιμεύσει ως αστρονομικό παρατηρητήριο. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία θέασης της Κοπεγχάγης.

Δείτε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Ο πύργος δεν στέκεται μόνος του, αλλά αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Trinitatis, το οποίο συγκεντρώνει τη μεγάλη εκκλησία της Τριάδας, το πανεπιστημιακό παρεκκλήσι και την ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη.

Το ύψος και το σχήμα του Rundetaarn

Ο πύργος χτίστηκε από τον βασιλιά Christian IV. Δανία μεταξύ 1635 και 1642 με μια μοναδική ογκώδη κυκλική δομή και μπαρόκ στυλ.

Το ύψος του ξεπερνά τα 37 μέτρα, το παρατηρητήριο βρίσκεται 34,8 μέτρα πάνω από το δρόμο και παρέχει θέα 360° σε ολόκληρη την πόλη.

Το Rundetaarn είναι ένας εντελώς μοναδικός τρόπος ανάβασης στον πύργο παρατήρησης. Στην πραγματικότητα, εκτός από ένα ζευγάρι κλιμακοστασίων στα υψηλότερα σημεία, ανεβαίνετε μέσω ενός κυκλικού διαδρόμου ιππασίας πλάτους 2,5 μέτρων. Ο πύργος χτίστηκε αρχικά έτσι ώστε το αστρονομικό παρατηρητήριό του να είναι προσβάσιμο με άλογο.

Δυστυχώς, όμως, ο πύργος παρατήρησης δεν είναι προσβάσιμος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω ενός ζεύγους κλιμάκων ακριβώς κάτω από την κορυφή.

Από τους επάνω ορόφους του σπειροειδούς διαδρόμου μπορεί κανείς να εισέλθει στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, η οποία σήμερα χρησιμεύει ως εκθεσιακός χώρος και χώρος διεξαγωγής διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Το παρατηρητήριο του πύργου είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες του έτους εκτός από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

  • Οκτώβριος έως Μάρτιος: καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., Τρίτη και Τετάρτη έως τις 9 μ.μ.
  • Απρίλιος έως Σεπτέμβριος: καθημερινά 10 π.μ. - 8 μ.μ.

Οιτιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

  • 40 dkk - Ενήλικες
  • 10 dkk - παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών

Επίσημη ιστοσελίδα: rundetaarn.dk/en

Πώς να πάτε στο Rundetaarn;

Θα βρείτε τον πύργο ακριβώς στο κέντρο της Κοπεγχάγης, περίπου 250 μέτρα από τον κόμβο μεταφορών Nørreport, όπου σταματούν όλα τα τρένα, οι γραμμές M1 και M2 του μετρό και πολλές γραμμές λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής γραμμής 5C.

Η κεντρική πλατεία Kongens Nytorv βρίσκεται περίπου 400 μέτρα ανατολικά.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.