Η Μεγάλη Συναγωγή

Η Μεγάλη Συναγωγή

Ο μεγαλύτερος εβραϊκός ναός στην Ευρώπη, χτισμένος σε μαυριτανικό στιλ με χαρακτηριστικό χάλκινο τρούλο, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά κτίρια της Βουδαπέστης. Μπορεί να φιλοξενήσει 3.000 πιστούς, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή στον κόσμο (μετά τη συναγωγή της Νέας Υόρκης).

Αυτή η συντηρητική (όχι ορθόδοξη) συναγωγή χτίστηκε το 1859 σε σχέδιο του βιεννέζου αρχιτέκτονα Ludwig Förster και έχει στοιχεία τόσο της ρωμανικής όσο και της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής.

10 φθηνότερα ξενοδοχεία σε Βουδαπέστη

Η πρόσοψη πλάτους άνω των 26 μέτρων στη βυθισμένη οδό Dohány δημιουργεί μια μνημειώδη εντύπωση στο στενό περιβάλλον, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με τη στροφή στη Wesselényi, όπου η συναγωγή συνεχίζει το μήκος της που ξεπερνά τα 53 μέτρα.

Στενά συνδεδεμένο με τη συναγωγή είναι το Μουσείο των Ούγγρων Εβραίων.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η συναγωγή είναι όμορφη εξωτερικά, αλλά σίγουρα θα σας μαγέψει το περίτεχνο και, για τους επισκέπτες που δεν έχουν ξαναπάει σε συναγωγή, πολύ ασυνήθιστο εσωτερικό της.

Ξεναγήσεις στη συναγωγή πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός από το Σάββατο από τις 10:00-15:00, οπότε είναι η τελευταία είσοδος, αλλά μπορείτε να παραμείνετε στο εσωτερικό της μέχρι τις 16:00. Τις Παρασκευές, είναι ανοιχτή μόνο μέχρι τις 14:00. Αναλυτικές ώρες λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των αργιών κατά τις οποίες είναι κλειστή, μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο της συναγωγής: jewishtourhungary.com/en/opening.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στην είσοδο και ηλεκτρονικά, ενώ δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε συγκεκριμένη ώρα για την επίσκεψή σας. Οι τιμές έχουν ως εξής: - Τα εισιτήρια είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να επιλέξει κανείς την ημερομηνία προσέλευσης:

  • 10 800 huf - Ενήλικες
  • 8 600 huf - φοιτητές με κάρτα ISIC
  • 4 000 huf - παιδιά 6-12 ετών

Τοποθεσία και μεταφορά

Η συναγωγή βρίσκεται στην οδό Dohány utca ακριβώς στο κέντρο της Βουδαπέστης. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι προσβάσιμα σε 20 λεπτά με τα πόδια, αλλά υπάρχουν και δημόσιες συγκοινωνίες:

  • ΣταθμόςAstoria - μετρό M2- τραμ 47, 48, 49- λεωφορεία 5, 7, 8E, 9, 100E, 108E, 110, 110E, 112, 133E- τρόλεϊ 72M.
  • ΣτάσηKároly körút - τρόλεϊ 74

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Βουδαπέστη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.