Η Μεγάλη Αίθουσα Αγοράς

Η Μεγάλη Αίθουσα Αγοράς

Η αγορά (Nagyvásárcsarnok), που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1896, είναι μόνο μία από τις πολλές του είδους της στη Βουδαπέστη, αλλά είναι η πιο ενδιαφέρουσα για τους τουρίστες από άποψη μεγέθους, αρχιτεκτονικής και τοποθεσίας. Το κτίριο διαθέτει δύο υπέργειους ορόφους και έναν υπόγειο.

Η αγορά είναι δημοφιλής τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους, οι οποίοι αγοράζουν λαχανικά, φρούτα, φρέσκο κρέας και ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα και μπαχαρικά. Οι τουρίστες αγοράζουν κυρίως μικρά αναμνηστικά, όπως αποξηραμένες πιπεριές, μπαχαρικά ή λαχανικά τουρσί από τους πάγκους.

TOP 10 ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη

Η Μεγάλη Αγορά της Βουδαπέστης χτίστηκε λίγο μετά τη συγχώνευση των τριών πόλεων στη Βουδαπέστη, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετακόμιζαν στην πρωτεύουσα, δημιουργώντας την ανάγκη για τον εφοδιασμό των μαζών με απλό τρόπο.

Τρεις όροφοι γεμάτοι καλούδια

Η αίθουσα της Μεγάλης Αγοράς εκπληρώνει τον αρχικό της σκοπό ακόμη και σήμερα, στη σύγχρονη εποχή των σούπερ- και υπερμάρκετ. Και τα καταφέρνει κάτι παραπάνω από καλά. Σε μια έκταση που έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, μπορείτε να περάσετε ώρες περιπλανώμενοι σε πολλούς ορόφους γεμάτους με δεκάδες και εκατοντάδες πάγκους που πωλούν κάθε είδους υλικά.

Στο τμήμα λαχανικών και φρούτων, τα οσφρητικά σας κύτταρα θα χορέψουν σε ορόφους που ευωδιάζουν με φρέσκες πιπεριές, σκόρδο και αυθεντικά πικάντικα ουγγρικά μπαχαρικά.

Για δώρα διαρκείας που μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια ως αναμνηστικό στο σπίτι σας, αναζητήστε κυρίως στο τμήμα κρέατος, όπου θα βρείτε φυσικά γνήσιο ουγγρικό σαλάμι και τσαμπέκι, ή στο τμήμα τυριών.

Στον υπόγειο όροφο, εκτός από το κλασικό σούπερ μάρκετ, θα βρείτε αρκετούς εξειδικευμένους πάγκους με φρέσκα ψάρια και λαχανικά τουρσί που αξίζουν ιδιαίτερα την προσοχή σας. Γιατί οι Ούγγροι είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο τουρσίρισμα των πάντων και των λαχανικών ειδικότερα!

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η είσοδος στην αγορά είναι φυσικά δωρεάν, άλλωστε πρόκειται ουσιαστικά για ένα κανονικό εμπορικό κέντρο, απλώς με διαφορετική ατμόσφαιρα και σε διαφορετικό περιβάλλον.

Η αγορά είναι ανοιχτή:

  • Δευτέρα - 6:00-17:00
  • Τρίτη έως Παρασκευή - 6:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.
  • Σάββατο - 6:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ.
  • Κυριακές και αργίες - κλειστά

Επίσημη ιστοσελίδα της αγοράς: piaconline.hu/en

Τοποθεσία και μεταφορά

Θα βρείτε τη μεγάλη αγορά στη Fővám tér κοντά στον Δούναβη, στο νότιο άκρο του κέντρου. Κάντε έναν ωραίο περίπατο εδώ κατά μήκος του ποταμού ή χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

  • ΣταθμόςFővám tér - μετρό M4, τραμ 2, 2M, 47, 48, 49, λεωφορεία 15, 115, τρόλεϊ 83.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Βουδαπέστη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.