Καιρός σε Βουδαπέστη και καλύτερη ώρα για να πάτε

Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη, όπως και η υπόλοιπη Ουγγαρία, έχει ήπιο κλίμα, αλλά μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται μάλλον υποτροπική. Η Ουγγαρία βρίσκεται στη μέση της ηπείρου και η επίπεδη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Βουδαπέστης, χαρακτηρίζεται από συχνές ακραίες θερμοκρασίες, ιδίως το καλοκαίρι.

Οι χειμώνες τείνουν να είναι πολύ ήπιοι και σπάνια χιονίζει στη Βουδαπέστη. Συνολικά, η Βουδαπέστη βρίσκεται σε μια σχετικά ξηρή περιοχή και έχει βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου για την Ευρώπη.

Κάντε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη με έκπτωση

Και οι 4 εποχές αλλάζουν στη Βουδαπέστη.

Ποιοι είναι οι θερμότεροι μήνες στη Βουδαπέστη;

Περιμένετε τον πιο ζεστό καιρό από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όταν η μέση θερμοκρασία ανεβαίνει στους 28°C περίπου, αλλά οι ακραίες θερμοκρασίες άνω των 35°C δεν είναι τόσο ασυνήθιστες.

Μπορεί επίσης να είναι πολύ ζεστά τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο.

Πότε κάνει περισσότερο κρύο στη Βουδαπέστη;

Οι ψυχρότεροι μήνες είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όπως και σε όλη την κεντρική Ευρώπη.

Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 1 °C και 4 °C, αλλά υπάρχει πολύ λίγο χιόνι. Ο χειμώνας τείνει να είναι ξηρότερος και το χιόνι συχνά αντικαθίσταται από βροχές. Όταν πέφτει χιόνι, συνήθως λιώνει την ίδια μέρα.

Οι ισχυροί παγετοί δεν είναι συνηθισμένοι στη Βουδαπέστη, αλλά οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν κάτω από το μηδέν, ιδίως τη νύχτα.

Ποιοι είναι οι πιο βροχεροί μήνες στη Βουδαπέστη;

Όλοι οι μήνες του έτους είναι λίγο πολύ ομοιόμορφοι όσον αφορά τις βροχοπτώσεις. Στατιστικά, οι πιο βροχεροί μήνες είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Νοέμβριος.

Η βροχή πέφτει κυρίως με τη μορφή βροχών, με μέγιστη διάρκεια βροχής από μισή έως 1 ημέρα. Οι πολυήμερες βροχές μεγάλης διάρκειας είναι σπάνιες στη Βουδαπέστη.

Ο πιο αποπνικτικός καιρός κάτω από σύννεφα εμφανίζεται τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Βουδαπέστη - Καιρός κατά τη διάρκεια του έτους

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
χιόνι
3 °C
Φεβρουάριος
βροχερό
5 °C
Μάρτιος
βροχερό
10 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
16 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
22 °C
Ιούνιος
ήλιος
24 °C
Ιούλιος
ήλιος
26 °C
Αύγουστος
ήλιος
26 °C
Σεπτέμβριος
ήλιος
21 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
15 °C
Νοέμβριος
βροχερό
7 °C
Δεκέμβριος
βροχερό
4 °C

Πότε να πάτε στο Βουδαπέστη

Με τις θερμές πηγές, τα φθινοπωρινά φεστιβάλ, τα αξιοθέατα και τις γαστρονομικές απολαύσεις της, η Βουδαπέστη είναι ένας καλός προορισμός για τουρισμό όλο το χρόνο. Ίσως μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι καλύτερα να πάτε κάπου στο εξωτερικό, θα είναι αρκετά ζεστά.

Υπάρχουν τόσες πολλές εσωτερικές δραστηριότητες στην πόλη που δεν χρειάζεται να εξαρτάτε το ταξίδι σας από τον προβλεπόμενο καιρό.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Βουδαπέστη

Καιρός κατά τη διάρκεια του έτους

Δείτε πώς είναι ο καιρός στη Βουδαπέστη τις διάφορες εποχές του χρόνου.

Βουδαπέστη την άνοιξη

Την άνοιξη (Απρίλιος-Ιούνιος), ο καιρός είναι συχνά βροχερός αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ζεστός. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, βρέχει μάλλον λίγο και με τη μορφή σύντομων ελαφρών βροχών. Ειδικά τον Μάιο και τον Ιούνιο, οι ξαφνικές νεροποντές είναι χαρακτηριστικές.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, η μέση ημερήσια θερμοκρασία αυξάνεται σταδιακά σε έναν μέσο όρο 14 °C έως 18 °C. Το μεγαλύτερο μέρος του καιρού είναι μερικώς συννεφιασμένο.

Βουδαπέστη το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούλιος-Αύγουστος) ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος με συχνές θερμοκρασίες γύρω στους 29 °C. Ωστόσο, σε αρκετά συχνές ακραίες περιπτώσεις, οι θερμοκρασίες μπορεί να ανέβουν πάνω από τους 35 °C.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο καιρός είναι συνήθως μερικώς συννεφιασμένος ή αίθριος με περιστασιακή καταιγίδα ή σύντομη ισχυρή βροχή, η οποία συνήθως εκδηλώνεται το βράδυ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν συνήθως περίπου 7 ημέρες το μήνα με βροχή.

Βουδαπέστη το φθινόπωρο

Η αρχή του φθινοπώρου στη Βουδαπέστη χαρακτηρίζεται συνήθως από ηλιόλουστες ημέρες με ελάχιστες βροχοπτώσεις και ευχάριστες θερμοκρασίες γύρω στους 17 °C έως 21 °C. Από τα μέσα Οκτωβρίου έως τον Νοέμβριο, αρχίζει να βρέχει περισσότερο και ο ουρανός τείνει να είναι πιο συχνά συννεφιασμένος.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν αργά στους 13 °C κατά μέσο όρο προς το τέλος του φθινοπώρου.

Βουδαπέστη το χειμώνα

Οι χειμώνες (Νοέμβριος-Μάρτιος) είναι κρύοι, συχνά θυελλώδεις και με έλλειψη ηλιοφάνειας. Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και μπορείτε να βρείτε καταφύγιο από το κρύο σε πολλά από τα αξιοθέατα.

Οι μέσες χειμερινές θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 1 °C και 6 °C.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.