Πύργος του Άιφελ

Παρίσι Πύργος του Άιφελ

Όταν λέτε Παρίσι, όλοι σκέφτονται αμέσως το κύριο ορόσημό του, τον Πύργο του Άιφελ. Χτίστηκε το 1889 για τον εορτασμό της 100ής επετείου της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης και της Παγκόσμιας Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε τη χρονιά της ολοκλήρωσής του και πήρε το όνομά του από τον σχεδιαστή του, τον Gustave Eiffel.

Αρχικά επρόκειτο να κατεδαφιστεί μετά από 20 χρόνια, αλλά η σημασία του ως μετεωρολογικός σταθμός, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός πομπός παρέμεινε, γεγονός που αρχικά δυσαρέστησε ακόμη και τους ίδιους τους Παριζιάνους. Σήμερα, ωστόσο, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο επισκέψιμους τουριστικούς προορισμούς στο Παρίσι.

Μάθετε τις τιμές των πτήσεων προς το Παρίσι

Πόσο ψηλός είναι ο Πύργος του Άιφελ;

Το ύψος τουΠύργου του Άιφελ, συμπεριλαμβανομένης της κεραίας, είναι 324 μέτρα και μέχρι το 1930 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Το ύψος χωρίς την κεραία (δηλαδή το ύψος της οροφής πάνω από το επίπεδο του εδάφους) είναι ακριβώς 300,65 μέτρα. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι το ψηλότερο κτίριο στη Γαλλία.

Το υψηλότερο σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει ο μέσος τουρίστας είναι η πλατφόρμα παρατήρησης που ονομάζεται "The Top" στα 275 μέτρα. Η δεύτερη πλατφόρμα βρίσκεται στα 115 μέτρα και η πρώτη στα 57 μέτρα.

Πώς θα ανεβείτε - σκάλες ή ασανσέρ;

Μπορείτε να πάρετε το ασανσέρ ή να περπατήσετε μέχρι τους δύο πρώτους ορόφους και να πάρετε το ασανσέρ μόνο μέχρι την κορυφή (αλλά μπορείτε να πάτε μόνο από τον δεύτερο όροφο). Όσο περισσότερες σκάλες παίρνετε, τόσο λιγότερο περιμένετε και τόσο λιγότερο πληρώνετε. Ο χρόνος αναμονής για το ασανσέρ κυμαίνεται από 30 έως 90 λεπτά το καλοκαίρι.

Ο πύργος χωρίζεται σε 3 ορόφους.

Στον 1ο όροφο βρίσκεται το εστιατόριο 58 Tour Eiffel, καθώς και ένα καφέ, μια καφετέρια και ένας κινηματογράφος που προβάλλει την ιστορία του κτιρίου. Στον 1ο όροφο υπάρχει επίσης ένα δημοφιλές γυάλινο δάπεδο. Μπορείτε να φτάσετε εδώ χρησιμοποιώντας έναν από τους 3 ανελκυστήρες ή τις σκάλες που βρίσκονται στους πρόποδες του πύργου. Υπάρχουν 345 σκαλοπάτια από το ισόγειο μέχρι τον 1ο όροφο.

Στον 2ο όροφο βρίσκεται το εστιατόριο Le Jules Verne, αλλά περισσότεροι άνθρωποι έρχονται εδώ για τη θέα της πόλης. Το ύψος του είναι 115 μέτρα πάνω από το έδαφος και υπάρχουν ανελκυστήρες από τον 1ο όροφο ή μπορείτε να ανεβείτε από τη σκάλα. Από τον 1ο στον 2ο όροφο, ανεβαίνετε άλλα 359 σκαλοπάτια.

Ο 3ος όροφος είναι ο ψηλότερος, 275 μέτρα πάνω από το έδαφος και μπορείτε να φτάσετε μόνο με ανελκυστήρα. Ο υψηλότερος όροφος αναφέρεται συχνά ως "Η κορυφή". Από εδώ μπορείτε να έχετε την καλύτερη θέα ολόκληρης της πόλης και της γύρω περιοχής. Θα βρείτε επίσης ένα μικρό Champagne bar.

Είσοδος και πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια

Τα τέλη εισόδου χωρίζονται ανάλογα με τον όροφο και τον τρόπο ανάβασης.

Οι τιμές κυμαίνονται από 10 ευρώ για τον 2ο όροφο με σκάλες έως 26 ευρώ για τη διαδρομή με ανελκυστήρα σε όλους τους ορόφους, συμπεριλαμβανομένης της κορυφής του πύργου. Η είσοδος είναι δωρεάν μόνο για παιδιά κάτω των 4 ετών, με εκπτώσεις για παιδιά κάτω των 11 ετών και εφήβους κάτω των 24 ετών. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για τους ηλικιωμένους.

Τα εισιτήρια δεν έχουν χρονικό περιορισμό και μπορείτε να παραμείνετε στον πύργο όσο θέλετε. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο εκδοτήριο εισιτηρίων ακριβώς κάτω από τον πύργο, αλλά υπάρχουν μεγάλες ουρές (έως και αρκετές ώρες το καλοκαίρι).

Συνιστούμε την αγορά εισιτηρίων μέσω διαδικτύου από τον επίσημο ιστότοπο: tickets.toureiffel.paris/en.

Θα αποφύγετε τουλάχιστον μία ουρά και θα χρειαστεί να περιμένετε μόνο για τον ανελκυστήρα. Το μειονέκτημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων είναι ότι αγοράζονται για συγκεκριμένη ώρα και ότι μπορεί να εξαντληθούν.

Ιδανικά, θα πρέπει να αγοράζετε εισιτήρια online έως και ένα μήνα πριν από την ημερομηνία που σκοπεύετε να πάτε. Εάν τα online εισιτήρια έχουν εξαντληθεί για την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσετε να φτάσετε στον πύργο. Απλώς θα πρέπει να σταθείτε σε μια μεγάλη ουρά και να αγοράσετε εισιτήρια από την πόρτα.

Η κορυφή (τελευταίος όροφος)

Από τον τελευταίο όροφο, θα έχετε θέα στο ευρύτερο περιβάλλον. Δεν μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες από το έδαφος στον τελευταίο όροφο. Υπάρχει μόνο μια σκάλα έκτακτης ανάγκης μεταξύ του 2ου ορόφου και του τελευταίου ορόφου.

Ενήλικες Ανήλικοι 12-24 ετών Παιδιά 4-11 ετών
Σκάλες προς τον 2ο όροφο (704 σκαλοπάτια)
Ανελκυστήρας από τον 2ο όροφο
22,40 ευρώ 11,20 eur 5,70 eur
Ανελκυστήρας σε όλη τη διαδρομή 29,40 eur 14,70 eur 7,40 eur

2ος όροφος μόνο

Από τον 2ο όροφο μπορείτε ήδη να δείτε μια θέα 360° ολόκληρου του Παρισιού, και κάποιοι λένε μάλιστα ότι είναι η καλύτερη θέα από 115 μέτρα ύψος, επειδή σε αντίθεση με τον τελευταίο όροφο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε διάφορες λεπτομέρειες που δεν μπορείτε να δείτε από την κορυφή.

Ενήλικες Έφηβοι 12-24 ετών Παιδιά 4-11 ετών
Σκάλες (704 σκαλοπάτια) 11,80 ευρώ 5,90 eur 3 eur
Ανελκυστήρας σε όλη τη διαδρομή 18,80 eur 9,40 eur 4,70 eur

Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στον τελευταίο όροφο επιπλέον, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν απευθείας στον 2ο όροφο.

1ος όροφος μόνο

Δεν είναι δυνατή η αγορά ξεχωριστών εισιτηρίων για τον 1ο όροφο, εάν θέλετε να επισκεφθείτε μόνο τον 1ο όροφο, πρέπει να έχετε κάνει κράτηση στο εστιατόριο 58 Tour Eiffel.

Εάν έχετε εισιτήρια για τον 2ο όροφο ή τον τελευταίο όροφο (The Top), μπορείτε επίσης να περάσετε από τον 1ο όροφο ανά πάσα στιγμή, είτε με ασανσέρ είτε με σκάλες.

Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση: toureiffel.paris/en/rates-opening-times.

Ώρες λειτουργίας

Κατά την υψηλή περίοδο (13 Μαΐου - 29 Αυγούστου), η πρόσβαση στον πύργο γίνεται με ανελκυστήρα από τις 9:00-0:45 π.μ. (τελευταία είσοδος πριν από τις 11:30 μ.μ.) και με σκάλα από τις 9:00-0:30 μ.μ. (τελευταία έξοδος πριν από τα μεσάνυχτα). Κατά τη χαμηλή περίοδο, ο ανελκυστήρας είναι ανοιχτός 9:30-23:45 (τελευταία είσοδος πριν από τις 23:00) και η σκάλα 9:30-18:30 (τελευταία έξοδος πριν από τις 18:00).

Πώς να φτάσετε στον πύργο

Ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα κοντά στο πάρκο Champ de Mars.

 • RER C τρένο - σταθμός Champ de Mars-Tour Eiffel (περίπου 300 μέτρα)
  • Άμεση σύνδεση με τα αξιοθέατα: Παναγία των Παρισίων, Musée d'Orsay, Pont Alexandre III, Grand Palais, Petit Palais, Βερσαλλίες.
  • Gare d'Austerlitz
 • Μετρό 6 - σταθμός Bir-Hakeim (περίπου 370 μέτρα)
  • Άμεσες συνδέσεις με τα αξιοθέατα: Αψίδα του Θριάμβου, Ηλύσια Πεδία, Tour Montparnasse, Accor Arena, Nation, Place d'Italie
  • Gare Montparnasse, Gare de Bercy
 • Λεωφορεία από τη στάση Tour Eiffel (Av. de la Bourdonnais περίπου 200 μέτρα)
  • 42 - Ηλύσια Πεδία, Place de la Concord, Jardin des Tuileries, Grand Palais, Petit Palais, Church of La Madeleine, Gare Saint-Lazare
 • Λεωφορεία με στάση Tour Eiffel (περίπου 80 μέτρα)
  • 30 - Αψίδα του Θριάμβου, Πάρκο André-Citroën, Μονμάρτη, Moulin Rouge
  • 82 - Porte Maillot, Neuilly-sur-Seine

Ο Πύργος του Άιφελ είναι επίσης προσβάσιμος μέσω των Jardins du Trocadéro, από όπου θα έχετε υπέροχη θέα του ίδιου του Πύργου του Άιφελ. Οι γραμμές 6 και 9 του μετρό περνούν από εδώ και ο σταθμός ονομάζεται Trocadéro.

Επίσημος δικτυακός τόπος

Για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας, τις τιμές των εισιτηρίων ή ίσως τις τελευταίες πληροφορίες για τους χρόνους αναμονής, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Πύργου του Άιφελ. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια online και να γλιτώσετε τον χρόνο αναμονής στα εκδοτήρια.

Ξενοδοχεία με θέα στον Πύργο του Άιφελ

Θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι με την καλύτερη θέα; Τότε ο Πύργος του Άιφελ πρέπει να βρίσκεται ακριβώς έξω από το παράθυρό σας. Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στην περιοχή που προσφέρουν θέα στον Πύργο του Άιφελ, αλλά περιμένετε υψηλότερες προδιαγραφές διαμονής και, συνεπώς, υψηλότερες τιμές.

 • Mercure Paris Centre Tour Eiffel - Ξενοδοχείο 4* ακριβώς κάτω από τους πρόποδες του Πύργου, τιμές σε 2κλινο δωμάτιο από 176 eur ανά διανυκτέρευση
 • Pullman Paris Tour Eiffel - Το ξενοδοχείο 4* με την καλύτερη τοποθεσία και ακριβώς κάτω από τον πύργο που προσφέρει εντυπωσιακή θέα, οι τιμές των δωματίων προς τον Πύργο του Άιφελ ξεκινούν από 293 eur ανά διανυκτέρευση

Αν δεν χρειάζεστε θέα απευθείας από το δωμάτιό σας, αλλά θα θέλατε να μείνετε κοντά στον πύργο, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετές χιλιάδες κορώνες ανά διανυκτέρευση. Μερικά από τα φθηνότερα ξενοδοχεία κοντά στον Πύργο του Άιφελ περιλαμβάνουν Au Pacific Hotel με τιμές από 90 eur ανά διανυκτέρευση.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Παρίσι.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.