Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Jardins du Trocadéro

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Τροκαντερό

Οι κήποι Trocadéro είναι μια από τις καλύτερες απόψεις ολόκληρου του Πύργου του Άιφελ. Το πάρκο έχει διάφορα επίπεδα και τμήματα. Στο υψηλότερο σημείο βρίσκεται η πλατεία Trocadéro, όπου υπάρχει ένας κυκλικός κόμβος και θα περπατήσετε ανάμεσα στα κτίρια του Palais de Chaillot. Από εδώ έχετε άμεση θέα του Πύργου του Άιφελ και του πάρκου με τον υδάτινο χώρο από κάτω, στον οποίο φτάνετε από μία από τις σκάλες. Το μεγαλύτερο ορόσημο του πάρκου είναι το λεγόμενο σιντριβάνι της Βαρσοβίας με συνολικά 12 πίδακες νερού. Στο πάρκο μπορείτε ακόμα να βρείτε το τυπικό Carousel, το οποίο είναι ένα όμορφο παλιό καρουζέλ, καθώς και το ενυδρείο και διάφορα μουσεία.

Μουσεία και ενυδρείο

Τα κτίρια του παλατιού Chaillot κρύβουν 3 ενδιαφέροντα μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ:

Σχεδόν το ένα τρίτο των κήπων του Trocadéro καταλαμβάνεται στη συνέχεια από το Aquarium de Paris Cinéaqua, ένα παρισινό ενυδρείο που αποτελεί μια από τις αγαπημένες στάσεις για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες αν θέλετε να ξεφύγετε από το περπάτημα στην πόλη.

Το ενυδρείο βρίσκεται εν μέρει σε ένα μεσαιωνικό υπόγειο λατομείο και είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ενυδρεία της Γαλλίας, με τη μεγαλύτερη τεχνητή πισίνα της χώρας. Περιέχει περισσότερα από 3 εκατομμύρια λίτρα νερού και φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, 30 καρχαρίες.

Συνολικά, μπορείτε να θαυμάσετε 500 είδη ζώων, 9.000 φυτά και 600 κοράλλια στο ενυδρείο Cinéaqua.

Για πληροφορίες σχετικά με τα τέλη εισόδου ή τις ώρες λειτουργίας, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: www.aquariumdeparis.com

Διαμονή

Η περιοχή γύρω από το Trocadéro είναι ένα δημοφιλές μέρος για να μείνετε. Το 16ο διαμέρισμα, στο οποίο βρίσκεται, είναι γεμάτο από μικρούς πεζόδρομους με καφετέριες και εστιατόρια, ενώ η γειτνίαση με τα κυριότερα μνημεία αποτελεί επίσης πλεονέκτημα. Ωστόσο, τα φθηνότερα ξενοδοχεία στην περιοχή δεν πέφτουν συνήθως κάτω από τα 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο. Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι το κλασικό Best Western Premier Trocadero La Tour, με εξαιρετική τοποθεσία.

Μεταφορές και τοποθεσία

Η καλύτερη επιλογή είναι ο σταθμός Trocadéro του μετρό (γραμμές 6 και 9). Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν επίσης στάσεις λεωφορείων με το ίδιο όνομα. Αυτό το μέρος λαμβάνεται συχνά ως σημείο εκκίνησης όταν θέλετε να επισκεφθείτε τον Πύργο του Άιφελ, καθώς τον πλησιάζετε σιγά σιγά και έχετε διαφορετικές απόψεις του.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.