Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Pont Alexandre III

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Pont Alexandre III.

Η γέφυρα Αλέξανδρος ΙΙΙ, Pont Alexandre III στα γαλλικά, είναι μια από τις πιο όμορφες και διάσημες στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, διαθέτει τέσσερις ογκώδεις πυλώνες, οι οποίοι έπρεπε να κατασκευαστούν λόγω του γεγονότος ότι η γέφυρα, παρά το μικρό της ύψος, σχηματίζει μόνο ένα τόξο, δημιουργώντας μια ακραία οριζόντια ώθηση. Σε κάθε πλευρά, δύο διακοσμητικοί κίονες με χρυσά γλυπτά κιονόκρανα υψώνονται σε ύψος 17 μέτρων και προσελκύουν την προσοχή από μακριά.

Ακόμη και το ίδιο το χαλύβδινο κατάστρωμα της γέφυρας είναι διακοσμημένο με λευκά και χρυσά στολίδια και διακοσμητικά φανάρια.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1900 με την ευκαιρία της παγκόσμιας κατασκευής. Η κατασκευή είχε ξεκινήσει 4 χρόνια νωρίτερα παρουσία του Ρώσου τσάρου Νικόλαου Α΄, γιου του Αλέξανδρου Γ΄, από τον οποίο η γέφυρα πήρε το όνομά της ως απόδειξη της γαλλορωσικής φιλίας της εποχής. Η γέφυρα συνδέει τη μεγάλη πλατεία μπροστά από τις Invalides με το Grand Palais και το Petit Palais στην άλλη πλευρά του Σηκουάνα.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.