Κορσική με λίγα λόγια

Κορσική

Η Κορσική είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Σε μια σχετικά μικρή έκταση θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, κρυστάλλινη θάλασσα, ρομαντικούς όρμους, βουνά, παρθένα φύση και γραφικές πόλεις γεμάτες ιστορία. Αυτό έχει χαρίσει στην Κορσική πολλά παρατσούκλια όπως "Μαργαριτάρι της Μεσογείου", "Βουνό στη θάλασσα" ή "Νησί της ομορφιάς και του αρώματος".

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο στην Κορσική με έκπτωση στο booking.com

Ο πιο διάσημος γηγενής της Κορσικής, ο Ναπολέων Βοναπάρτης, είπε ότι γνώριζε την Κορσική με κλειστά μάτια από τη μυρωδιά της.

Η γοητεία του νησιού αντικατοπτρίζεται επίσης στην αρχαία ονομασία "kalliste", που σημαίνει "το πιο όμορφο", όπως αποκαλούσαν τον τόπο οι αρχαίοι Έλληνες. Παρόλο που η Κορσική ανήκει επίσημα στη Γαλλία, οι Κορσικανοί θεωρούν τους εαυτούς τους ανεξάρτητο έθνος και είναι δεόντως υπερήφανοι γι' αυτό.

Η Κορσική είναι ιδανικός προορισμός τόσο για ενεργητικές όσο και για παθητικές διακοπές. Υπάρχει πραγματικά κάτι για κάθε ταξιδιώτη, και ακόμη και μετά από δύο εβδομάδες εδώ, σίγουρα δεν θα βαρεθείτε. Πηγαίνετε στην Κορσική και μεθύστε από τη μυρωδιά της macchia, δοκιμάστε τα νόστιμα τοπικά λουκάνικα figatella ή το τυρί brocciu, ή δοκιμάστε να γίνετε φίλοι με τα ημιάγρια γουρούνια που βρίσκονται σε όλο το νησί.

Πληθυσμός Έκταση Κράτος Όνομα Γαλλικά/Αγγλικά Ζώνη ώρας
325 000 8 722 km2 Γαλλία Corse / Corsica UTC +1

Πάρτε περισσότερες συμβουλές για να επισκεφθείτε το Κορσική

Είτε επισκέπτεστε το Κορσική για πρώτη φορά είτε επανειλημμένα, δείτε τις χρήσιμες συμβουλές και συστάσεις μας: