Καιρός σε Παρίσι και καλύτερη ώρα για να πάτε

Παρίσι

Το Παρίσι βρίσκεται στην εύκρατη ωκεάνια ζώνη, η οποία χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή 4 εποχών. Η γειτνίαση με τον ωκεανό μετριάζει τους χειμώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων το Παρίσι σπάνια χιονίζει ή παγώνει.

Βρείτε πτήσεις προς Παρίσι

Οι κανονικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες φτάνουν τους 25°C, αλλά η καλοκαιρινή ζέστη άνω των 30°C είναι σχετικά συχνή.

Το χειμώνα, οι ημερήσιες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 4°C και 10°C.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι βροχοπτώσεις είναι παρόμοιες σχεδόν όλο το χρόνο. Μόνο σπάνια βρέχει για αρκετές ημέρες τη φορά.

Καιρός και θερμοκρασίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Έτσι διαμορφώνεται ο καιρός στο Παρίσι κατά τους διάφορους μήνες του έτους.

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας του έτους με μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 6 °C. Συχνά υπάρχουν νεφώσεις με βροχές, οι οποίες όμως είναι συνήθως μόνο ελαφρές και στις περισσότερες περιπτώσεις βροχερές.

Από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όταν καταλαγιάζουν οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά, υπάρχουν σχετικά λίγοι τουρίστες στο Παρίσι και είναι ιδανικός μήνας για να επισκεφθείτε μουσεία και μνημεία εσωτερικού χώρου.

Ο καιρός τον Φεβρουάριο

Ο καιρός του Φεβρουαρίου χαρακτηρίζεται από συχνές συννεφιές. Βρέχει κατά μέσο όρο 10 ημέρες το μήνα και μπορεί να βρέχει όλη την ημέρα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά μέσο όρο στους 6 °C έως 10 °C.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο το Παρίσι έχει τους λιγότερους τουρίστες και τα φθηνότερα ξενοδοχεία.

Κλείστε ένα ξενοδοχείο με έκπτωση εκτός εποχής

Καιρός Μάρτιος

Στο μεταίχμιο του χειμώνα και της άνοιξης, περιμένετε θερμοκρασίες γύρω στους 13 °C και κυρίως μερικώς συννεφιασμένο ουρανό με βροχοπτώσεις να σημειώνονται κατά μέσο όρο 8 ημέρες του μήνα.

Ο καιρός τον Μάρτιο συχνά προσκαλεί σε μακρύτερους περιπάτους, για παράδειγμα στις όχθες του Σηκουάνα.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν στα παρτέρια πολλών κήπων και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά μέσο όρο στους 16 °C.

Τον Απρίλιο είναι συχνές οι γρήγορες εναλλαγές του καιρού μεταξύ καθαρού ουρανού και ελαφρών βροχοπτώσεων.

Καιρός τον Μάιο

Ο Μάιος χαρακτηρίζεται από όμορφο ανοιξιάτικο καιρό με θερμοκρασίες μεταξύ 15 °C και 21 °C.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου εμφανίζονται οι πρώτες καλοκαιρινές καταιγίδες, συχνά με πολύ έντονες βροχοπτώσεις (κατά μέσο όρο δύο φορές το μήνα). Συνήθως, ωστόσο, οι καταιγίδες αυτές δεν διαρκούν περισσότερο από ένα απόγευμα. Κατά τα άλλα, ο καιρός είναι ως επί το πλείστον μερικώς συννεφιασμένος ή ακόμη και εντελώς αίθριος.

Καιρός τον Ιούνιο

Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 24°C και το Παρίσι είναι κυριολεκτικά γεμάτο με τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ο καιρός είναι ευχάριστος, αλλά θα πρέπει πάντα να περιμένετε μια βροχή, η οποία εμφανίζεται κατά μέσο όρο 8 ημέρες το μήνα.

Ο καιρός τον Ιούλιο

Παρόλο που πολλοί Παριζιάνοι πηγαίνουν διακοπές τον Ιούλιο, οι δρόμοι και τα μνημεία είναι πολύ γεμάτα.

Με ευχάριστες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 24°C έως 30°C και μερικώς συννεφιασμένο καιρό, ο Ιούλιος είναι ο ιδανικός μήνας για να κάνετε μια βόλτα στο Παρίσι ή μια εκδρομή στους κήπους των πύργων έξω από την πόλη.

Υπάρχει σχετικά λίγη βροχή, κυρίως με τη μορφή σύντομων βροχών που εμφανίζονται κατά μέσο όρο 7 ημέρες του μήνα.

Ο καιρός τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος είναι επίσης ένας πολύ ζεστός μήνας με θερμοκρασίες μεταξύ 24°C και 30°C και ο καιρός είναι πολύ παρόμοιος με αυτόν του Ιουλίου.

Οι κήποι εξακολουθούν να είναι ανθισμένοι και, χάρη στο σύστημα άρδευσης, όμορφα πράσινοι ακόμη και τις ζεστές ημέρες.

Καιρός Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές θερμοκρασίες για τον αστικό τουρισμό - αναμένετε 21°C κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι βροχοπτώσεις δεν ξεφεύγουν από τον ετήσιο μέσο όρο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη διαμονή σας στο Παρίσι.

Ο καιρός τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε το Παρίσι.

Τα πάρκα και οι δεντροφυτεμένοι δρόμοι παίρνουν σιγά-σιγά τα χρυσά χρώματα των φθινοπωρινών φύλλων, ενώ οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι σχετικά άνετες και κυμαίνονται γύρω στους 16°C κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βρέχει λίγο περισσότερο τον Οκτώβριο απ' ό,τι το καλοκαίρι, αλλά η διαφορά δεν είναι δραματική. Η βροχή, η οποία μπορεί κατ' εξαίρεση να διαρκέσει όλη την ημέρα, εμφανίζεται κατά μέσο όρο μόνο 9 ημέρες τον μήνα.

Καιρός Νοέμβριος

Το φθινόπωρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τουλάχιστον μέχρι το τρίτο τέταρτο του μήνα τα δέντρα εξακολουθούν να έχουν υπέροχα χρώματα.

Η θερμοκρασία πέφτει στους 8 °C έως 12 °C.

Καιρός Δεκέμβριος

Τον Δεκέμβριο οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 5 °C και 8 °C. Βρέχει για περίπου 11 ημέρες, καθιστώντας τον Δεκέμβριο τον πιο βροχερό μήνα του έτους.

Ο ουρανός είναι συχνά συννεφιασμένος, αλλά από την άλλη πλευρά οι δρόμοι είναι όμορφα φωτισμένοι με χριστουγεννιάτικα στολίδια και η ατμόσφαιρα στους δρόμους του Παρισιού είναι πραγματικά μαγική.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Παρίσι - Μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
βροχερό
6 °C
Φεβρουάριος
βροχερό
8 °C
Μάρτιος
ηλιόλουστο
12 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
15 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
20 °C
Ιούνιος
ηλιόλουστο
23 °C
Ιούλιος
ηλιόλουστο
25 °C
Αύγουστος
ηλιόλουστο
25 °C
Σεπτέμβριος
ηλιόλουστο
21 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
16 °C
Νοέμβριος
βροχερό
10 °C
Δεκέμβριος
βροχερό
7 °C

Πότε να πάτε στο Παρίσι

Βασικά, μπορείτε να πάτε στο Παρίσι όλο το χρόνο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Το χειμώνα, μπορείτε να ζεσταθείτε στα πολλά καφέ και τα μουσεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λυπάστε που δεν είναι ωραία έξω.

Βρείτε φτηνές πτήσεις εκ των προτέρων

Το καλοκαίρι, μπορεί να εκπλαγείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορεί να μην είναι και οι πιο ευχάριστες στην πόλη, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να δροσιστείτε στα πάρκα. Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του καλοκαιριού είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι τουρίστες και οι χρόνοι αναμονής στις ουρές για να δείτε τα αξιοθέατα μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικοί.

Πιθανότατα η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες είναι σε πολύ άνετα επίπεδα για να εξερευνήσετε την πόλη. Η άνοιξη χαρακτηρίζεται από το φρέσκο πλούσιο πράσινο στους δρόμους, ενώ το φθινόπωρο παίζει με όλα τα χρώματα. Αυτές οι εποχές είναι σίγουρα οι καλύτερες για μια ρομαντική επίσκεψη στο Παρίσι...

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.