Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Grand Palais

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024
Grand Palais

Το Grand Palais είναι ένα υπέροχο κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία και την Place de la Concorde. Όπως και το μικρότερο Petit Palais απέναντι, το Grand Palais χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1900.

Αρχιτεκτονική

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Grand Palais είναι η δομή από ατσάλι και γυαλί Art Nouveau που καλύπτει το περίπτερο και του προσδίδει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παλατιού είναι ο θόλος ύψους 45 μέτρων, ο οποίος είναι ορατός από κάθε σημείο του Παρισιού. Το παλάτι διαθέτει 3 εισόδους, αλλά η κύρια είναι η μεγάλη πύλη από την οδό Winston Churchill.

Μουσείο και εκθέσεις

Σήμερα οι χώροι χρησιμοποιούνται για διάφορες περιοδικές εκθέσεις και μεγάλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις τέχνης και ιστορίας, εκθέσεις βιβλίων, εκθέσεις γεωργικών μηχανημάτων, ακόμη και επιδείξεις μόδας.

Κάθε χρόνο, για παράδειγμα, το Grand Palais αποτελεί τον τόπο διεξαγωγής των επιδείξεων της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, όπου οι κύριες αίθουσες μεταμορφώνονται κάθε χρόνο σε εντελώς διαφορετικά πρωτότυπα σκηνικά μπροστά στα οποία πραγματοποιούνται οι επιδείξεις μόδας.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας και τα τέλη εισόδου ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της έκθεσης και της εκδήλωσης. Ως εκ τούτου, καλό είναι να ελέγχετε εκ των προτέρων τον επίσημο ιστότοπό τους για ενημερωμένες πληροφορίες, ενώ μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήριο αμέσως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: www.grandpalais.fr.

Μεταφορά και τοποθεσία

Το Grand Palais βρίσκεται κοντά στο σταθμό Champs-Élysées-Clemenceau του μετρό, που εξυπηρετείται από τη γραμμή 1. Αν θέλετε να διασχίσετε με τα πόδια τη γέφυρα Alexandre III, μπορείτε να κατεβείτε στην άλλη όχθη στο σταθμό Invalides (8, 13, γραμμή RER C).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.