Παρίσι
Παρίσι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Παρίσι

Πηγαίνοντας στο Παρίσι

David Eiselt ενημερωμένο 20. 1. 2024

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στο Παρίσι, ανάλογα με το τι σας ταιριάζει καλύτερα και ποιες είναι οι προτιμήσεις σας.

Το Παρίσι είναι ένας από τους σημαντικότερους αεροπορικούς και σιδηροδρομικούς κόμβους της Ευρώπης, ενώ υπάρχουν επίσης πολλοί αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στην πόλη από όλη τη Γαλλία.

Αεροπορικώς

Ο πιο βολικός και γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο Παρίσι για τους περισσότερους ταξιδιώτες είναι το αεροπλάνο.

Υπάρχουν 3 διεθνή αεροδρόμια γύρω από το Παρίσι και συχνά φτάνετε εδώ ως ενδιάμεσος σταθμός σε πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Κάντε κλικ στο όνομα του αεροδρομίου παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με την απόσταση από το κέντρο της πόλης, τις συγκοινωνίες προς την πόλη ή τα κοντινά καταλύματα.

 • Paris-Charles de Gaulle CDG - Ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο με πτήσεις προς όλες τις ηπείρους εκτός από την Αυστραλία
 • Paris-Orly ORY - σημαντικός ευρωπαϊκός κόμβος με συχνές συνδέσεις με τη νότια και δυτική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και εγχώριους προορισμούς σε όλη τη Γαλλία
 • Paris-Beauvais BVA - αεροδρόμιο χαμηλού κόστους περίπου 100 χλμ. από το Παρίσι, το οποίο εξυπηρετείται κυρίως από τη Ryanair και τη Wizz Air

Πού και πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Παρίσι;

Οι περισσότερες πτήσεις μπορούν να αγοραστούν με την Air France, η οποία πετάει αρκετές φορές την ημέρα προς μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, την Ασία και πολλές συνδέσεις προς την Αφρική.

Ωστόσο, η γαλλική πρωτεύουσα εξυπηρετείται από αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο. Συγκρίνετε τις τιμές των εισιτηρίων για όλες τις αεροπορικές εταιρείες στη Skyscanner, για παράδειγμα. Επιλέγετε πάντα μια αεροπορική εταιρεία απευθείας από τις προσφορές των λιανοπωλητών.

Συγκρίνετε τιμές πτήσεων προς Παρίσι

Μπορείτε να αγοράσετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια απευθείας για το Παρίσι από ευρωπαϊκούς προορισμούς, ειδικά στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών:

Με τρένο

Το Παρίσι είναι ο κύριος σιδηροδρομικός κόμβος της Γαλλίας και ολόκληρης της Δυτικής Ευρώπης. Η Γαλλία είναι το λίκνο των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη, γι' αυτό και τα τρένα υψηλής ταχύτητας είναι ένας άνετος τρόπος για να μετακινηθείτε από το Παρίσι προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μάθετε από ποιον σταθμό αναχωρεί το τρένο σας ή από πού μπορείτε να αγοράσετε τα φθηνότερα εισιτήρια στο αναλυτικό κεφάλαιο Τρένα προς Παρίσι.

Με λεωφορείο

Το Παρίσι αποτελεί σημαντικό σημείο σε δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων. Εδώ συγκλίνουν γραμμές από όλη τη Γαλλία και τη Δυτική Ευρώπη με πολλές μεγάλες εταιρείες λεωφορείων.

Τα εισιτήρια των λεωφορείων, ιδίως όταν αγοράζονται την τελευταία στιγμή, είναι συχνά σημαντικά φθηνότερα από τα εισιτήρια των τρένων.

Αξίζει πάντα να συγκρίνετε τα εισιτήρια τρένου και λεωφορείου, καθώς μερικές φορές το τρένο μπορεί να είναι φθηνότερο.

Οι πιο συνηθισμένες εταιρείες από τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια είναι η BlablaBus ή η Flixbus.

Πού βρίσκονται οι σταθμοί λεωφορείων;

Υπάρχει μόνο ένας κεντρικός σταθμός λεωφορείων στο Παρίσι, κοινός για όλους τους μεταφορείς.

Βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Bercy και είναι ως επί το πλείστον υπόγειος (τοποθεσία στο google.com/maps).

Το όνομά του στα γαλλικά είναι Paris-Bercy Gare routière.

Ο σταθμός λεωφορείων Paris Bercy εξυπηρετείται από τις ακόλουθες γραμμές δημόσιων μεταφορών:

 • Μετρό
  • Γραμμή 6 - κατεύθυνση Gare Montparnasse, Πύργος του Άιφελ, Αψίδα του Θριάμβου, Place d'Italie
  • Γραμμή 14 - κατεύθυνση Gare Saint-Lazare, Gare de Lyon, Châtelet - Les Halles
 • Λεωφορεία
  • Γραμμές 24, 77 - κατεύθυνση Gare de Lyon
  • Γραμμές 71, 87, 215 - άλλες κατευθύνσεις
 • Ξενοδοχεία κοντά στο Gare Bercy - ibis Styles Paris Bercy ***, Novotel Paris Centre Bercy ****, Hotel Claret ***

Με αυτοκίνητο

Η μετάβαση στο Παρίσι με αυτοκίνητο είναι σχετικά εύκολη από οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν από παντού.

Αν οδηγείτε με το αυτοκίνητο, σας συνιστούμε να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής, ώστε να μην χρειαστεί να οδηγήσετε μέχρι την πόλη.

Δίαυλοι και διόδια αυτοκινητοδρόμων

Στη Γαλλία, οι αυτοκινητόδρομοι πληρώνονται με ένα σύστημα διοδίων. Η πληρωμή γίνεται πάντα στην πύλη διοδίων όταν περνάτε από ένα συγκεκριμένο τμήμα και γίνονται δεκτές τόσο πληρωμές με κάρτα όσο και πληρωμές με μετρητά.

Μπορείτε να υπολογίσετε την τιμή στον επίσημο υπολογιστή των γαλλικών αυτοκινητοδρόμων autoroutes.fr.

Τιμές στάθμευσης

Δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στο Παρίσι που να μπορείτε να παρκάρετε νόμιμα δωρεάν. Η στάθμευση στον δρόμο κοστίζει από 2,40 ευρώ την ώρα στα προάστια έως 4 ευρώ την ώρα στο κέντρο, οπότε είναι ιδανικό να βρείτε ένα ξενοδοχείο ή ένα κατάλυμα που προσφέρει χώρο στάθμευσης. Εναλλακτικά, υπάρχουν πολλοί οίκοι στάθμευσης όπου μπορείτε να πληρώσετε περίπου 70 έως 80 eur για 4ήμερη διαμονή. Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές των οίκων στάθμευσης στον ιστότοπο parclick.com, για παράδειγμα.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.