Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, ή εν συντομία το ΜΕΤ, όπως ακούγεται συχνά μεταξύ των Νεοϋορκέζων, βρίσκεται στην ανατολική άκρη του Central Park από το 1870. Εκθέτει παγκοσμίου φήμης έργα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών και 7 εκατομμύρια τουρίστες περνούν τις πύλες του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης κάθε χρόνο.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Με πάνω από 190.000 τετραγωνικάπόδια χώρου και περισσότερα από 2 εκατομμύρια εκθέματα, το ΜΕΤ είναι το μεγαλύτερο μουσείο στο δυτικό ημισφαίριο και το 5ο μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο.

Τι να περιμένετε στο μουσείο και τις συλλογές του ΜΕΤ

Με λίγη υπερβολή, το ΜΕΤ είναι ένα τεράστιο μουσείο που κρύβει στα σπλάχνα του πολλά άλλα μικρότερα μουσεία. Οι συλλογές τέχνης προέρχονται από διαφορετικές περιόδους και από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τα ακόλουθα τμήματα. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την τέχνη, φροντίστε να διαθέσετε τουλάχιστον 2 ημέρες για να επισκεφθείτε το Met.

Αιγυπτιακή τέχνη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα παγκοσμίως με αιγυπτιακές συλλογές. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα περισσότερα από 26.000 αντικείμενα προέρχονται από τις αρχαιολογικές εργασίες του ίδιου του ΜΕΤ, οι οποίες γίνονται απευθείας από το προσωπικό του ΜΕΤ.

Μεταξύ των κυριότερων εκθεμάτων όχι μόνο του τμήματος Αιγύπτου, αλλά ολόκληρου του μουσείου, είναι ο αυθεντικός ναός της Ντεντέρα, ο οποίος θα καταστρεφόταν κατά την κατασκευή του φράγματος του Ασουάν και έτσι δωρήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού αποσυναρμολογήθηκε, επανασυναρμολογήθηκε σε μια ξεχωριστή τεράστια αίθουσα του μουσείου, που χρονολογείται περίπου από το 15 π.Χ.

Άλλα σημαντικά μνημεία είναι ο τάφος του Περνέμπ από τη 2η χιλιετία π.Χ. ή τα αγάλματα από το ιερό της βασίλισσας Χατσεπσούτ. Συνολικά, για τους φανατικούς αιγυπτιολόγους, μια επίσκεψη μόνο σε αυτό το τμήμα θα διαρκέσει πάνω από 2 ώρες.

Ασιατική τέχνη

Η πτέρυγα τέχνης της Άπω Ανατολής, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά περιεκτική. Υπάρχουν πάνω από 35.000 αντικείμενα από την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία, που χρονολογούνται από αρκετές χιλιάδες χρόνια π.Χ.

Η αυλή του κήπου της δυναστείας Μινγκ είναι μια δημοφιλής έκθεση.

Ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα

Η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 17.000 αντικείμενα από τα πρώτα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας έως την ύστερη Ρώμη και είναι μία από τις παλαιότερες συλλογές του μουσείου. Στα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνονται η μνημειώδης σαρκοφάγος του Αμαθού από τον 5ο αιώνα π.Χ. και ένα ετρουσκικό άρμα.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών εκθεμάτων είναι οι λεπτομερείς αναπαραστάσεις των τοιχογραφιών και των ζωγραφικών έργων της αριστοκρατικής βίλας του Μποσκορεάλε, η οποία θάφτηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Βεζούβιου το 79 μ.Χ..

Ισλαμική τέχνη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης από όλο τον ισλαμικό κόσμο. Ωστόσο, το τμήμα αυτό δεν ειδικεύεται άμεσα σε αντικείμενα με θρησκευτικά θέματα, αλλά σε όλα τα καλλιτεχνικά αντικείμενα που προέρχονται από τον κόσμο όπου το Ισλάμ είναι η κύρια θρησκεία.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία αυτής της πτέρυγας είναι η συλλογή μικρογραφιών από το Ιράν και την Ινδία των Μογγόλων.

Πολυάριθμα χειρόγραφα, κεραμικά και υφάσματα συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των περισσότερων από 12.000 αντικειμένων.

Ευρωπαϊκή ζωγραφική, γλυπτική και διακοσμητικές τέχνες

Η ευρωπαϊκή ήπειρος εκπροσωπείται στο ΜΕΤ σε δύο τμήματα.

Το πρώτο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζωγραφική που καλύπτει την περίοδο από τον 13ο έως τον 20ό αιώνα και περιλαμβάνει διάσημους πίνακες από μεγάλους Ευρωπαίους ζωγράφους. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: Α:

 • Ρέμπραντ: Αριστοτέλης με προτομή του Ομήρου.
 • Vermeer: Βερμέερ: Νεαρή γυναίκα με κανάτα με νερό
 • Van Eyck: Ecky: Η Τελευταία Κρίση
 • Brueghel ο Πρεσβύτερος: Μπρέγκελ Μπρέγκελ: Η συγκομιδή
 • Τιτσιάνος: Τίτιαν: Αφροδίτη και λαουτιέρης
 • Van Gogh: Madame Ginoux
 • Σεζάν: Νεκρή φύση με μήλα

Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 1.700 πίνακες ζωγραφικής για να θαυμάσετε.

Το δεύτερο τμήμα είναι αφιερωμένο στη γλυπτική και την τρισδιάστατη τέχνη και είναι το μεγαλύτερο σε ολόκληρο το μουσείο. Διαθέτει περισσότερα από 50.000 αντικείμενα και είναι αφιερωμένο κυρίως στην περίοδο της Αναγέννησης.

Η αμερικανική πτέρυγα

Φυσικά, το τμήμα που καλύπτει καλλιτέχνες από την αμερικανική ήπειρο δεν πρέπει να παραλείψετε να το επισκεφθείτε. Για τους Ευρωπαίους, αυτή η πτέρυγα είναι μάλλον εξωτική, καθώς δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα μουσεία στην Ευρώπη που να χαρτογραφούν την τέχνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τους επισκέπτες, η πτέρυγα αυτή παρέχει πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλα αντικείμενα κυρίως από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα.

Άλλες πτέρυγες του μουσείου που δεν χωρούσαν στη λεπτομερή επισκόπησή μας:

 • Αρχαία Εγγύς Ανατολή - πάνω από 7.000 αντικείμενα από τη Σουμερία, τη Βαβυλώνα και το Ελάμ
 • Αφρική, Ωκεανία και Νότια Αμερική - πάνω από 11.000 αντικείμενα που κυμαίνονται από αυστραλιανές τοιχογραφίες έως μνημεία των Ίνκας
 • Όπλα και πανοπλίες - μια εξαιρετικά δημοφιλής έκθεση με πάνω από 14.000 στρατιωτικά αντικείμενα που κυμαίνονται από ιαπωνικά σπαθιά του 5ου αιώνα έως πυροβόλα όπλα του 20ού αιώνα
 • Ένδυση και μόδα - πάνω από 35.000 δείγματα μοντέρνων κοστουμιών και αξεσουάρ, που συχνά φιλοξενούν εκθέσεις διάσημων σχεδιαστών μόδας
 • Μουσικά όργανα - πάνω από 5.000 εκθέματα μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο σε όλη την ιστορία
 • Robert Lehman Collections - ιδιωτική συλλογή ευρωπαϊκής ζωγραφικής

Κτίριο ΜΕΤ και roof garden

Το ίδιο το κτίριο του μουσείου αποτελεί ήδη ένα αξιοσημείωτο τμήμα του μουσείου, το αρχικό τμήμα του οποίου είναι χτισμένο σε μνημειώδες στυλ Beaux-Arts. Το αρχικό τμήμα ολοκληρώθηκε το 1880, αλλά με την πάροδο των δεκαετιών επεκτάθηκε σταδιακά και προστέθηκε με νεωτεριστικές γυάλινες επεκτάσεις και συνεχίζει να επεκτείνεται σταδιακά περαιτέρω.

Συνολικά, το κτίριο έχει μήκος πάνω από 400 μέτρα και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων μουσειακών κτιρίων στον κόσμο.

Ένα εξαιρετικά δημοφιλές τμήμα του μουσείου είναι ο κήπος στον τελευταίο όροφο με ελεύθερη πρόσβαση, ο οποίος έχει θέα στο Σέντραλ Παρκ και στον ορίζοντα των πολυώροφων κατοικιών στη νότια πλευρά του. Θα βρείτε ένα καφέ, ένα μπιστρό, πολλές ξαπλώστρες και παγκάκια και πολύ πράσινο.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Η είσοδος ήταν προαιρετική για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά από το 2018 υπάρχει κανονικό εισιτήριο εισόδου.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 1:

 • Ενήλικες - 30 USD
 • Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών - 22 USD
 • Φοιτητές με έγκυρη κάρτα ISIC - 17 USD
 • Κάτω των 12 ετών - δωρεάν

Συνιστούμε να αγοράζετε τα εισιτήρια από την επίσημη ιστοσελίδα εκ των προτέρων, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τις συχνά πολύ μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Ανοιχτά τις Τρίτες, Τετάρτες, Πέμπτες και Κυριακές από τις 10:00-19:00, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα μέχρι τις 21:00.

Τις Τετάρτες, οι πύλες του μουσείου παραμένουν κλειστές.

Επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: metmuseum.org

Πώς να πάτε στο ΜΕΤ;

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης βρίσκεται στην Πέμπτη Λεωφόρο, περίπου στην άκρη του Central Park.

Μπορείτε να φτάσετε εδώ παίρνοντας το πράσινο μετρό 6, με κοντινότερη στάση την 86 St Lexington Av. ή από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Central Park, παίρνοντας το λεωφορείο M79-SBS από την E 79 St/5 Av (MET) έως την Columbus Av/w 80 St (AMoNH).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.