Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Αμερικανικό Μουσείο

Η εκτεταμένη έκταση του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Σέντραλ Παρκ, είναι σίγουρα ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στη Νέα Υόρκη. Το συγκρότημα των 25 κτιρίων στεγάζει κοσμήματα όπως πλήρεις σκελετούς μαμούθ και Τυραννόσαυρου Ρεξ, ένα μοντέλο φάλαινας σε φυσικό μέγεθος, έναν μετεωρίτη 31 τόνων και προβολές της αμερικανικής φύσης.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σεβαστά ιδρύματα του είδους του στον κόσμο και συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Τι να δείτε και οι συλλογές του μουσείου

Το AMNH, όπως συχνά αποκαλείται το μουσείο, περιλαμβάνει συλλογές με περισσότερα από 32 εκατομμύρια αντικείμενα, ενώ οι μόνιμες εκθέσεις του εκτείνονται σε 46 αίθουσες και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη τη φυσική ιστορία του πλανήτη Γη. Ποια είναι τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του μουσείου και τι δεν πρέπει να χάσετε;

Dioramata

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης είναι διάσημο για τα γιγαντιαία διοράματά του που απλώνονται σε διάφορες αίθουσες. Μερικά από τα πιο διάσημα περιλαμβάνουν ένα ομοίωμα μιας γιγαντιαίας φάλαινας μήκους 29 μέτρων στην αίθουσα Milstein Hall of Ocean Life ή περίτεχνες σκηνές αφρικανικών θηλαστικών που εμβαθύνουν σε απίστευτες λεπτομέρειες.

Αίθουσες δεινοσαύρων

Το πιο επισκέψιμο τμήμα του μουσείου είναι σίγουρα το τμήμα απολιθωμάτων του 4ου ορόφου. Εδώ βρίσκονται οι τεράστιοι πραγματικοί σκελετοί δεινοσαύρων, σε διάφορες αίθουσες που κυμαίνονται σε μέγεθος από 7 έως 20 μέτρα. Τα ακόλουθα εκθέματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

  • Τυραννόσαυρος rex
  • Απατόσαυρος - ο μεγαλύτερος σκελετός δεινοσαύρου πάνω από 25 μέτρα στο μουσείο
  • Μαμούθ
  • Brontops
  • και πολλά άλλα

Κέντρο Rose για τη Γη και το Διάστημα

Ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα πιο σύγχρονα τμήματα του μουσείου είναι το Κέντρο Διαστήματος Rose. Από το 1933, εκεί στεγάζεται το Πλανητάριο Hayden, το οποίο ανακατασκευάστηκε το 2000 σε ένα μεγάλο συγκρότημα αφιερωμένο στο διάστημα και στη διαμόρφωση της Γης.

Το ίδιο το κτίριο είναι συναρπαστικό, αποτελούμενο από έναν εξαώροφο κύβο που περιέχει μια σφαίρα 27 μέτρων που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η είσοδος ήταν προαιρετική, αλλά από το 2018, υπάρχει ένα τυπικό αντίτιμο εισόδου.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 1:

  • Ενήλικες - 28 usd
  • Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών - 22 usd
  • Φοιτητές με έγκυρη κάρτα ISIC - 22 usd
  • Κάτω των 12 ετών - Δωρεάν

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά στον επίσημο ιστότοπο για να επιταχυνθεί η ουρά.

Το μουσείο είναι ανοιχτό από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 10:00-17:30. Παραμένει κλειστό τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Επίσημη ιστοσελίδα: amnh.org

Πώς θα φτάσετε στο AMNH;

Ο σταθμός "81 St - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας" του μετρό της μπλε γραμμής A και C και της πορτοκαλί γραμμής B βρίσκεται κοντά στο μουσείο.

Από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Central Park, το λεωφορείο M79-SBS εκτελεί δρομολόγια από τη στάση E 79 St/5 Av. (MET) έως τη στάση Columbus Av/w 80 St (AMoNH).

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.