Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Πηγαίνοντας στο Νέα Υόρκη

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024

Η Νέα Υόρκη αποτελεί συχνό ταξιδιωτικό προορισμό και είναι εύκολα προσβάσιμη αεροπορικώς από όλες τις ηπείρους.

Διεθνείς πτήσεις

Εάν πετάτε προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ο προορισμός σας είναι πιθανότατα η Νέα Υόρκη και μόνο η Νέα Υόρκη. Γι' αυτό υπάρχουν δεκάδες πτήσεις την ημέρα από κάθε μεγάλη και μικρή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Αλλά υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη από πολλά μεγάλα αεροδρόμια της Ασίας, από όλη τη Λατινική Αμερική, ακόμη και από την Αφρική και την Αυστραλία.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Νέα Υόρκη

Πτήσεις εσωτερικού

Η Νέα Υόρκη είναι επίσης ένας τεράστιος κόμβος για πτήσεις εσωτερικού που κατευθύνονται προς τα εδώ από όλα τα μεγάλα και μικρότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Γενικά, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Southwest ή η JetBlue.

Οι ναύλοι απλής μετάβασης από τη Νέα Υόρκη σε όλες τις ΗΠΑ κυμαίνονται μεταξύ 80 usd και 150 usd.

Οι γραμμές από τη Νέα Υόρκη προς τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ συχνά πετούν αρκετές φορές την ώρα, καθιστώντας τα αεροπλάνα την πιο συχνή μορφή εγχώριας μεταφοράς.

Αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη διαθέτει 2 μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, ένα μεγάλο αεροδρόμιο εσωτερικού και αρκετά μικρότερα αεροδρόμια στη γύρω περιοχή.

Περιστασιακά θα βρείτε πτήσεις προς τον μεγάλο εγχώριο κόμβο, La Guardia LGA. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να πετάξετε εδώ είναι με ανταπόκριση στις ΗΠΑ ή στον Καναδά.

Το τέταρτο αεροδρόμιο που μπορεί να συναντήσετε στο δρόμο σας προς τη Νέα Υόρκη είναι το Newburgh SWF, το οποίο χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (σήμερα π.χ. PLAY) και απέχει πάνω από 100 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν και άλλα πολύ μικρά αεροδρόμια στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης με κίνηση μόνο εσωτερικού. Συνήθως εξυπηρετούνται από όχι περισσότερες από 10-15 πτήσεις την ημέρα από άλλα μεγάλα αεροδρόμια στις ανατολικές ΗΠΑ. Παραδείγματα αυτών των αεροδρομίων είναι Long Island Islip ISP, Westchester County HPN, Trenton TTN.

Με λεωφορείο

Τα υπεραστικά λεωφορεία ή τρένα είναι μια εναλλακτική διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία των εταιρειών Megabus, Boltbus, Greyhound και τώρα Flixbus συνδέουν τη Νέα Υόρκη με κοντινές πόλεις όπως η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια και η Ουάσινγκτον με απευθείας δρομολόγια, για τα οποία τα εισιτήρια διατίθενται με 1 usd ή και δωρεάν σε ώρες προπώλησης. Συνήθως, οι προπωλήσεις αρχίζουν να εμφανίζονται 2 μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Οι στάσεις διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, όπως και οι συγκεκριμένες εταιρείες ανάλογα με τη γραμμή που εξυπηρετείται. Μπορείτε πάντα να μάθετε πού αναχωρεί το λεωφορείο από το Μανχάταν όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας από/προς Νέα Υόρκη.

Ο μεγαλύτερος σταθμός λεωφορείων είναι ο σταθμός Port Authority κοντά στην Times Square.

Με τρένο

Τα τρένα τηςAmtrak συνδέουν τη Νέα Υόρκη με τις ίδιες κοντινές πόλεις σε λίγο υψηλότερη τιμή, αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο ταξιδιού. Επιπλέον, ποιος δεν θα ήθελε να κατέβει, ας πούμε, στον πρωτοφανή τερματικό σταθμό Grand Central Terminal;

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.