Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Μουσείο Guggenheim

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024
Μουσείο Guggenheim

Το Μουσείο Solomon R. Guggenheim είναι η πιο διάσημη γκαλερί μοντέρνας τέχνης, κυρίως αφηρημένης. Είναι το πρώτο από μια σειρά μουσείων του Ιδρύματος Guggenheim που βρίσκονται πλέον σε όλο τον κόσμο.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Το εντυπωσιακό, ασυνήθιστο και προκλητικό κτίριο του μουσείου βρίσκεται στη γωνία της 5ης. Avenue και της 89ης οδού. Street και περιλαμβάνει εκατοντάδες έργα σύγχρονης τέχνης κορυφαίων μεγαλοτέρων, όπως ο ίδιος ο Guggenheim, ο Σεζάν, ο Βίνσεντ βαν Γκογκ και ο Εντουάρ Μανέ.

Οι συλλογές Guggenheim

Το κύριο μέρος της έκθεσης είναι η αρχική συλλογή του Salomon Guggenheim, ο οποίος επικεντρώθηκε κυρίως σε αφηρημένους καλλιτέχνες του μεσοπολέμου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι.

Συντονιστείτε στην επίσκεψή σας στο μουσείο με τη δική μας επιλογή των διάσημων έργων που θα δείτε εδώ:

 • Paul Cézanne: Άνθρωπος με διπλωμένα χέρια
 • Juan Gris: Σπίτια στο Παρίσι
 • Wassily Kandinsky: Κυρίαρχη καμπύλη
 • Edouard Manet: Μπροστά στον καθρέφτη
 • Vincent van Gogh: Οι λόφοι του Saint Rémy
 • Camille Pissarro: Camille Pissarro: Pissarro: Τοπίο στο Pontoise
 • Fernand Léger: Léger: The Smokers
 • Amedeo Modigliani: Γυμνότητα

Κτίριο μουσείου

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Guggenheim προσελκύει επίσης την προσοχή. Το μοντερνιστικό κτίριο χτίστηκε μεταξύ 1956 και 1959 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright. Η εσωτερική ράμπα χωρίς υποστυλώματα σχεδιάστηκε από τον πολιτικό μηχανικό Jaroslav Josef Polívka.

Το στρογγυλό και σχετικά χαμηλό κυλινδρικό κτίριο έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη γύρω ανάπτυξη ορθογώνιων ουρανοξυστών και παρά το γεγονός ότι κυριολεκτικά πνίγεται ανάμεσά τους, χάρη στον πρωτότυπο σχεδιασμό του και τη λευκή πρόσοψή του ξεχωρίζει με διαφορά.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου Guggenheim έχουν ως εξής:

 • Τετάρτη-Παρασκευή και Κυριακή-Δευτέρα: 11:00-18:00.
 • Το Σάββατο: 15:00 μ.μ: 11:00-20:00
 • Τρίτη: κλειστά

Οι τιμές των εισιτηρίων διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία:

Κάθε Σάββατο από τις 18:00-20:00 υπάρχει προαιρετικό εισιτήριο εισόδου, ωστόσο το εισιτήριο αυτό πρέπει να κλείνεται ηλεκτρονικά, ιδανικά τουλάχιστον 3 εβδομάδες νωρίτερα.

Επίσημος δικτυακός τόπος του μουσείου: www.guggenheim.org

Πώς θα φτάσετε στο μουσείο;

Το Μουσείο Guggenheim βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο, ακριβώς δίπλα στο Central Park. Οι λεωφορειακές γραμμές M1, M2, M3 και M4 σταματούν ακριβώς μπροστά από το μουσείο.

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι ο 86 St , 670 μέτρα νοτιοανατολικά της εισόδου, από τον οποίο διέρχονται οι πράσινες γραμμές 4, 5 και 6.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.