Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Γύρω από το Νέα Υόρκη

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024

Ξεχάστε την περιήγηση στη Νέα Υόρκη χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες ή ταξί. Θα μπορέσετε να περπατήσετε σε μέρη του Μανχάταν, αλλά ποτέ σε όλο το Μανχάταν. Στη Νέα Υόρκη, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το μετρό.

Συγκρίνετε τις τιμές των ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης στο booking.com

Εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Νέα Υόρκη έχει ένα ενιαίο σύστημα κομίστρου για τις γραμμές του μετρό και τα λεωφορεία της MTA.

OMNY ανέπαφη πληρωμή

Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη αγοράς κάρτας μετρό, αλλά το σύστημα ανέπαφων πληρωμών OMNY είναι πλέον σε εφαρμογή. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανονική χρεωστική, πιστωτική ή επαναφορτιζόμενη κάρτα σας για να πληρώσετε το εισιτήριό σας και φυσικά μπορείτε επίσης να πληρώσετε με το κινητό σας τηλέφωνο ή το Apple Watch και παρόμοιες μεθόδους.

Απλά τοποθετήστε την κάρτα/το κινητό/το ρολόι σας στον αναγνώστη όταν μπαίνετε στο μετρό ή το λεωφορείο και το κόμιστρο θα μετρηθεί. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την είσπραξη εισιτηρίων, οι τιμές είναι οι ίδιες όπως όταν χρησιμοποιείτε την κλασική χάρτινη κάρτα του Μετρό.

 • 1 διαδρομή - 2,90 USD
 • 7 ημέρες - 34 USD

Στην πράξη, το σύστημα έχει οριστεί σε εβδομαδιαίο όριο για το ποσό που μπορεί να χρεωθεί στην κάρτα σας. Εάν κάνετε 12 ή περισσότερες διαδρομές, πρέπει μεν να σαρώνετε την κάρτα κάθε φορά, αλλά δεν θα χρεώνονται χρήματα πάνω από το ποσό των 34 usd εντός μιας εβδομάδας.

Χάρτινη κάρτα μετρό

Η λεγόμενη κάρτα μετρό εξακολουθεί να ισχύει. Αυτή η ίδια χρεώνεται 1 usd και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αναπληρωθεί πολλές φορές (μόνο πολυήμερες). Στη συνέχεια, οι ναύλοι χωρίζονται σε απλούς ή χρονικούς ναύλους. Πιθανότατα θα έχετε την Κάρτα Μετρό από τη διαδρομή σας από το αεροδρόμιο, οπότε μην την πετάξετε.

Ναύλοι των δημόσιων συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης:

 • Τοενιαίο εισιτήριο κοστίζει 2, 90 δολάρια.
 • Η κάρτα απεριορίστων διαδρομών7 ημερών κοστίζει 34 δολάρια .
 • Μια κάρτα απεριόριστης διάρκειας 30 ημερών κοστίζει $132 .

Ενώ οι κάρτες 7 ημερών και 30 ημερών είναι επαναφορτιζόμενες, η κάρτα μονής διαδρομής κοστίζει 1 usd, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Επιπλέον, πρέπει πάντα να αγοράζονται δύο διαδρομές, οπότε το χαμηλής αξίας χάρτινο εισιτήριο στη Νέα Υόρκη είναι 6,80 usd: 5,50 usd για δύο διαδρομές + το 1 δολάριο κόστος της κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της αρχής μεταφορών στη διεύθυνση mta.info.

Single ride

Αν πραγματικά σκοπεύετε να ταξιδέψετε μόνο μία φορά και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας πιστωτική κάρτα, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μία διαδρομή από το μηχάνημα, εκτός από την κάρτα Metro Card.

Το εισιτήριο δεν μεταβιβάζεται και κοστίζει 3,25 usd.

Από πού να αγοράσετε κάρτα μετρό;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από τους αυτόματους πωλητές σε όλους τους σταθμούς του μετρό, όπου μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή πιστωτική κάρτα. Μπορούν επίσης να αγοραστούν σε πολλά περίπτερα ή σούπερ μάρκετ, δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Πού πληρώνουν τα κόμιστρα τα ΜΤΑ;

Μπορείτε να πληρώνετε ανέπαφα στους τερματικούς σταθμούς OMNY και να χρησιμοποιείτε την κάρτα Metro Card σε όλες τις γραμμές του μετρό της Νέας Υόρκης (πάντα σε όλο το μήκος της γραμμής του μετρό) και στις γραμμές λεωφορείων Local ή Select Bus Service (SBS).

Το εισιτήριο ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές με την ένδειξη M, Q, B, Bx ή SIM, δηλαδή σε όλες τις γραμμές στο Μανχάταν, το Κουίνς, το Μπρούκλιν, το Μπρονξ και το Στάτεν Άιλαντ. Από την άλλη πλευρά, ισχύει ειδικό ενιαίο κόμιστρο στις γραμμές express (με την ένδειξη X) 6,75 usd. Ωστόσο, οι τουρίστες δεν θα συναντήσουν πολλά από αυτά.

Τα εισιτήρια ή οι ανέπαφες πληρωμές της MTA ισχύουν επίσης στο τραμ του Roosevelt Island.

Οι ναύλοι MTA δεν ισχύουν στις σιδηροδρομικές γραμμές ή για ταξίδια προς το Νιου Τζέρσεϊ.

Τι γίνεται με τις μετεπιβιβάσεις;

Οι μετεπιβιβάσεις μπορεί να είναι λίγο περίπλοκες στη Νέα Υόρκη, αλλά αν μετεπιβιβαστείτε από μια γραμμή του μετρό σε μια άλλη εντός του ίδιου σταθμού μετεπιβίβασης, δεν περνάτε από κανένα τουρνικέ. Αντίθετα, αν πάρετε το μετρό και το λεωφορείο, θα υπάρχουν πάντα δύο ξεχωριστές διαδρομές.

Μετρό

Λόγω του μεγέθους της, η Νέα Υόρκη εξυπηρετείται από 25 γραμμές, οι οποίες διακρίνονται με γράμματα και χρώματα . Πολλές από αυτές μοιράζονται τις διαδρομές τους στο ίδιο το Μανχάταν και χωρίζονται μόνο όταν ταξιδεύουν προς τα προάστια του Μπρονξ, του Κουίνς ή του Μπρούκλιν.

Το μετρό της Νέας Υόρκης λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Σε ώρες αιχμής, το μετρό λειτουργεί σχεδόν κάθε λίγα λεπτά, αλλά τη νύχτα τα διαστήματα μπορούν να επεκταθούν σημαντικά και να φτάσουν μέχρι και τη μισή ώρα.

Επειδή το μετρό της Νέας Υόρκης είναι το πιο συνηθισμένο μέσο μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσετε, συγκεντρώσαμε τις λεπτομέρειες σε ξεχωριστό κεφάλαιο Metro New York.

Λεωφορεία MTA

Στη Νέα Υόρκη δεν υπάρχουν πολλές μετακινήσεις με λεωφορεία, τουλάχιστον μέχρι να μιλήσουμε για τουρίστες. Τα λεωφορεία χαρακτηρίζονται από ένα γράμμα και έναν αριθμό, όπου το γράμμα υποδηλώνει την περιοχή στην οποία λειτουργεί το λεωφορείο (M = Μανχάταν, Bx = Μπρονξ, B = Μπρούκλιν, Q = Κουίνς- S = Στάτεν Άιλαντ). Στη συνέχεια, ο αριθμός συμπληρώνει τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία λεωφορείου ειδικά για τοπικές σύντομες διαδρομές, για παράδειγμα στην περιοχή του Central Park ή στο Μπρούκλιν και το Κουίνς.

Τα λεωφορεία έχουν επίσης σημαντική χρησιμότητα στο Staten Island, όπου δεν υπάρχει δίκτυο μετρό, καθώς και για ταξίδια προς το La Guardia LGA, το οποίο επίσης δεν εξυπηρετείται από το μετρό.

Κατά την επιβίβαση, βάζετε την κάρτα Metro Card στον επικυρωτή, ο οποίος διαβάζει την κάρτα και την επιστρέφει, ενώ όταν χρησιμοποιείτε ανέπαφη πληρωμή, απλώς κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο/την κάρτα σας στον αναγνώστη κατά την επιβίβαση.

Οι στάσεις γίνονται με σήμα, οπότε πρέπει πάντα να τραβάτε το κίτρινο κορδόνι κατά μήκος των παραθύρων ή να πατάτε το κουμπί "Stop" για να κατεβείτε.

Όλα τα αστικά λεωφορεία λειτουργούν από την MTA, την ίδια εταιρεία που λειτουργεί και το μετρό.

Για χάρτες κάθε διαδρομής ανά περιοχή, επισκεφθείτε τη διεύθυνση web.mta.info/maps.

Τελεφερίκ "Tramway"

Όταν βαρεθείτε τη διαδρομή με το μετρό, επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ.

Το αναρτημένο τελεφερίκ της Νέας Υόρκης εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του Roosevelt Island και της 53rd Street και της 2nd Street. Λεωφ. Οι διαδρομές πραγματοποιούνται με διαφορά 7-15 λεπτών και λειτουργούν από τις 6:00 π.μ. έως τις 2:00 π.μ. (έως τις 3:30 π.μ. τις Παρασκευές και τα Σάββατα). Τα κόμιστρα πληρώνονται με την κάρτα MetroCard και το πρόγραμμα των ναύλων είναι πανομοιότυπο.

Το τελεφερίκ προς το Roosevelt Island αναφέρεται ως "Τραμ", αν και δεν έχει καμία σχέση με το τραμ όπως το φανταζόμαστε.

Επίσημη ιστοσελίδα: rioc.ny.gov/302/Tram

Βάρκες στον ποταμό East River (φέρι)

Δώστε πικάντικη γεύση στην επίσκεψή σας στη Νέα Υόρκη με ένα θέαμα από το νερό. Κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του Μανχάταν, θα βρείτε σήμερα 6 τακτικές γραμμές πλοίων και 1 ειδικό πλοίο Staten Island Ferry, βλ. παρακάτω.

Τα πλοία εκτελούν συνήθως δρομολόγια από τις 6 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Για λεπτομερές πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση ferry.nyc/routes-and-schedules.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτα MetroCard για την κρουαζιέρα και πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο πριν από την επιβίβαση. Υπάρχουν μηχανήματα στην αποβάθρα και το εισιτήριο κοστίζει 2,75 usd για μία διαδρομή. Τα παιδιά κάτω των 110 εκατοστών ταξιδεύουν δωρεάν.

Staten Island Ferry

Για τις μετακινήσεις προς το Staten Island, ένα δωρεάν πλοίο αναχωρεί κάθε 30 λεπτά.

Θα πρέπει να πάρετε την κρουαζιέρα ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Staten Island. Πλέει παράλληλα με το Άγαλμα της Ελευθερίας και προσφέρει όχι μόνο μια όμορφη θέα του αγάλματος, αλλά κυρίως όλου του Downtown Manhattan.

Μόλις φτάσετε στο Staten Island, μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε γρήγορα στο επόμενο πλοίο και να επιστρέψετε μέσα σε ένα λεπτό. Πολλοί άνθρωποι θα τρέξουν μαζί σας, όλοι οι τουρίστες ταξιδεύουν με αυτόν τον τρόπο. Το πλοίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Επίσημες πληροφορίες και χρονοδιάγραμμα: www.siferry.com

Ταξί, Uber, Lyft

Τα κίτρινα ταξί που είναι τόσο χαρακτηριστικά για τη Νέα Υόρκη θα είναι το καθημερινό σας στέκι στους δρόμους του Μανχάταν. Αν χρειάζεστε μια γρήγορη και βολική διαδρομή, χαιρετήστε.

Τα ταξί στη Νέα Υόρκη κοστίζουν περίπου 3,50 usd για την επιβίβαση (ποικίλλει από μέρα σε μέρα) και στη συνέχεια 0,5 usd για κάθε 300 μέτρα. Μπορείτε να πληρώσετε τόσο με μετρητά όσο και με πιστωτικές κάρτες.

Ελέγξτε το nyc.gov/taxi-fare για τις τρέχουσες τιμές.

Για παράδειγμα, η τιμή από το αεροδρόμιο JFK προς το Μανχάταν είναι περίπου 55 usd.

Στη Νέα Υόρκη, οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων όπως η Uber και η Lyft είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Ειδικά μεταξύ των ωρών περίπου 7:00 π.μ. και 4:00 μ.μ., το Uber ή το Lyft είναι συνήθως φθηνότερο από τα κανονικά ταξί. Από την άλλη πλευρά, τις ώρες αιχμής της ημέρας, όταν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, οι υπηρεσίες αυτές είναι συχνά ακριβότερες.

Μεταφορά στο Νιου Τζέρσεϊ

Στο δρόμο σας προς την άλλη πλευρά του ποταμού Hudson, αφήνετε τη Νέα Υόρκη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και εισέρχεστε στο Νιου Τζέρσεϊ. Από τουριστικής άποψης, δεν υπάρχουν πολλά να δείτε εδώ, αλλά οι τιμές των καταλυμάτων μπορεί να είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από ό,τι στο Μανχάταν, οπότε αξίζει να μείνετε στο Νιου Τζέρσεϊ.

Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει εισιτήριο MTA σε κανένα μέσο μεταφοράς μεταξύ Μανχάταν και Νιου Τζέρσεϊ.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για ταξίδια μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ:

 • Πλοία - η πιο ενδιαφέρουσα και γρήγορη μορφή μεταφοράς, αν ζείτε στην ακτή, προσφέρεται από τα πολυάριθμα πλοία της NY Waterway (επίσημη ιστοσελίδα: nywaterway.com/FerryRoutesSchedules). Τα φθηνότερα εισιτήρια απλής μετάβασης ξεκινούν από 9 usd.
 • Τρένα PATH - η πιο πολυσύχναστη, πιο βολική και φθηνότερη μορφή μεταφοράς. Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια από το Νιούαρκ, το Τζέρσεϊ Σίτι και το Χομπόκεν προς το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου καθώς και προς το κεντρικό Μανχάταν (33η οδός).
  • Δρομολόγια, χάρτες
  • Τιμή 5,50 usd για δύο διαδρομές (ανεξαρτήτως απόστασης) + 1 usd για μια κάρτα Metro Card, αλλά όχι για εισιτήρια 7 ή 30 ημερών.
 • Τρένα NJ Transit - συνδέουν τον κεντρικό σταθμό Penn Station με το Νιούαρκ και με προορισμούς πιο μακριά στο Νιου Τζέρσεϊ
 • Λεωφορεία - δεκάδες γραμμές λεωφορείων προσφέρουν πολυάριθμες συνδέσεις, αλλά δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα κόστους σε σχέση με τα τρένα, πολύ λιγότερο πλεονέκτημα χρόνου, και είναι σημαντικά πιο δύσκολο να βρείτε τη σωστή στάση

Η ταχύτερη εξυπηρέτηση παρέχεται από τα τρένα, τα οποία μπορούν να σας μεταφέρουν στο Jersey City ή το Hoboken σε 10 λεπτά και στο Newark σε περίπου 20 λεπτά.

Μεταφορά στο Long Island

Αν, από την άλλη πλευρά, ζείτε στο Long Island, εκτός από τις γραμμές του μετρό που κινούνται εντός των ορίων της πόλης της Νέας Υόρκης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πολύ ταχύτερο LIRR, ή αλλιώς Long Island RailRoad.

Ενώ τα τρένα του LIRR λειτουργούν από την MTA, τα κόμιστρα που ισχύουν για το μετρό και τα λεωφορεία της Νέας Υόρκης δεν ισχύουν για αυτές τις υπηρεσίες, ακόμη και όταν ταξιδεύετε εντός των ορίων της πόλης. Έτσι, πρέπει πάντα να αγοράζετε μεμονωμένα εισιτήρια, τα οποία υπολογίζονται με βάση την απόσταση και το αν ταξιδεύετε σε ώρες αιχμής ή εκτός αιχμής.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.