Νέα Υόρκη νύχτα
Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Νέα Υόρκη

Καιρός σε Νέα Υόρκη και καλύτερη ώρα για να πάτε

David Eiselt ενημερωμένο 9. 1. 2024

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε ένα υγρό ηπειρωτικό κλίμα που προσφέρει στον τόπο και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ενώ μπορείτε να υπολογίζετε σε πιο συχνές βροχές την άνοιξη, το καλοκαίρι θα βιώσετε μια τιμωρητική ζέστη με θερμοκρασίες στους 30 βαθμούς, που επιδεινώνονται από τα τσιμεντένια κτίρια. Το φθινόπωρο φέρνει πιο δροσερό καιρό χωρίς βροχοπτώσεις, και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να περιμένετε θερμοκρασίες γύρω από το μηδέν.

Κλείστε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη με έκπτωση εκτός εποχής

Χάρη στη θέση της κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, η Νέα Υόρκη μπορεί να σας εκπλήξει όταν μια χιονοθύελλα έρχεται μια ηλιόλουστη μέρα του Ιανουαρίου με θερμοκρασίες γύρω στους 15°C και αρκετές δεκάδες εκατοστά χιονιού να πέφτουν μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και οι όποιες χιονοστιβάδες δεν διαρκούν πολύ - το χιόνι λιώνει εύκολα στους δρόμους της πόλης.

Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του έτους

Τι καιρό να περιμένετε στη Νέα Υόρκη ανά μήνα του έτους;

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο καιρός στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο είναι λίγο απρόβλεπτος. Μπορεί να χιονίσει πολύ δυνατά, να βρέξει πολύ δυνατά, να έχει παγωμένους ανέμους από τη στεριά ή θερμότερους ανέμους από τον ωκεανό... Όπως και να έχει, οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 4°C και ο παγετός και το χιόνι δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά ούτε και σιδερένιο κανόνα.

Συχνά έχει συννεφιά και κάνει κρύο. Έτσι, ο Ιανουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να επισκεφθείτε μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις ή χόκεϊ. Και φυσικά τα εμπορικά κέντρα, τα οποία εξακολουθούν να έχουν τεράστιες μεταχριστουγεννιάτικες εκπτώσεις για τις πρώτες δύο περίπου εβδομάδες του έτους.

Ο καιρός τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες χιονοπτώσεις, δίνοντάς σας την ευκαιρία να γνωρίσετε τη Νέα Υόρκη σε ένα ρομαντικό λευκό σκηνικό. Οι βαριές συμφορές όπου η κυκλοφορία καταρρέει κάτω από τις χιονοστιβάδες είναι σπάνιες, αλλά οι ζεστές αδιάβροχες μπότες θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμες.

Οι μέσες θερμοκρασίες ανεβαίνουν στους 5°C περίπου, αλλά οι παγετοί κάτω από -5°C δεν αποτελούν εξαίρεση.

Καιρός Μάρτιος

Ο Μάρτιος είναι και πάλι ένας μήνας με πολύ ευμετάβλητο καιρό. Μπορεί ακόμα να έχετε έντονες χιονοπτώσεις, αλλά και συνεχείς ηλιόλουστες ημέρες με καθαρό αέρα και φρέσκο άνεμο. Σε κάθε περίπτωση, τα ζεστά ρούχα και οι μπότες που είναι ανθεκτικές στο χιόνι ή στο νερό είναι απαραίτητα.

Οι μέσες θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Μαρτίου ανεβαίνουν στους 10°C και οι χιονοπτώσεις δίνουν τη θέση τους σε βροχές. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, θα περάσουν γρήγορα και θα αντικατασταθούν από μερικώς συννεφιασμένο ουρανό.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται στους 16-17°C κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του Απριλίου, και ακόμη και ο γενικός χαρακτήρας του καιρού αλλάζει προς ημέρες που θα είναι ευχάριστες για να περάσετε κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Ο άνεμος δεν είναι σχεδόν τόσο δυσάρεστα ψυχρός και παρόλο που εξακολουθεί να βρέχει λίγο πολύ όσο και όλους τους άλλους μήνες, πρόκειται συνήθως μόνο για μικρότερες βροχές.

Ο καιρός τον Μάιο

Το καλοκαίρι χτυπάει την πόρτα τον Μάιο και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν συνήθως στους 23°C με συχνή ηλιοφάνεια ή μερική συννεφιά. Οι μέρες μεγαλώνουν και ο ευχάριστος καιρός προσκαλεί σε μεγάλους περιπάτους στο Μανχάταν και στις όχθες του ποταμού με όμορφη θέα.

Η βροχή δεν είναι ενοχλητική, καθώς συνήθως βρέχει μόνο για λίγα λεπτά.

Ο καιρός τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο οι θερμοκρασίες συνήθως ανεβαίνουν πάνω από τους 27°C και οι 30άρες δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά αυτό μετριάζεται από τη θαλάσσια αύρα και τις συχνές, αν και συνήθως πολύ σύντομες, βροχές. Η βροχή συνήθως εκδηλώνεται το απόγευμα και το βράδυ, οπότε δεν θα διαταράξει πολύ το πρόγραμμα της πόλης σας.

Καιρός τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους με μέσες θερμοκρασίες μεταξύ 30 και 32°C και συχνές βραδινές καταιγίδες. Ωστόσο, λόγω των πολυώροφων κτιρίων και των σκιερών δρόμων, η παραμονή σε αυτές τις θερμοκρασίες μπορεί να μην είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.

Επιπλέον, μπορείτε πάντα να δροσιστείτε στη θάλασσα στο Coney Island, η οποία έχει θερμοκρασία γύρω στους 23°C, ή να φωλιάσετε κάτω από τη σκιά των δέντρων στο Central Park.

Καιρός τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τον τυπικό καλοκαιρινό καιρό, με ηλιόλουστο ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας, βροχές και καταιγίδες το βράδυ και θερμοκρασίες μεταξύ 27°C και 32°C. Προς το τέλος του μήνα, ωστόσο, ο καιρός ψύχεται ήδη στους πιο ευχάριστους 26 °C.

Ο Αύγουστος είναι επίσης ιδανικός για μια μέρα στη θάλασσα στο Coney Island.

Ο καιρός τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικός μήνας για ένα χαλαρωτικό καλοκαιρινό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι στα καλοκαιρινά υψηλά επίπεδα των 25 °C και ο καιρός είναι γενικά ευχάριστα μερικώς συννεφιασμένος με σύντομες, αν και αρκετά συχνές, μόνο βροχές. Αλλά σε ένα αστικό περιβάλλον με τόσα πολλά "κλειστά" αξιοθέατα, η βροχή δεν θα επηρεάσει πραγματικά καθόλου τις διακοπές σας.

Το κολύμπι στη θάλασσα εξακολουθεί να είναι εφικτό, αν και η θερμοκρασία του νερού έχει ήδη πέσει και κυμαίνεται μεταξύ 19 και 23 °C.

Καιρός τον Οκτώβριο

Χάρη στην επιρροή του υγρού ωκεάνιου κλίματος, όταν το πράσινο της Νεβορίας έχει άφθονη υγρασία όλο το χρόνο, το φθινόπωρο είναι όμορφα πολύχρωμο. Τα δέντρα αρχίζουν να παίρνουν πλούσιες αποχρώσεις του κόκκινου, του χρυσού και του φωτεινού κίτρινου από το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, κάνοντας μια βόλτα στο Central Park μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι πολύ ευχάριστες και κυμαίνονται μεταξύ 15 και 20 °C.

Καιρός Νοέμβριος

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, το πολύχρωμο φθινόπωρο κορυφώνεται και διαρκεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ο περίπατος στα πάρκα της Νέας Υόρκης είναι απλά όμορφος.

Η θερμοκρασία πέφτει κατά μέσο όρο στους 12 °C και συχνά πνέει ένας δροσερός άνεμος. Ασυνήθιστα, ωστόσο, οι βροχές είναι οι λιγότερες του έτους και έτσι ο Νοέμβριος συνιστάται επίσης ανεπιφύλακτα για μια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη.

Καιρός Δεκέμβριος

Ο καιρός αποκτά χειμωνιάτικο χαρακτήρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 5 έως 7 °C και περιστασιακές (αλλά συνήθως σύντομες) βροχοπτώσεις, με περιστασιακή χιονόπτωση. Ωστόσο, το λευκό κρύο δεν είναι τόσο συνηθισμένο τον Δεκέμβριο και συνήθως έρχεται σε μεγαλύτερο βαθμό κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Αν και ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τις μικρότερες ημέρες, είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς μήνες για τους τουρίστες. Η Νέα Υόρκη είναι γνωστή για τον πλούσιο προχριστουγεννιάτικο στολισμό της και τους πολυσύχναστους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ, όταν αμέτρητα πολυκαταστήματα παραμένουν ανοιχτά για παρατεταμένες ώρες.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Νέα Υόρκη - Οποιαδήποτε στιγμή για οτιδήποτε

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
χιόνι
2 °C
Φεβρουάριος
χιόνι
4 °C
Μάρτιος
βροχερό
9 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
14 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
20 °C
Ιούνιος
ήλιος
25 °C
Ιούλιος
ήλιος
28 °C
Αύγουστος
ήλιος
27 °C
Σεπτέμβριος
ηλιόλουστο
23 °C
Οκτώβριος
βροχερό
17 °C
Νοέμβριος
βροχερό
11 °C
Δεκέμβριος
χιόνι
6 °C

Πότε να πάτε στο Νέα Υόρκη

Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη οποιαδήποτε εποχή του έτους. Ο καιρός είναι ο τυπικός αστικός καιρός που γνωρίζουμε από την πατρίδα μας, οπότε δεν χρειάζεται να υπολογίζετε κάθε βαθμό θερμοκρασίας ή κάθε χιλιοστό βροχόπτωσης. Αν πρόκειται να βρέξει, απλά επιλέξτε ένα από τα πολλά εσωτερικά αξιοθέατα και περάστε την ώρα σας στη ζεστασιά της στέγης.

Τα 10 φθηνότερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για περιστασιακή πεζοπορία στην πόλη, καθώς και η άνοιξη, όταν οι θερμοκρασίες έξω είναι οι πιο ευχάριστες. Ωστόσο, υπάρχει κάτι για κάθε εποχή στη Νέα Υόρκη.

Οι χειμώνες μπορεί να ταλαιπωρούνται από ψυχρούς ανέμους, αλλά θα προσελκύσουν πλούσιους προχριστουγεννιάτικους στολισμούς, shopaholics για χριστουγεννιάτικα ψώνια και πρωτοχρονιάτικες εκπτώσεις, και αν είστε τυχεροί, θα δείτε τη Νέα Υόρκη στη ρομαντική, χιονισμένη της μορφή.

Ηάνοιξη είναι μια καλή εποχή για να επισκεφθείτε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο. Τα ανθισμένα πάρκα, οι ευχάριστες θερμοκρασίες και ο χαλαρωτικός καιρός προσκαλούν σε μεγάλους περιπάτους σε όλη την πόλη.

Τα καλοκαίρια μπορεί να είναι δυσάρεστα ζεστά, αλλά στη Νέα Υόρκη μπορείτε πάντα να κρυφτείτε στη σκιά των ουρανοξυστών ή των δέντρων στα πολλά πάρκα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα.

Τοφθινόπωρο είναι θεαματικό με τα πολύχρωμα δέντρα, τις ευχάριστες θερμοκρασίες και, παραδόξως, τη χαμηλότερη βροχόπτωση του έτους.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.