Ellis Island

Νήσος Έλις

Το Ellis Island, που βρίσκεται κοντά στο Liberty Island και το Άγαλμα της Ελευθερίας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της Νέας Υόρκης και δεν πρέπει να παραλείψετε να το επισκεφθείτε.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Στο σημείο αυτό βρισκόταν ο κύριος σταθμός μετανάστευσης, από τον οποίο περνούσαν όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες που έρχονταν στη Νέα Υόρκη για να ζήσουν το αμερικανικό τους όνειρο. Συνολικά, περισσότεροι από 12 εκατομμύρια μετανάστες πέρασαν από το κτίριο μετανάστευσης στο Ellis Island.

Σήμερα, ο χώρος λειτουργεί ως ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο για τη μετανάστευση, η οποία αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της λειτουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νησί των Δακρύων, Νησί της Ελπίδας

Το παρατσούκλι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Ellis Island από τον Charles Guggenheim στο ντοκιμαντέρ του είναι ίσως το πιο κατάλληλο για το νησί.

Ο Ομοσπονδιακός Σταθμός Μετανάστευσης στο Ellis Island λειτούργησε από το 1892 έως το 1954 ως ενιαίο σημείο επεξεργασίας των αιτήσεων μετανάστευσης και εισόδου στις ΗΠΑ. Μόνο μετά το 1954 οι αιτήσεις μπορούσαν να υποβάλλονται σε ξένες πρεσβείες.

Μέχρι τότε, μόνο στο Ellis Island λαμβάνονταν αποφάσεις σχετικά με το αν οι μετανάστες θα γίνονταν δεκτοί ή θα στέλνονταν πίσω στις χώρες καταγωγής τους. Και γι' αυτό το μέρος αυτό συνδύαζε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, αλλά και τα δάκρυα και την κατάρρευση ενός ονείρου όταν αρνούνταν την είσοδο στη χώρα...

Μουσείο Μετανάστευσης - είσοδος και πληροφορίες

Σήμερα, το εκτεταμένο κτίριο του Τμήματος Μετανάστευσης λειτουργεί ως ένα μεγάλο τριώροφο μουσείο μετανάστευσης και μετανάστευσης. Έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό ιστορικό ορόσημο και είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μουσεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πολύ μεγάλη και επιτυχημένη έκθεση, θα μάθετε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ανάδυση των σύγχρονων ΗΠΑ, θεμελιώδη πυλώνα της οποίας αποτελεί η μετανάστευση και η ενσωμάτωση πολιτισμών από όλο τον κόσμο. Η έκθεση χωρίζεται θεματικά σε διάφορες ενότητες:

  • Φωτογραφίες και βιντεοσκοπήσεις με ιστορίες μεταναστών.
  • Περιήγηση στη μεγάλη αίθουσα εγγραφών
  • Ξενάγηση στην αίθουσα που χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία των μεταναστών των οποίων η επεξεργασία των αιτήσεων διαρκεί περισσότερο
  • Το έκθεμα "Θησαυροί από την πατρίδα" περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 αντικείμενα που οι μετανάστες αντάλλαξαν με δολάρια σε ένα τοπικό ανταλλακτήριο συναλλάγματος
  • Το έκθεμα "Gateway to America" περιγράφει λεπτομερώς ολόκληρη τη διαδικασία μετανάστευσης
  • Το έκθεμα "Key Years of Immigration" απεικονίζει τα χρόνια αιχμής της μετανάστευσης και φωτίζει τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους

Ηείσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν ή περιλαμβάνεται στην τιμή των πλοίων, βλ. παρακάτω.

Επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: statueofliberty.org/ellis-island

Τοίχος της Τιμής

Το δεύτερο αξιοθέατο στο Ellis Island είναι το μοναδικό Τείχος της Τιμής. Οι περισσότεροι από 800 πίνακες περιλαμβάνουν σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύριο ονόματα μεταναστών, καθώς και ιθαγενών Αμερικανών που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία μετανάστευσης.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τα ονόματα των προγόνων σας και, με ένα αντίτιμο από 225 usd, μπορείτε ακόμη και να αφήσετε το όνομα των προγόνων σας που αποδεδειγμένα εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ στον Τοίχο της Τιμής. Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση statueofliberty.org/support/wall-of-honor.

Πλοία προς το Ellis Island: τιμές και δρομολόγια

Η μόνη επίσημη εταιρεία Statue Citycruises που παρέχει κρουαζιέρες από το Μανχάταν και το Νιου Τζέρσεϊ προς το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Νησί Έλις. Αναχωρεί από προβλήτες στο Battery Park ή στο Liberty State Park στο Νιου Τζέρσεϊ. Υπάρχουν 3 επιλογές εισιτηρίων για να επιλέξετε και οι τιμές και από τα δύο λιμάνια είναι οι ίδιες:

  • General Admission24 USD Συμπεριλαμβάνονται η είσοδος και τα πλοία για το Liberty Island και το Ellis Island και περιλαμβάνεται η είσοδος στο Μουσείο Μετανάστευσης,
  • Pedestal Reserve Ticket24,30 USD συν την είσοδο στο βάθρο του Αγάλματος της Ελευθερίας. Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση,
  • Crown Reserve Ticket24,30 USD σας επιτρέπει επιπλέον πρόσβαση στο στέμμα. Παρακαλείστε να κάνετε τις κρατήσεις σας τουλάχιστον 4-6 μήνες πριν.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Νέα Υόρκη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.