Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Wat Benchamabophit

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024
Μαρμάρινος Ναός

Ο ναός Wat Benchamabophit, γνωστός και ως μαρμάρινος ναός, είναι ένα από τα πιο όμορφα μνημεία της Μπανγκόκ και ο πιο επισκέψιμος βουδιστικός ναός.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ

Το συγκρότημα του ναού είναι ένα από τα μικρότερα και θα χρειαστείτε λιγότερο από μισή ώρα για να το επισκεφθείτε. Επισκεφθείτε επίσης μία από τις κοντινές βασιλικές κατοικίες , το παλάτι Dusit.

Το αστραφτερό λευκό μάρμαρο

Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1899 και ολοκληρώθηκε το 1911 με εντολή του βασιλιά Chulalongkorn, ο οποίος έχτισε το παλάτι Dusit σε κοντινή απόσταση.

Αυτό που κάνει το Wat Benchamabophit ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι τα υλικά από τα οποία είναι χτισμένο. Οι περισσότεροι από τους τοίχους, τις κολόνες και τα αγάλματα είναι κατασκευασμένα από λαμπερό λευκό ιταλικό μάρμαρο από τα ορυχεία Carrara. Το εσωτερικό και τα διακοσμημένα τμήματα του εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένα από βερνικωμένο και πλούσια επιχρυσωμένο ξύλο.

Στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν συνολικά 52 αγάλματα του Βούδα.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Ο μαρμάρινος ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 8:30-17:30.

Η τιμή του εισιτηρίου για τους αλλοδαπούς είναι 20 thb και μπορεί να πληρωθεί μόνο με μετρητά.

Μεταφορά στον μαρμάρινο ναό

Το Wat Benchamabophit βρίσκεται στην περιοχή Dusit μακριά από τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό και ο ευκολότερος τρόπος μεταφοράς είναι με ταξί.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις ηλεκτρικές βάρκες που κυκλοφορούν στο κανάλι μήκους 500 μέτρων μεταξύ του κεντρικού σταθμού και της προβλήτας Thewes Wharf.

Η γραμμή 72 του λεωφορείου κάνει επίσης στάση ακριβώς δίπλα στο ναό και εκτελεί δρομολόγια προς τη σύγχρονη Μπανγκόκ, συγκεκριμένα προς τις συνοικίες Siam και Sukhumvit.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.