Παλάτι στην Μπανγκόκ
Μπανγκόκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μπανγκόκ

Dusit Palace

David Eiselt ενημερωμένο 4. 4. 2024
Παλάτι Duist

Το τεράστιο συγκρότημα βασιλικών και κυβερνητικών κτιρίων βόρεια του ιστορικού κέντρου, τα οποία είναι χτισμένα σε ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο, είναι συλλογικά γνωστό ως "Παλάτι Ντούσιτ".

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ

Μπορεί το Dusit να μην είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά αν έχετε 2 επιπλέον ώρες στην Μπανγκόκ, κατευθυνθείτε εδώ για την ηρεμία του απέραντου πάρκου και ανακαλύψτε τα όμορφα κτίρια του παλατιού.

Το συγκρότημα Dusit χτίστηκε από τον βασιλιά Rama V μεταξύ 1899 και 1902.

Επισκεφθείτε τους κήπους και τα πάρκα

Το συγκρότημα καλύπτει 64 εκτάρια και αποτελείται από 14 κτίρια κατοικιών. Ανάμεσά τους ελίσσονται λιβάδια με καλλωπιστικά παρτέρια, τεχνητές λίμνες και μονοπάτια με παγκάκια, τα οποία είναι ανοιχτά για το κοινό δωρεάν.

Στη νότια άκρη του χώρου υπάρχει μια μεγάλη πλατεία με ένα μεγάλο έφιππο άγαλμα του βασιλιά Ράμα Ε'.

Επίσκεψη στο Παλάτι του Θρόνου

Το πιο εντυπωσιακό κτίριο εντός του χώρου είναι το Παλάτι του Θρόνου Ananta Samakhom, του οποίου οι κύριες αίθουσες είναι ανοιχτές για το κοινό καθημερινά από τις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. με χρέωση 150 thb (μόνο μετρητά).

Το μόνο άλλο κτίριο που είναι ανοιχτό για το κοινό είναι το Vimanmek Teak Mansion, το μεγαλύτερο σπίτι στον κόσμο που είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο τικ. Χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα ως μία από τις βασιλικές κατοικίες, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε σε ένα πολύ μεγαλύτερο παλάτι, που δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, περίπου 200 μέτρα νοτιότερα.

Ωστόσο, το παλάτι Vimanmek έχει κλείσει για ανακαίνιση εδώ και πολύ καιρό και δεν υπάρχει γνωστή ημερομηνία ανοίγματος.

Μεταφορά στο παλάτι Dusit

Το συγκρότημα Dusit βρίσκεται βόρεια του κέντρου και είναι καλύτερα προσβάσιμο με ταξί. Το μετρό δεν σταματάει πουθενά κοντά, αλλά συνιστάται η αποβάθρα Thewet περίπου 2 χλμ. δυτικά της κύριας εισόδου δίπλα στο άγαλμα του ιππέα.

Για μετακινήσεις από το νέο κέντρο Siam και το Sukhumvit, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 72.

Avatar uživatele
David Eiselt

Ο David είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 302 πτήσεις και 49 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.