Τελεφερίκ Budavári Sikló

Budavári Sikló

Ο ιστορικός τελεφερίκ (Budavári Sikló στα ουγγρικά) τέθηκε σε λειτουργία το 1870, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια τέθηκε ξανά σε λειτουργία το 1986. Το τελεφερίκ θα σας μεταφέρει στο συγκρότημα του Κάστρου της Βούδας. Θα βρείτε το σταθμό επιβίβασης στην πύλη της σήραγγας κάτω από το κάστρο, κοντά στην Αλυσιδωτή Γέφυρα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το τελεφερίκ λειτουργεί με την αρχή της τροχαλίας, όπου δύο βαγόνια κινούνται πάντα προς αντίθετες κατευθύνσεις σε 2 γραμμές.

Το μήκος της διαδρομής είναι 95 μέτρα και η διαδρομή διαρκεί περίπου 90 δευτερόλεπτα. Για να πληρώσετε για ένα εισιτήριο επισκεφθείτε 4 000 huf, και πωλείται μόνο το ταξίδι μετ' επιστροφής.

Το τελεφερίκ λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 21:50 κάθε 5-10 λεπτά. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Επίσημες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: bkk.hu/funicular.

Τι να δείτε τριγύρω

Ανακαλύψτε όλα τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Βουδαπέστη.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.