Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Ο απαγορευμένος κήπος

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024
Ο απαγορευμένος κήπος

Η πίσω πτέρυγα του παλατιού Changdeokgung, ένα από τα πέντε ιστορικά παλάτια της βασιλικής δυναστείας Choson, περιλαμβάνει έναν τεράστιο κήπο 32 εκταρίων με πολλές λίμνες και λιθόστρωτα περίπτερα.

Αυτό το δασικό πάρκο είναι γνωστό ως Απαγορευμένος Κήπος ή Μυστικός Κήπος. Όλος ο τεράστιος χώρος ήταν αποκλειστικά ανοιχτός στη βασιλική οικογένεια και σε κανέναν άλλον.

Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Σεούλ

Ο Απαγορευμένος Κήπος είναι ιδιαίτερα μαγικός το φθινόπωρο, όταν τα δέντρα παίρνουν δεκάδες αποχρώσεις από βαθύ κόκκινο έως χρυσοκίτρινο. Είναι επίσης ένα υπέροχα ρομαντικό σκηνικό τις χιονισμένες μέρες του χειμώνα.

Είσοδος και ώρες λειτουργίας

Παρόλο που ο κήπος αποτελεί μέρος του παλατιού Changdeokgung, υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και δεν είναι καν δυνατόν να επισκεφθείτε τον Απαγορευμένο Κήπο μόνοι σας.

Οργανωμένες ξεναγήσεις ξεκινούν κάθε μισή ώρα, αλλά στα αγγλικά μόνο 3-4 φορές την ημέρα, δείτε το πρόγραμμα στον επίσημο ιστότοπο.

Ο αριθμός των εισιτηρίων για κάθε ξενάγηση περιορίζεται σε 100. Ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 9:00 π.μ., κλείσιμο μεταξύ 15:00 και 15:30 ανάλογα με την εποχή, βλ. επίσημες πληροφορίες.

Η τιμή της οργανωμένης ξενάγησης είναι 5 000 krw, μπορεί επίσης να πληρωθεί με κάρτα. Για παιδιά από 7 έως 18 ετών, η τιμή εισόδου είναι 2 500 krw.

Διατίθεται επίσης ένα ολοκληρωμένο εισιτήριο και για τα πέντε παλάτια + μυστικοί κήποι προς 10 000 krw (εξοικονόμηση 4 000 won).

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.