Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Καιρός σε Σεούλ και καλύτερη ώρα για να πάτε

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024

Η κορεατική χερσόνησος έχει ένα πολύ ιδιαίτερο κλίμα, και η Σεούλ, που περιβάλλεται από βουνά, είναι ιδιαίτερα τέτοια. Η πόλη βρίσκεται σε μια εύκρατη κλιματική ζώνη και επηρεάζεται από το υγρό ηπειρωτικό κλίμα. Ωστόσο, η εγγύτητα της θάλασσας επηρεάζει επίσης σημαντικά τον καιρό.

Συγκρίνετε τιμές ξενοδοχείων στη Σεούλ

Η Σεούλ απολαμβάνει τέσσερις εποχές: άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα. Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των θερμοκρασιών μπορεί να είναι ακραίες, καθώς κυμαίνονται από -12°C το χειμώνα έως +32°C το καλοκαίρι. Ομοίως, η υγρασία το καλοκαίρι είναι πολύ υψηλή, ενώ ο χειμερινός αέρας τείνει να είναι αρκετά ξηρός.

Θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Πώς είναι ο καιρός στη Σεούλ κατά τους διάφορους μήνες του έτους; Διαβάστε περισσότερα...

Ο καιρός τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας στη Σεούλ και ο καιρός επηρεάζεται έντονα από το κλίμα της Σιβηρίας. Ο αέρας είναι ξηρός και συχνά πνέει κρύος βορειοδυτικός άνεμος, αλλά ο ήλιος λάμπει επίσης συχνά και ο καιρός είναι γενικά καλός.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ενοχλητικές, με μέσο όρο γύρω στους -5 °C, αλλά συχνά πέφτουν κάτω από τους -12 °C. Χιονοπτώσεις εμφανίζονται περίπου μία φορά κάθε 4 έως 5 ημέρες, αλλά το χιόνι σπάνια αποτελεί σημαντική ενόχληση. Στη Σεούλ, είναι περισσότερο σαν σκόνη, το πολύ μερικά εκατοστά.

Καιρός Φεβρουάριος

Η θερμοκρασία αυξάνεται ελάχιστα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και μπορεί να πέσει κάτω από τους -10 °C. Ωστόσο, θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 6 °C και συχνή μερική συννεφιά ή ακόμη και αίθριος καιρός είναι ο κανόνας.

Το χιόνι εμφανίζεται περίπου μία φορά την εβδομάδα, αλλά συνήθως δεν διαρκεί πολύ στους δρόμους της Σεούλ. Ωστόσο, ορισμένες διαδρομές στα βουνά Bukhansan παραμένουν απροσπέλαστες.

Καιρός τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο, το κρύο υποχωρεί σιγά σιγά, αλλά ο ζεστός ρουχισμός εξακολουθεί να είναι απαραίτητος. Η μέση θερμοκρασία ανεβαίνει στους 11°C, αλλά ειδικά στις αρχές του μήνα εξακολουθεί να κάνει συχνά παγωνιά και περιστασιακά να χιονίζει.

Στα τέλη Μαρτίου αρχίζουν να ανθίζουν οι κερασιές, ένα από τα κύρια αξιοθέατα όταν ταξιδεύετε στην Κορέα.

Υπάρχει λίγη βροχή και μερικώς συννεφιασμένος ουρανός για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος είναι μία από τις κύριες εποχές για ταξίδια στη Σεούλ, κυρίως λόγω των ανθών της κερασιάς και άλλων δέντρων που δημιουργούν όμορφα τοπία.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους ευχάριστους 18°C, ο αέρας είναι σχετικά ξηρός και ο ουρανός είναι ως επί το πλείστον μερικώς συννεφιασμένος. Βρέχει περίπου 8 ημέρες το μήνα, αλλά η βροχή έχει περισσότερο τη μορφή σύντομων και όχι πολύ ισχυρών βροχών.

Ο καιρός τον Μάιο

Ο Μάιος είναι επίσης ένας από τους καλούς μήνες για να τον επισκεφθείτε. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες, γύρω στους 23 °C, και η υγρασία αυξάνεται αλλά δεν φτάνει ακόμη σε δυσάρεστα επίπεδα.

Βρέχει σχετικά συχνά (κατά μέσο όρο 9 ημέρες το μήνα), αλλά κυρίως μόνο με τη μορφή σύντομων βροχών. Περιστασιακά, ωστόσο, ο ουρανός μπορεί να είναι συννεφιασμένος για αρκετές ημέρες κάθε φορά, χωρίς βροχή.

Καιρός τον Ιούνιο

Το πρώτο μισό του Ιουνίου εξακολουθεί να είναι παρόμοιο με τον Μάιο και ο καιρός είναι σχετικά ευχάριστος με περιστασιακές βροχές και θερμοκρασίες που φτάνουν τους 25 °C.

Ωστόσο, από το δεύτερο μισό του Ιουνίου και μετά, ο καιρός αρχίζει να επιδεινώνεται: έρχονται οι βροχές των μουσώνων. Η υγρασία αυξάνεται ραγδαία και οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 28 °C. Βροχές σημειώνονται κατά μέσο όρο 10 ημέρες το μήνα.

Ο καιρός τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος είναι ο πιο βροχερός μήνας στη Σεούλ και ένας από τους λιγότερο κατάλληλους για επίσκεψη. Η μέση θερμοκρασία είναι 29 °C και υπάρχει υψηλή υγρασία, ένας πολύ δυσάρεστος συνδυασμός για την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.

Ο ουρανός είναι συχνά εντελώς συννεφιασμένος και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται περίπου κάθε δεύτερη μέρα το απόγευμα ή το βράδυ μπορεί να είναι πολύ ισχυρές και να διαρκούν 2 έως 3 ώρες.

Καιρός τον Αύγουστο

Μην προγραμματίσετε ταξίδι στη Σεούλ ούτε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας με θερμοκρασίες γύρω στους 30°C και υψηλή υγρασία. Η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, γεγονός που δεν διευκολύνεται από τις συχνές και πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Καιρός τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η περίοδος των βροχών και το καλοκαίρι απομακρύνεται. Η υγρασία εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή και οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από τους 26 °C.

Οι βροχές είναι λιγότερες από ό,τι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες περίπου 9 ημέρες το μήνα. Υπάρχουν συχνά συννεφιασμένοι ουρανοί, αλλά ο ήλιος λάμπει συχνότερα από ό,τι στις καλοκαιρινές διακοπές.

Καιρός τον Οκτώβριο

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η καλοκαιρινή περίοδος με το τροπικό της φύσημα απομακρύνεται και ο πιο δροσερός και πολύ ξηρότερος αέρας που εισέρχεται από την ασιατική ενδοχώρα έχει και πάλι τον κύριο λόγο.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν στους άνετους 20°C, με τις λιγότερες βροχές του έτους (5 ημέρες ανά μήνα κατά μέσο όρο), και ακόμη και τότε μόνο με τη μορφή σύντομων βροχών.

Το τέλος Οκτωβρίου είναι ο πιο πολύχρωμος μήνας του έτους, όταν το φθινόπωρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα πολλά δάση και πάρκα της Σεούλ παίρνουν βαθύ κόκκινο, φωτεινό κίτρινο και σκούρο καφέ χρώμα, και το περπάτημα στην πόλη αποκτά μια απερίγραπτη γοητεία.

Ο καιρός το Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος είναι επίσης ένας εξαιρετικός μήνας για να επισκεφθείτε τη Σεούλ. Τουλάχιστον στο πρώτο μισό του μήνα, η φύση εξακολουθεί να είναι όμορφα πολύχρωμη και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 11 και 13°C. Στη συνέχεια πέφτουν κάτω από τους 10 βαθμούς προς το τέλος του μήνα.

Ο αέρας είναι ξηρός, με λίγες μόνο βροχές και κυρίως καθαρό ή μερικώς συννεφιασμένο ουρανό.

Ο καιρός τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του χειμώνα, αλλά μην φοβάστε να τον επισκεφθείτε. Οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο δραστικές όσο τον Ιανουάριο και συνήθως κυμαίνονται μεταξύ -5 °C και +5 °C. Ωστόσο, μπορεί να σημειωθούν ακραίες θερμοκρασίες κάτω από -10 °C.

Το χιόνι θα εμφανίζεται περίπου κάθε 4η με 5η ημέρα και δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την παραμονή σας σε εξωτερικούς χώρους.

Πίνακας θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους

Ψυχή - Καιρός και θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους

Μήνας
Καιρός
Air
Ιανουάριος
χιόνι
-2 °C
Φεβρουάριος
χιόνι
3 °C
Μάρτιος
ηλιόλουστο
11 °C
Απρίλιος
ηλιόλουστο
18 °C
μπορεί
ηλιόλουστο
24 °C
Ιούνιος
ηλιόλουστο
28 °C
Ιούλιος
βροχερό
29 °C
Αύγουστος
βροχερό
29 °C
Σεπτέμβριος
βροχερό
26 °C
Οκτώβριος
ηλιόλουστο
20 °C
Νοέμβριος
ηλιόλουστο
10 °C
Δεκέμβριος
χιόνι
2 °C

Πότε να πάτε στο Σεούλ

Παρόλο που η Σεούλ βρίσκεται σε εύκρατη ζώνη και θα περίμενε κανείς ότι το καλοκαίρι θα ήταν η περίοδος αιχμής εδώ, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το καλοκαίρι (μέσα Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου) είναι η λιγότερο κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σεούλ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επικρατούν τροπικές συνθήκες: υψηλή υγρασία, υψηλή θερμοκρασία, βίαιες καταιγίδες και συχνά συννεφιασμένος ουρανός.

Η καλύτερη εποχή του έτους είναι σίγουρα τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου, όταν η Σεούλ και τα περίχωρά της ανθίζουν κερασιές, ο καιρός είναι μερικώς συννεφιασμένος και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε άνετα επίπεδα μεταξύ 15 και 22 °C.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Σεούλ

Η άλλη κύρια εποχή είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, όταν ο καιρός είναι επίσης καλός και βροχερός. Το τοπίο είναι πολύχρωμο από τα φθινοπωρινά φύλλα και οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες γύρω στους 12 έως 20 °C.

Αν δεν σας πειράζει το κρύο, ταξιδέψτε ακόμη και το χειμώνα, όταν ο καιρός είναι εκπληκτικά ηλιόλουστος με μια μαγική σκόνη χιονιού.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.