Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Bukchon Hanok Village

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024
Bukchon

Το χωριό Bukchon Hanok βρίσκεται σε έναν γραφικό λόφο ανάμεσα στα παλάτια Gyeongbokgung και Changdeokgung και είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Σεούλ.

Κάντε κράτηση για διαμονή σε παραδοσιακό σπίτι hanok

Το Bukchon Hanok είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ιστορικής κορεατικής αρχιτεκτονικής. Τα παραδοσιακά σπίτια, που ονομάζονται "Hanok" στα κορεατικά, είναι διάσπαρτα με στενά σοκάκια και σκάλες που ανεβαίνουν σε απότομες πλαγιές. Εδώ και εκεί, ανάμεσα στα σπίτια αναβοσβήνουν όμορφες εικόνες της μακρινής κορυφής Namsan με τον πύργο τηλεόρασης ή των κοντινών βουνών Bukhansan.

Το χωριό αναπνέει μια αρχαία, ειρηνική ατμόσφαιρα και αποτελεί ακραία αντίθεση με το πολύβουο σύγχρονο κέντρο της Σεούλ. Κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά θα συναντήσετε ένα κομψό καφέ ή ένα μικρό εστιατόριο, ενώ θα βρείτε και μερικά καταστήματα με αναμνηστικά στους κεντρικούς δρόμους.

Ιστορικό κέντρο της Σεούλ

Αν και το χωριό Bukchon Hanok βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το κέντρο της Σεούλ, τουλάχιστον το ιστορικό. Στην πραγματικότητα, το Bukchon Hanok είναι μακράν η μεγαλύτερη περιοχή με διατηρημένη παραδοσιακή κορεατική αρχιτεκτονική από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα, την περίοδο δηλαδή που η Κορέα κυβερνιόταν από την περίφημη δυναστεία Joseon.

Τα περισσότερα από τα σπίτια έχουν ανακαινιστεί πλήρως, αλλά στο παραδοσιακό στυλ. Έτσι, η σημερινή εμφάνιση των σπιτιών hanok συνάδει με εκείνη του 14ου αιώνα.

Η συντριπτική πλειονότητα των σπιτιών στο Bukchon Hanok εξακολουθεί να χρησιμεύει ως κατοικία όπου ζουν απλοί άνθρωποι. Παρόλο που το χωριό είναι πολύ τουριστικό, εξακολουθεί να διατηρεί έναν αέρα αυθεντικότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα συναντήσετε πινακίδες στους κεντρικούς δρόμους του Bukchon Hanok που ζητούν ηρεμία και ησυχία, την οποία παρακαλούμε να σεβαστείτε.

Πού να πάτε στο Bukchon Hanok;

Οι δαιδαλώδεις δρόμοι θα μπερδέψουν και θα παραπλανήσουν πολλούς τουρίστες να περιπλανηθούν, αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι κακό. Χαθείτε στο Bukchon Hanok. Η συνοικία δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην ξαναβρείτε τον εαυτό σας σε λίγα λεπτά και θα δείτε τα σοκάκια που αποπνέουν την ηρεμία και την ατμόσφαιρα του παρελθόντος.

Το κύριο τουριστικό σοκάκι ονομάζεται Bukchon-ro 11ga-gil και θα το βρείτε ακριβώς εδώ.

Σας προτείνουμε την ακόλουθη διαδρομή με τα πόδια:

  1. Έξοδος από το παλάτι Gyeongbokgung από το Εθνικό Λαογραφικό Μουσείο.
  2. Πάρτε την οδό Samcheon-ro προς το κέντρο του Bukchon Hanok. Όπου είναι δυνατόν, στρίψτε δεξιά κάτω από τις πολλές σκάλες.
  3. Αυτό θα σας οδηγήσει στο υψηλότερο σημείο του Bukchon Hanok, όπου θα έχετε όμορφη θέα στη γύρω περιοχή.
  4. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια και πάρτε την κύρια τουριστική Bukchon-ro 11ga-gil μέχρι τον κεντρικό δρόμο Bukchon-ro.
  5. Από εδώ, κατευθυνθείτε λίγο βόρεια και στρίψτε ξανά δεξιά κατά μήκος του Bukchon-ro 12-gil σε ένα πολύ πιο ήσυχο και εξίσου ρομαντικό μέρος του χωριού.
  6. Ακολουθήστε το δρόμο νότια, κατεβαίνοντας το λόφο μέχρι το παλάτι Changdeokgung.

Για έμπνευση, εδώ είναι μια συμβουλή για μια διαδρομή με τα πόδια στο χάρτη για να διασχίσετε το Bukchon Hanok.

Διαμονή στο Bukchon Hanok

Θέλετε να δείτε πώς είναι ένα παραδοσιακό hanok από μέσα; Και να ζήσετε την ατμόσφαιρα μιας ιστορικής κορεατικής πόλης με όλα τα παρελκόμενα; Μείνετε σε έναν από τους υπέροχους ξενώνες ακριβώς στο Bukchon.

  • Yeong Dang Guesthouse - Διαμονή σε παραδοσιακό στιλ με στρώμα στο πάτωμα και ιδιωτικό μοντέρνο μπάνιο, τιμές από 55 eur ανά διανυκτέρευση
  • Bukchonmaru Hanok Guesthouse - Ένας πολύ οικονομικός ξενώνας, πάλι σε παραδοσιακό στυλ, με τιμές από 70 eur ανά διανυκτέρευση.

Μεταφορά στο Bukchon Hanok

Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη διαδρομή με τα πόδια μεταξύ των δύο παλατιών που περιγράφεται παραπάνω, τότε το χωριό είναι εύκολα προσβάσιμο με το μετρό και υπάρχουν πολλά δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο του χωριού.

  • Μετρό - σταθμός Anguk της πορτοκαλί γραμμής 3 (χρησιμοποιήστε τις εξόδους 1 ή 2), που βρίσκεται στη νότια άκρη της περιοχής
  • Λεωφορεία - η πράσινη λεωφορειακή γραμμή 11 πηγαίνει στο δυτικό τμήμα της συνοικίας από τον κεντρικό σταθμό ή το σταθμό του μετρό City Hall, οι πράσινες λεωφορειακές γραμμές 01 και 02 διέρχονται από το κεντρικό τμήμα της συνοικίας, για παράδειγμα από το σταθμό του μετρό Anguk
Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.