Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Changdeokgung

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024
Changdeokgung

Το παλάτι Changdeokgung είναι το δεύτερο παλαιότερο από τα πέντε μεγάλα παλάτια της πιο διάσημης βασιλικής δυναστείας της Κορέας, της Joseon.

Βρίσκεται ανατολικά του κύριου παλατιού Gyeongbok σε ένα μεγάλο δασώδες πάρκο, το Changdeokgung ήταν η πιο δημοφιλής κατοικία για πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας λόγω του φυσικού του περιβάλλοντος.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου στο κέντρο της Σεούλ

Μαζί με άλλα παλάτια της δυναστείας Joseon στη Σεούλ, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ιστορία και αρμονία με τη φύση

Το παλάτι Changdeokgung χτίστηκε με την άνθηση της δυναστείας Joseon μεταξύ 1405 και 1412 σε περισσότερα από 55 εκτάρια. Το κύριο περίπτερο είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό του παλατιού Changdeokgung, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα από όλα τα περίπτερα των πέντε μεγάλων ανακτόρων.

Η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος Changdeokgung είναι κάπως διαφορετική από εκείνη της κύριας κατοικίας της δυναστείας Changdeokgung. Τα κτίρια είναι πολύ πιο πολυπληθή και ακολουθούν το τοπίο. Βρίσκονται σε μεγαλύτερη αρμονία με τη φύση, δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον.

Το μεγάλο δασικό πάρκο πίσω από το παλάτι ονομάζεται Απαγορευμένος Κήπος και υπάρχει ξεχωριστή είσοδος.

Η περιοχή Changdeokgung γειτνιάζει στενά με ένα άλλο από τα Πέντε Παλάτια: Changgyeonggung.

Τέλη εισόδου και ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Δευτέρας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους από τις 9:00 π.μ. Η ώρα κλεισίματος ποικίλλει ανάλογα με την εποχή από τις 5:00μμ έως τις 6:00μμ, με την τελευταία είσοδο να επιτρέπεται μία ώρα πριν από το κλείσιμο.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 000 krw. Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά. Για τα παιδιά ηλικίας 7 έως 18 ετών, η είσοδος κοστίζει 1 500 krw.

Διατίθεται επίσης ένα ολοκληρωμένο εισιτήριο και για τα πέντε παλάτια + μυστικούς κήπους προς 10 000 krw (εξοικονόμηση 4.000 won).

Επίσημος δικτυακός τόπος: www.cdg.go.kr

Μεταφορά στο παλάτι

Το Changdeokgung βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κέντρου κοντά στην περιοχή Bukchon Hanok. Χρειάζονται περίπου 30 έως 40 λεπτά με τα πόδια από το παλάτι Changdeokgung ακριβώς απέναντι από το Bukchon Hanok για να φτάσετε εδώ.

  • Μετρό - σταθμός Anguk της πορτοκαλί γραμμής 3 (χρησιμοποιήστε την έξοδο 3)
  • Λεωφορεία - γραμμές 109, 151, 162, 171, 172, 272, 710, 7025

Διαμονή στο Changdeokgung

Η γειτονιά γύρω από το παλάτι θα σας προσφέρει μια αρκετά νυσταγμένη ηρεμία αλλά και εγγύτητα στο μεγάλο κέντρο της πόλης, τουλάχιστον με το μετρό ή το λεωφορείο. Επιπλέον, θα βρείτε πραγματικά φθηνά ξενοδοχεία ακριβώς στην είσοδο του παλατιού, με τιμές που ξεκινούν από 27 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.