Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Πηγαίνοντας στο Σεούλ

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024

Η Σεούλ είναι μια πόλη χωρίς χερσαία σύνορα, η οποία είναι προσβάσιμη με εξαιρετικές αεροπορικές και εγχώριες ταχείες αμαξοστοιχίες ή λεωφορεία. Δεν υπάρχει διεθνής χερσαία σύνδεση με τη Σεούλ, καθώς η Νότια Κορέα συνδέεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα μόνο μέσω της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν πορώδη από τη δεκαετία του 1950...

Αεροπορικώς προς Σεούλ

Η Σεούλ συνδέεται με απευθείας πτήσεις με ολόκληρο τον κόσμο. Οι περισσότερες από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες πετούν εδώ, ενώ στη Σεούλ δραστηριοποιούνται επίσης δύο τοπικές αεροπορικές εταιρείες, από τις μεγαλύτερες στην Ασία: Korean Air και Asiana Airlines.

Φτηνές συνδέσεις χαμηλού κόστους γίνονται κυρίως προς την Ανατολική Ασία (Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Μαλαισία), κυρίως μέσω της Jeju Air και της T'Way Air.

Από την Ευρώπη, ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι συνήθως με την Turkish Airlines ή τη LOT.

Σύγκριση αεροπορικών ναύλων προς Σεούλ

Υπάρχουν δύο μεγάλα αεροδρόμια στη Σεούλ, λεπτομέρειες για τα οποία παρατίθενται παρακάτω (κάντε κλικ στο όνομα του αεροδρομίου):

 • Incheon ICN - ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ασίας και η κύρια διεθνής πύλη εισόδου στην Κορέα.
 • Gimpo GMP - ένα μικρότερο αεροδρόμιο που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Σεούλ, με πτήσεις κυρίως εσωτερικού και για παράδειγμα η σύνδεση Σεούλ Gimpo - νησί Jeju είναι η πιο πολυσύχναστη αεροπορική διαδρομή στον κόσμο με αναχωρήσεις έως και 12 φορές την ώρα. Οι πτήσεις εσωτερικού συμπληρώνονται από μικρότερο αριθμό διεθνών δρομολογίων, κυρίως προς τη γύρω περιοχή.

Πτήσεις εσωτερικού

Το μόνο μέρος στην Κορέα που αξίζει να ταξιδέψετε αεροπορικώς είναι πιθανώς το νησί Τζέτζου, όπου πετούν όλες οι κορεατικές αεροπορικές εταιρείες - η συντριπτική πλειονότητα των πτήσεων αναχωρεί από το αεροδρόμιο Gimpo που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μετ' επιστροφής είναι περίπου 128 ευρώ.

Οι αεροπορικές εταιρείες από τη Σεούλ πηγαίνουν επίσης προς το Μπουσάν, την Ουισάν, τη Μουάν και άλλες πόλεις κυρίως στο νότο. Αν υπολογίσετε το συνολικό χρόνο ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μετάβασης στο/από το αεροδρόμιο, της αναμονής και της ίδιας της πτήσης, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ταχύτερο να ταξιδέψετε με τρένο.

Ωστόσο, αν ταξιδεύετε μόνο με χειραποσκευές, το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να είναι 2-3 φορές φθηνότερο από το τρένο. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης από τη Σεούλ προς το Μπουσάν ή το Ουλσάν ξεκινούν από 22 ευρώ, ειδικά με την Air Busan.

Με τρένο προς Σεούλ

Η Κορέα διαθέτει ένα πολύ καλό σιδηροδρομικό δίκτυο με τρένα υψηλής ταχύτητας και κλασικά πιο αργά τρένα και η Σεούλ λειτουργεί ως φυσικός κόμβος με γραμμές προς όλες τις μεγάλες πόλεις.

Το ταξίδι με τρένο από τη Σεούλ σε όλη την Κορέα είναι σίγουρα ο πιο αποδοτικός τρόπος μεταφοράς. Οι γραμμές για τα τρένα υψηλής ταχύτητας είναι καινούργιες και ευθείες - θα περάσετε μέσα από πολλές σήραγγες και γέφυρες. Χρειάζεστε 2,5 ώρες για να φτάσετε στο Μπουσάν (περίπου 400 χλμ.), στην άλλη άκρη της χώρας.

Υπάρχουν δύο κύριοι σιδηροδρομικοί μεταφορείς για τη Σεούλ:

 • (χάρτης), ορισμένα τοπικά τρένα αναχωρούν από το σταθμό Yongsan(χάρτης) και ορισμένα τρένα τερματίζουν στο σταθμό Haengsin(χάρτης).
 • SRT - ιδιωτικός μεταφορέας που λειτουργεί τρένα υψηλής ταχύτητας, όλες οι υπηρεσίες τερματίζουν στο σταθμό Suseo(χάρτης) στη νότια Σεούλ, και ακόμη και στις διαδικτυακές αναζητήσεις πρέπει να πληκτρολογήσετε "Suseo" ως προορισμό ή σημείο αναχώρησης, όχι "Σεούλ".

Τα εισιτήρια των τρένων μπορούν να αγοραστούν μέσω των δικτυακών τόπων των μεταφορέων: letskorail.com ή ets.srail.kr.

Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στην ίδια τιμή από τα μηχανήματα εισιτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου η διαθεσιμότητα θέσεων δεν αποτελεί πρόβλημα. Αξίζει να αγοράσετε τα εισιτήρια εκ των προτέρων, εάν πρέπει να ταξιδέψετε 100% με ένα συγκεκριμένο τρένο ή σε διαδρομές όπου δεν υπάρχουν τόσα πολλά τρένα.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια με τρένο, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη Νότια Κορέα.

Με λεωφορείο προς τη Σεούλ

Τα υπεραστικά λεωφορεία εκτελούν πολύ συχνά δρομολόγια από τη Σεούλ προς όλα τα μέρη της Κορέας. Φυσικά, αξίζουν ιδιαίτερα εκεί όπου δεν μπορείτε να κατεβείτε από το τρένο, αλλά ακόμη και στις διαδρομές όπου λειτουργεί το τρένο, τα εισιτήρια του λεωφορείου μπορεί να είναι κατά ένα τρίτο φθηνότερα.

Εν τω μεταξύ, τα κορεατικά λεωφορεία είναι πολύ άνετα και όλα τα υπεραστικά δρομολόγια έχουν διάταξη καθισμάτων 2 διαδρόμων-1.

Από τη Σεούλ (καθώς και από όλη την Κορέα) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο τύπους λεωφορείων:

 • Expressbus (ολοκληρωμένο σύστημα κρατήσεων στο kobus.co.kr) - εκτελεί δρομολόγια με εντολή του Υπουργείου Μεταφορών σε μεγαλύτερες διαδρομές μεταξύ μεγάλων πόλεων.
 • InterCity Bus (ολοκληρωμένο σύστημα κρατήσεων στο intercitybuse.tmoney.co.kr) - εκτελεί δρομολόγια κατ' εντολή των πόλεων σε μικρότερες διαδρομές από το Expressbus και συχνά σε μικρότερες πόλεις

Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί λεωφορείων στη Σεούλ:

 • Express Bus Terminal - Central City Terminal(χάρτης) - ο κεντρικός σταθμός για τη συντριπτική πλειονότητα των λεωφορείων Express που κατευθύνονται προς/από τη Σεούλ.
  • Τερματικός σταθμός λεωφορείων Express (πορτοκαλί γραμμή 3, σκούρα πράσινη γραμμή 7, μπεζ γραμμή 9)
 • Τερματικός σταθμός Seoul Nambu Jonghap(χάρτης) - σταθμός για τα λεωφορεία InterCity που κατευθύνονται προς τα νότια (δηλ. πρακτικά σε όλη τη χώρα εκτός από την ανατολική επαρχία Gwangwon-do)
  • Σταθμοί του μετρό: Nambu (πορτοκαλί γραμμή 3)
 • Sangbong Terminal(χάρτης) - σταθμός για τα λεωφορεία InterCity και Express που κατευθύνονται βόρεια από τη Σεούλ και προς την επαρχία Gwangwon-do, αλλά ορισμένα λεωφορεία Express πηγαίνουν επίσης νότια από εδώ.
  • Σταθμός μετρό Mangu (γραμμή Gyeongui-Jungang)
 • Dong Seoul Terminal(χάρτης) - σταθμός για τα InterCity που κατευθύνονται κυρίως προς μικρότερες πόλεις σε όλη την Κορέα, αλλά κυρίως βόρεια και ανατολικά της Σεούλ
  • Σταθμός μετρό Gangbyeon (ανοιχτή πράσινη γραμμή 3)

Σε γενικές γραμμές, αν είστε τουρίστας και ταξιδεύετε προς μεγάλες πόλεις ή τουριστικά μέρη, θα βρείτε συνήθως λιγότερο βολικό να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες από τον τερματικό σταθμό Express Bus Terminal ή τον τερματικό σταθμό Nambu.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια με λεωφορείο, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη Νότια Κορέα.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.