Νύχτα Σεούλ
Σεούλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Σεούλ

Γύρω από το Σεούλ

Krystof Hajek ενημερωμένο 8. 3. 2024

Η Σεούλ είναι μια τεράστια πόλη, με άλλες να συσσωρεύονται και να σχηματίζουν ένα πολεοδομικό συγκρότημα 25 εκατομμυρίων ανθρώπων. Γι' αυτό και οι μεταφορές στη Σεούλ είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει κάθε επισκέπτη της πόλης, ακόμη και για σύντομες διαδρομές λίγων ωρών κατά τη μετεπιβίβαση στο αεροδρόμιο Incheon.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Σεούλ

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στη Σεούλ; Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια του μετρό ή του λεωφορείου και από πού να τα αγοράσετε; Διαβάστε σε αυτό το κεφάλαιο.

Εισιτήρια, κάρτα T-money και Mpass

Ειδικές κάρτες μεταφοράς, οι Tmoney και Cashbee, έχουν δημιουργηθεί για ολόκληρο το σύστημα δημόσιων μεταφορών στη Σεούλ και σε άλλες πόλεις.

Η κάρτα Tmoney (μερικές φορές γράφεται ως T-money) δημιουργήθηκε αρχικά για τη Σεούλ, ενώ η Cashbee δημιουργήθηκε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Μπουσάν. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, η ισχύς και των δύο καρτών επεκτάθηκε σε όλα σχεδόν τα συστήματα δημόσιων μεταφορών στην Κορέα.

Έτσι, μια κάρτα Tmoney που αγοράστηκε στη Σεούλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια και επαναφόρτιση σε οποιαδήποτε κορεατική πόλη, όπως και μια κάρτα Cashbee που αγοράστηκε στο Μπουσάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια στη Σεούλ.

Μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήρια του μετρό και των λεωφορείων χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Με κάρτα μεταφοράς (T-money ή Cashbee).
 • Με κάρτα Mpass
 • Μετρητά
 • Discover Seoul Pass
 • Με πιστωτική κάρτα (προς το παρόν αυτή η επιλογή υπάρχει μόνο για κάρτες που εκδίδονται στην Κορέα)

Κάρτα T-money

Ο πιο συνηθισμένος και στις περισσότερες περιπτώσεις ο πιο βολικός τρόπος πληρωμής των εισιτηρίων είναι η κάρτα T-money. Εάν έρχεστε στη Σεούλ από το Μπουσάν ή τη Νότια Κορέα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τοπική κάρτα Cashbee υπό τους ίδιους ακριβώς όρους.

Επίσημες πληροφορίες σχετικά με την Korea Tour Card: koreatourcard.kr

Από πού μπορείτε να αγοράσετε την κάρτα Tmoney και πόσο κοστίζει;

Η ίδια η κάρτα Tmoney Card κοστίζει 4 000 krw. Στο αεροδρόμιο Incheon, χρησιμοποιήστε το μηχάνημα με την ονομασία "Korea Tour Card". Η τιμή αυτή δεν επιστρέφεται και δεν περιλαμβάνει κανένα ναύλο. Θα πρέπει να τη γεμίσετε σε ξεχωριστό μηχάνημα και στη συνέχεια σε οποιοδήποτε μηχάνημα σε όλους τους σταθμούς του μετρό σε όλη την Κορέα, καθώς και σε όλα τα μίνι-μάγαζα σε όλη τη χώρα (7-Eleven, emart24, για παράδειγμα).

Η κάρτα T-money ή Korea Tour Card δεν είναι μόνο μια κάρτα μεταφοράς, αλλά παρέχει επίσης εκπτώσεις σε πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα, δείτε τον κατάλογο των παροχών.

Η επαναφόρτιση και η αγορά της κάρτας T-money στον αυτόματο πωλητή είναι δυνατή μόνο με μετρητά, ωστόσο, στα καταστήματα 7-Eleven ή emart24 και σε άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης μπορείτε να πληρώσετε για τη φόρτιση με την πιστωτική σας κάρτα.

Πώς λειτουργεί η κάρτα Tmoney;

Αφού αγοράσετε την κάρτα, πρέπει να συμπληρώσετε μια πίστωση στο μηχάνημα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια. Το ποσό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς και μπορείτε να ανανεώσετε την πίστωση σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω τοποθεσίες. Εάν θα ταξιδέψετε μόνο στη Σεούλ, περίπου 5.000 έως 8.000 krw ανά ημέρα θα πρέπει να είναι αρκετά. Την ημέρα του ταξιδιού από/προς το αεροδρόμιο, ωστόσο, θα πληρώσετε περισσότερα, καθώς μόνο η στάση του μετρό AREX κοστίζει 4 750 krw.

Από εκεί και πέρα, θα συνδέετε απλώς την κάρτα σε τουρνικέ σε σταθμούς του μετρό (κατά την είσοδο και την έξοδο) ή σε αναγνώστες σε λεωφορεία (κατά την επιβίβαση και την έξοδο).

Ειδικά όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο, είναι σημαντικό να θυμάστε να συνδέετε την κάρτα στον αναγνώστη όταν κατεβαίνετε από το λεωφορείο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τον υπολογισμό της σωστής τιμής του εισιτηρίου.

Εάν κάνετε μετεπιβίβαση μεταξύ του μετρό και των λεωφορείων, η επόμενη διαδρομή υπολογίζεται με σημαντική έκπτωση. Μετεπιβίβαση σημαίνει ταξίδια διάρκειας μικρότερης των 15 λεπτών.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο με το T-money;

Οι ναύλοι με τη χρήση T-money είναι πάντα φθηνότεροι από ό,τι αν πληρώνατε με μετρητά, κατά 100 έως 200 γουόν.

Μια απλή διαδρομή με το μετρό στο κέντρο της Σεούλ θα σας κοστίσει 1 250 krw με Tmoney , όσο πιο μακριά πηγαίνετε τόσο περισσότερο πληρώνετε (μέγιστο περίπου 3 500 krw, στη συνέχεια 4 750 krw) μέχρι το αεροδρόμιο Incheon.

Μια διαδρομή με δημόσιο λεωφορείο τότε ανάλογα με τον τύπο του λεωφορείου από 900 krw έως 1 200 krw.

Πού μπορώ να πληρώσω το T-money;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα Tmoney (ή Cashbee) για να πληρώσετε σε όλα τα περιβάλλοντα μεταφοράς σε όλη την Κορέα. Εξαίρεση αποτελούν τα υπεραστικά λεωφορεία και τα τρένα ταχείας κυκλοφορίας, όπου δεν ισχύει το T-money. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα στο τρένο εξπρές από/προς το αεροδρόμιο Incheon, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη στάση του μετρό AREX.

Mpass

Αυτή η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ολοήμερη και πολυήμερη κάρτα, χωρίς να χρειάζεται να υπολογίζετε τα πραγματικά κόμιστρα που διανύσατε. Επιτρέπει το πολύ 20 διαδρομές την ημέρα, τις οποίες ως τακτικός τουρίστας δεν έχετε σχεδόν καμία πιθανότητα να εξαντλήσετε.

Η κάρτα ισχύει μόνο για ημερολογιακές ημέρες από την πρώτη χρήση. Έτσι, αν χρησιμοποιήσετε το Mpass στις 12:30 π.μ., για παράδειγμα, ισχύει μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα της ημερολογιακής ημέρας και όχι μέχρι τις 12:30 π.μ. της επόμενης ημέρας.

 • 1 ημέρα - 15 000 krw (5.000 προκαταβολή + 10.000 πίστωση αποστολής)
 • 2 ημέρες - 23 000 krw (5.000 προκαταβολή + 18.000 πίστωση αποστολής)
 • 3 ημέρες - 30 500 krw (5.000 προκαταβολή + 25.500 πίστωση αποστολής)
 • 5 ημέρες - 47 500 krw (5 000 προκαταβολή + 42 500 πίστωση αποστολής)

Η τιμή περιλαμβάνει προκαταβολή 5 000 γουόν. Όταν επιστρέψετε την κάρτα, θα λάβετε επιστροφή χρημάτων 4 500 krw. Το Mpass μπορεί επίσης να αγοραστεί με πιστωτική κάρτα.

Μπορείτε να αγοράσετε την κάρτα Mpass μόνο σε 4 σημεία στη Σεούλ:

 • Αεροδρόμιο Incheon - Αεροσταθμός 1 (7:00-22:00): Γραφείο πληροφοριών αεροδρομίου στην αίθουσα αφίξεων (δημόσιος χώρος) στην πύλη 5 και στην πύλη 10.
 • Κεντρικός σταθμός της Σεούλ (9:00-18:00 μόνο τις καθημερινές): στο κατάστημα Tmoney Town στην πύλη 10.
 • Κέντρο τουριστικών πληροφοριών Myeongdong, χάρτης θεωρήσεων (9:00-20:00)

Το Mpass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το δίκτυο του μετρό της Σεούλ, στις στάσεις των τρένων του αεροδρομίου AREX (δηλαδή ακόμη και σε τμήματα πολύ έξω από την ίδια τη Σεούλ) και στα μπλε/πράσινα/κίτρινα (όχι διώροφα τουριστικά) λεωφορεία. Δεν ισχύει στα κόκκινα/λευκά/κόκκινα λεωφορεία εξπρές και στο τρένο εξπρές από/προς το αεροδρόμιο. Το Mpass μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στη Σεούλ.

Επίσημες πληροφορίες για το Mpass: www.t-money.co.kr

Μεμονωμένα εισιτήρια σε μετρητά

Φυσικά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια για όλα τα μέσα μεταφοράς. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να πληρώνετε μόνο με μετρητά και μάλιστα μόνο το ακριβές ποσό όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο, γεγονός που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι μόνο 100 krw ακριβότερες από τη χρήση κάρτας Tmoney, οπότε από οικονομικής άποψης αξίζει μάλλον για όλους να ταξιδεύουν με ατομικά εισιτήρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μια κάρτα Tmoney κοστίζει 4.000 γουόν, θα πρέπει να κάνετε περισσότερες από 40 διαδρομές για να αξίζει τον κόπο.

Discover Seoul Pass

Η τελευταία επιλογή είναι να αγοράσετε την τουριστική κάρτα της πόλης, το Seoul Discovery Pass. Ωστόσο, όπως και να το υπολογίσετε, η αγορά της αξίζει για πολύ λίγους ανθρώπους.

Εκτός από τη μεταφορά, μπορείτε επίσης να απολαμβάνετε δωρεάν είσοδο στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σεούλ, αλλά και πάλι θα πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον 7 αξιοθέατα σε μία ημέρα και να πηγαινοέρχεστε συνεχώς μεταξύ τους με το μετρό ή τα λεωφορεία.

Το εισιτήριο μιας ημέρας κοστίζει 50 000 krw...

Επίσημες πληροφορίες: discoverseoulpass.com

Ποια είναι η καλύτερη προσφορά;

Υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλοί από εσάς μπορεί να μπερδεύεστε ως προς το ποια είναι στην πραγματικότητα η πιο συμφέρουσα επιλογή. Δυστυχώς, δεν είναι ποτέ δυνατόν να πούμε με βεβαιότητα ποια επιλογή θα είναι η καλύτερη για εσάς, καθώς όλα εξαρτώνται από το πόσες συνολικές μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς θα κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί.

Έχουμε ετοιμάσει 3 βασικές επιλογές μοντέλων για τους ταξιδιώτες:

1. Θα επισκεφθώ την Κορέα για περισσότερες από 3 ημέρες και σκοπεύω να βγω εκτός Σεούλ.

Κατά τη γνώμη μας, η αγορά μιας κάρτας Tmoney (ή Korea Tour) είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή. Λόγω της τιμής αγοράς 4 000 krw, μπορεί να μην αξίζει την τιμή σε σύγκριση με τα μεμονωμένα εισιτήρια, αλλά είναι σίγουρα η πιο βολική επιλογή.

Με την κάρτα Tmoney Card, δεν χρειάζεται να ψάχνετε για ρέστα κάθε φορά που ταξιδεύετε, δεν χρειάζεται να υπολογίζετε το ακριβές ποσό των μετρητών για τις διαδρομές με λεωφορείο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού και πώς θα αγοράσετε τοπικά εισιτήρια όταν ταξιδεύετε σε άλλες πόλεις. Το T-money ισχύει παντού και μπορείτε επίσης να το ανανεώσετε κυριολεκτικά σε κάθε γωνία...

2. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τα μέσα μαζικής μεταφοράς τουλάχιστον

Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα πάρετε το μετρό 3-4 φορές το πολύ στη Σεούλ και μετά ίσως νοικιάσετε αυτοκίνητο και φύγετε με το αυτοκίνητο, μάλλον αξίζει να πληρώσετε για μεμονωμένα εισιτήρια κάθε φορά.

Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία πληρωμής με κάρτα, μόνο με μετρητά.

3. Έχω μεγάλη αναμονή στο αεροδρόμιο Incheon και επισκέπτομαι τη Σεούλ για μια ημέρα

Αν το ταξίδι σας μέσω Σεούλ γίνεται έτσι ώστε να φτάσετε το πρωί και να αναχωρήσετε αργά το βράδυ ή νωρίς το επόμενο πρωί και σκοπεύετε να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα, αξίζει σίγουρα να αγοράσετε ένα Mpass. Ισχύει ακόμη και στο σχετικά ακριβό μετρό του αεροδρομίου (τρένο με όλες τις στάσεις) και αν μπορείτε να το χωρέσετε σε μια ημερολογιακή ημέρα, αξίζει σίγουρα την τιμή του σε σύγκριση με τα χρήματα T και τα μετρητά...

Μετρό και τρένα

Σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ λειτουργεί ένα ενιαίο σύστημα μετρό, τρένων ή αυτόματων συρμών, που ονομάζεται συλλογικά Μετρό της Σεούλ. Το όλο σύστημα είναι διασυνδεδεμένο, με το ίδιο κόμιστρο σε όλες τις διαδρομές, μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε ελεύθερα μεταξύ όλων των γραμμών και τα πάντα μπορείτε να τα βρείτε σε έναν ενιαίο επίσημο ιστότοπο , seoulmetro.co.kr.

Λόγω της πολυπλοκότητας του όλου συστήματος, έχουμε δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για αυτό το μέσο μεταφοράς, το Μετρό της Σεούλ.

Λεωφορεία δημόσιων μεταφορών στη Σεούλ

Το σύστημα λεωφορείων στη Σεούλ είναι πολύ καλό και μπορείτε κυριολεκτικά να φτάσετε σε όλες τις γωνιές της πόλης με λεωφορείο. Τα λεωφορεία εκτελούν πολύ συχνά δρομολόγια, είναι κλιματιζόμενα και, όπου είναι δυνατόν, γρήγορα. Μάλιστα, διαθέτουν ειδικές λωρίδες σε μεγάλα τμήματα του κέντρου και των αυτοκινητοδρόμων.

Ωστόσο, τα λεωφορεία στη Σεούλ έχουν ένα (αλλά αρκετά σημαντικό) μειονέκτημα: ως τουρίστας, δεν έχετε ουσιαστικά κανέναν τρόπο να γνωρίζετε πού θα σας πάει ένα συγκεκριμένο λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν χάρτες με τις διαδρομές των λεωφορείων στη Σεούλ, και δεν θα βρείτε ούτε στις στάσεις των λεωφορείων. Σε κάθε στάση λεωφορείου υπάρχει η διαδρομή μιας συγκεκριμένης γραμμής, αλλά μόνο στα κορεατικά. Στα αγγλικά, ωστόσο, τουλάχιστον οι σταθμοί του μετρό από τους οποίους περνάει η γραμμή αναγράφονται στον κατάλογο της στάσης.

Ωστόσο, είναι δυνατόν να προγραμματίσετε τη διαδρομή του λεωφορείου σας τουλάχιστον εκ των προτέρων, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας το Google Transit, το οποίο γνωρίζει τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στη Σεούλ.

Τύποι λεωφορείων

Υπάρχουν τέσσερις τύποι λεωφορειακών γραμμών στη Σεούλ, στην πράξη διαφέρουν μόνο ως προς το κόμιστρο και τον αριθμό των στάσεων:

 • Μπλε λεωφορεία - οι περισσότερες γραμμές στη Σεούλ, δρομολόγια μεσαίου μήκους που σταματούν στους περισσότερους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής. Ναύλοι για 1 300 krw / με την κάρτα T-money Card για 1 200 krw.
 • Πράσινα λεωφορεία (4ψήφια γραμμή ) - γραμμές μικρότερης απόστασης, σταματούν σε όλους τους σταθμούς. Ναύλοι για 1 300 krw / με κάρτα T-money Card για 1 200 krw.
 • Πράσινα λεωφορεία (2ψήφια γραμμή) - τοπικές γραμμές μικρών αποστάσεων, στάση σε όλες τις στάσεις. Ναύλοι για 1 000 krw / με κάρτα T-money για 900 krw.
 • Κίτρινα λεωφορεία - κυκλικές γραμμές κυρίως εντός του κέντρου της πόλης, στάση σε όλες τις στάσεις. Ναύλος 1 200 krw / με κάρτα T-money Card 1 100 krw. Δεν πρέπει να συγχέεται με τα τουριστικά διώροφα κίτρινα τουριστικά λεωφορεία περιήγησης, τα οποία δεν αποτελούν μέρος των δημόσιων συγκοινωνιών.
 • Κόκκινα ή λευκοκόκκινα λεωφορεία - γραμμές εξπρές μεγάλων αποστάσεων, που σταματούν μόνο σε μεγάλους σταθμούς. Ναύλοι για 2 400 krw / με κάρτα T-money Card για 2 300 krw.

Πώς να αγοράσετε εισιτήριο;

Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα μεταφοράς T-money, Cashbee ή Mpass, απλώς τοποθετήστε την κάρτα σας στον αναγνώστη κατά την επιβίβασή σας. Θα σας εμφανίσει πόσα χρήματα θα χρεωθείτε για τη διαδρομή σας. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε όλα τα λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Όταν κατεβείτε (μόνο στην πίσω πόρτα), θα πρέπει στη συνέχεια να επανατοποθετήσετε την κάρτα στον αναγνώστη. Θα εμφανιστεί το πιστωτικό υπόλοιπο της κάρτας σας. Είναι σημαντικό να συνδέετε την κάρτα και κατά την έξοδο, ώστε να υπολογίζεται σωστά το κόμιστρο.

Εάν σκοπεύετε να πληρώσετε με μετρητά, βάλτε το ακριβές ποσό στο ταμείο στο γραφείο του οδηγού.

Στάσεις και διαστήματα

Όλες οι στάσεις των λεωφορείων στη Σεούλ φέρουν ευκρινή σήμανση, δυστυχώς μόνο στα κορεατικά. Ως τουρίστας, ωστόσο, μπορείτε τουλάχιστον να διαβάσετε ποιες γραμμές περνούν από μια συγκεκριμένη στάση.

Κάθε στάση αναγράφεται σε μια πινακίδα. Αν στέκεστε σε μια στάση περιμένοντας ένα λεωφορείο, αυτό πρέπει ούτως ή άλλως να σταματήσει, ωστόσο είναι προτιμότερο να δείξετε με το χέρι σας ότι είστε έτοιμοι να επιβιβαστείτε. Αν θέλετε να κατεβείτε, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί "STOP" στα χερούλια των θυρών ή στο στύλο ανάμεσα στα παράθυρα κάθε φορά που ανακοινώνεται η επόμενη στάση (οι ανακοινώσεις είναι επίσης στα αγγλικά).

Οι περισσότερες στάσεις διαθέτουν ηλεκτρονικές πινακίδες που δείχνουν πόση ώρα θα χρειαστεί για να φτάσει μια συγκεκριμένη γραμμή.

Τα λεωφορεία στη Σεούλ έχουν πολύ μικρά διαστήματα. Η μπλε και η πράσινη γραμμή εκτελούν δρομολόγια κάθε 5-10 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ η κίτρινη και η κόκκινη γραμμή εκτελούν δρομολόγια μεταξύ 10 και 20 λεπτών.

Ταξί στη Σεούλ

Τα ταξί είναι ένα πολύ δημοφιλές και σχετικά φθηνό μέσο μεταφοράς στην πόλη. Δεν είναι πρόβλημα να βρείτε ένα ταξί σχεδόν σε οποιαδήποτε γειτονιά της Σεούλ, συνήθως μπορείτε απλά να σταματήσετε σε οποιονδήποτε έστω και λίγο κεντρικό δρόμο και μέσα σε 10 λεπτά θα είστε σε θέση να βρείτε ένα ταξί στις απομακρυσμένες περιοχές της Σεούλ. Στη συνέχεια, συνήθως δεν θα χρειαστεί να περιμένετε ούτε λεπτό στο κέντρο.

Όλα τα ταξί στη Σεούλ χρησιμοποιούν ταξίμετρο και οι αθέμιτες πρακτικές είναι αρκετά σπάνιες εδώ. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, αλλά τα περισσότερα ονομάζονται Regular Taxi για μια βασική τιμή.

Η βασική τιμή επιβίβασης είναι 3.800 krw και υπολογίζεται περαιτέρω 100 krw για κάθε 132 μέτρα διανυόμενης διαδρομής ή 100 krw για κάθε 31 δευτερόλεπτα στάσης. Έτσι, το ακριβές ποσό δεν μπορεί ποτέ να υπολογιστεί πλήρως εκ των προτέρων.

Υπάρχουν επίσης εφαρμογές Uber ή Grab στη Σεούλ, αλλά στην πραγματική ζωή θα σας καλέσουν μόνο ένα κανονικό ταξί με κανονική τιμή.

Μπορείτε να πληρώσετε στα ταξί με μετρητά, πιστωτική κάρτα και κάρτα T-money.

Μεταφορά προς το αεροδρόμιο

Η Σεούλ διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια, τα οποία είναι προσβάσιμα με το μετρό και πολλά δρομολόγια λεωφορείων. Λεπτομερείς πληροφορίες όχι μόνο για τις μεταφορές αλλά και για τις υπηρεσίες στους αεροσταθμούς μπορείτε να βρείτε σε ξεχωριστές σελίδες:

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.