Ρίγα
Ρίγα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Ρίγα

Πύργος τηλεόρασης

Krystof Hajek ενημερωμένο 26. 3. 2024
Πύργος τηλεόρασης

Η ενδιαφέρουσα κατασκευή του ραδιοτηλεοπτικού πύργου αποτελεί ορατό ορόσημο της Ρίγας από μακριά. Η βάση του είναι ένας "τρίποδας" που υψώνεται με χάρη σε μια λεπτή κορυφή.

Λίγοι είναι πιθανό να γνωρίζουν ότι ο πύργος της Ρίγα, με ύψος 368 μέτρα, είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το τρίτο ψηλότερο στην Ευρώπη. Είναι επίσης ο 15ος τηλεοπτικός ή ραδιοτηλεοπτικός πύργος στον κόσμο.

Η θέα από τον πύργο

Σε ύψος 97 μέτρων, θα βρείτε το κατάστρωμα παρατήρησης, το οποίο όμως έχει κλείσει προσωρινά από το 2019 για ανακαίνιση.

Ταξιδεύετε στη Ρίγα; Ελέγξτε αυτά τα ξενοδοχεία

Πώς να έρθετε εδώ

Ο πύργος τηλεόρασης βρίσκεται στο νησί Zaķusala, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη στάση του τρόλεϊ. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με τα τρόλεϊ των γραμμών 4, 17, 18, 19, 23, 31 ή 35.

Krystof Hajek

Ο Krystof είναι ο αρχισυντάκτης του Cestee. Είναι επίσης φανατικός ταξιδιώτης με 574 πτήσεις και 73 χώρες που έχει επισκεφθεί.

Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας μπορεί να είναι σύνδεσμοι θυγατρικών από τους οποίους μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια αν αγοράσετε την υπηρεσία. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.